HVOR VAR DU 22. JULI 2011?

Fortell oss hvor du var, hvordan du først fikk høre om terrorhandlingene og hva du følte.

Alle kommentarer som inneholder ordet "France"

Vis alle kommentarene

" Satt og så på tour de France på Tv 2 hørte dem noe om ulykke i oslo.. Fikk det ikke med med først.. Så nevnte dem det atter en gang.. Så bildene på Tv og kjørte da innover til Oslo.. Huff trist syn.. Folk viste ikke hva som hadde skjedd.. Grusomt "

- Johan Eidem 49 år Sint

" Jeg hadde min første feriedag og satt og fulgte Tour de France på fjernsyn da jeg plutselig hørte et smell. Jeg trodde først det var torden. Så begynte meldingene å komme. Det var en fullstendig uvirkelig situasjon og jeg ble sittende apatisk uten evne til å forstå hva som egentlig foregikk. "

- Bård Skaflestad 36 år Forvirret

" Jeg ble sittende på kontoret ut over ettermiddagen og se på Tour de France. Etappen til Alpe d'Huez er jo alltid blant høydepunktene. Da meldingene om bomben kom, ble Tour de France flyttet til annen kanal, og jeg flyttet med. Noen glimt innom nyhetene innimellom ble det, før jeg gikk hjem og fylte opp bilen for kjøretur neste dag. Tidlig i seng, for å kunne kjøre tidlig på morgenen og unngå trafikken. Jeg fikk jo med meg noen nyheter igjen på ettermiddagen 23. juli. Det som forbauset, og stadig forbauser meg, er hvordan folk lar hendelser som berører ukjente mennesker, gå slik inn på seg. "

- Eilif H. Hansen 50 år Trist

" Hadde min siste dag på jobb og hadde feiret det med kake på dagen. Da jeg kom hjem satte jeg på tv`n for å se på tour de France. Men der rullet det bare bilder av et ødelagt regjeringskvartal. Jeg gikk tilbake på jobb og fortalte kollegene mine om hva som hadde skjedd. Senere på kvelden var jeg i familie bursdag. Der satt vi og spiste kake og drakk kaffe, mens meldingene om skyting på Utøya kom. Tror ingen av oss klarte å forstå hva som skjedde. Kommer ikke til å glemme stillheten som var i timene og dagene etter dette skjedde. "

- Maren 23 år Forvirret

" Satt hjemme og så nestsiste etape i Tour De France, da sendingen ble avbrutt pga eksplosjonen i Oslo. Fulgte litt med på dette inntil jeg kl. 17.24 fikk en sms fra sønnen min på Utøya.... Etter det fulgte mange timer med et ubeskrivelig mareritt. Sønnen min klarte seg og jeg kom meg etterhvert til Sundvolden, hvor jeg traff ham igjen. Sammen tilbrakte vi den lengste natt mens han ventet på nytt om vennene sine som manglet. "

- Ingrid Kragh Swang 44 år Redd

" Jeg satt med ryggen mot vinduene i mine foreldres hus i Asker, da jeg hørte buldring. Ettersom det var grått og regnfylt, trodde vi det var et tordenbrak. Det var først 45 min. senere - da min far skulle sjekke hvordan det gikk i Tour de France, at vi forsto at vi hadde hørt bombeeksplosjonen ved REgjeringsbygget. Akkurat da kom ut på E18 ved Asker - da jeg noe senere kjørte hjemover mot Oslo, hørte jeg et øyevitne fra Utøya fortelle om minst 70 mennesker - hvorav mange døde, i sjøen. Umiddelbart tenkte jeg det måtte være en enorm overdrivelse, men på Strand i Bærum møtte jeg konvoien av innsatsbiler på vei mot øya og uttalelsen - om alle kroppene i sjøene, fikk langt sterkere hold. "

- Elisabeth Høvås 46 år Trist

" Satt hjemme å så på Tour de France på TV2. Det var etappen opp Alpe d'hez, og meldingene om bomben i Oslo kom idet man startet på klatringen. Første tanken var at det ikke kunne være så alvorli, helt til jeg såTV-bildene. Minnet om en krigssone. Da begynte omfanget å gå opp for meg. Da meldingene om skyting på Utøya kom var jeg fortsatt overbevist om at det var en utenlandsk gruppering som sto bak. Da begynte jeg å lure på om de ville slå til nasjonalt, og så stadig oftere etter unormale ting utenfor vinduet. En usedvanlig tung dag, og forferdelig å tenke på alle som gikk fra å ha den fineste tiden i livet til ett reint Helvete i løpet av sekunder. "

- Per 36 år Sint

" Jeg satt å så på Tour De France på TV2, da de avbrøt sendingen på grunn av eksplosjonen i Oslo, jeg tenkte meg hvor alvorlig saken var, siden de avbrøt sendingen, visste ikke noe om skadeomfanget og menneskeskadene. Men senere fikk jeg vite hva som hadde skjedd, da ble plutselig Tour De France ikke viktig i det heletatt. "

- Imad 14 år Redd

" Hadde nettopp kommet tilbake etter en tur på Ulriken og satt og så på Tour de France da det tikket inn twitter-meldinger om eksplosjon i Oslo. Det var helt uvirkelig. Da meldingene om skyting på Utøya kom, ble jeg helt satt ut og forvirret. Hele kvelden gikk med til å se på nyheter på TV. "

- Alexander 28 år Forvirret

" Jeg er flamsk, menn bor i Tyskland. Jeg har studert ökologisk landsbruk i Aurland 2001-2003. Jeg har bursdag pa 22-07 og i 2002 doyde min mormor nar jeg var pa skuletur. I fjor spiste vi bursdagkake og sag vi pa TV Tour de France. Sa fikk vi tekstmelding om et explosjon i Oslo. Jeg gikk pa internet for a lese mer informasjon. Litt seinare fikk jeg vete om skjoting pa Utoya og har jeg sagt min kone 'Noreg har et stor Problem, tror jeg'. Jeg var forvirret og trist. Hvarfor i Noreg ??? Dei förste to - tre uke har jeg opplevet noko helt rart. Jeg tenkte pa Norsk igjen og Jeg hadde de veldig vanskelig med a snakke eller skrive Hollandsk eller Tysk. Jeg skal tenne lys pa sundag til minne av min mormor og alle offre av 22-07-2011! Jeg elsker Noreg!!! "

- Carl De Jongh 46 år Forvirret

" Hadde dratt fra Oslo tidlig på morningen etter en rolig nattevakt på Diakonhjemmet. Satt på hytta sammen med familien og så Tour de France. Sendingen deres brøt og så fikk vi se bilder fra Oslo. 'Dette kunne ikke være Oslo!' Etter 20 minutter ringte kollegaen min og sa det var katastrofe og spurte hvor lang tid jeg ville bruke på å komme meg inn til Oslo. Max 2time45 min. Jeg satt med blannede følelser, skulle jeg bare dra hjem igjen, for det var jo mange som trengte hjelp. Jeg valgte å bli sammen med familien. Tidlig neste morgen ringte jobben og sa at katastrofealarmen var avblåst. Den virkelige katastrofen var så vidt gått opp for noen, tror jeg. "

- Ingrid 27 år Sint

" Hadde nettopp kommet hjem fra jobb og sto på kjøkkenet da jeg hørte et høyt drønn. Trodde det var tordenvær og tenkte: 'Å, nei - nå får jeg ikke sett målgangen i Tour de France!' Kort etter fikk jeg melding om at det hadde vært en eksplosjon i regjeringskvartalet. Sendte tekstmelding til ei venninne som jeg visste var i sentrum og i nærheten. Jeg hadde nettopp flyttet og ikke fått internett ennå, noe som verken før eller siden har vært mer frustrerende. Så på nyhetssendingene resten av kvelden og sov med radioen på. "

- Sun Iren Bjørnås 30 år Vitebegjærlig

" satt å så på tour de France da jeg fikk en telefon fra mormoren min som sa det var en bombe som hadde eksplodert i Oslo. Jeg ble forvirret og vi satt og følgte med på nyhetene. Etter hvert så jeg at det stod: skyting på Utøya. Umulig, tenkte jeg. Alt var ute av kontroll. Jeg ble veldig sjokkert, som sikkert alle i Norge på det tidspunktet. Bestevenninna mi og jeg måtte legge oss litt tidlig for vi skulle i brullyp neste morgen (23). Da jeg våkna neste dag så jeg det stod 83 døde. Jeg kunne ikke tro det jeg leste, hvilket menneske kunne finne på noe slikt? De neste dagene var triste , men fylt med kjærlighet Jeg er selv medlem i AUF og har blitt enda mer engasjert i politikk og kampen mot rasisme etter 22/7. det var en vekker. for oss alle. - Om en mann kan vise så mye hat, tenk hvor mye kjærlighet vi alle kan skape sammen. "

- Kine Victoria Arnesen Sagård 16 år Trist

" Vi satt i stuen å feiret min sønns 4 års bursdag når vi kjente det ristet i huset, først tenkte jeg bilulykke, kansje med tankbil eller noe, da jeg så rulleteksten på tour de France sendingen på tv, gikk jeg å pakket utstyret, sjekket telefonen, hadde fått melding om å møte, klemte datter, sønn og mor, før jeg satte meg i bilen og kjørte til min avdeling, HV02 innsats. "

- Thomas 39 år Vitebegjærlig

" Så på Tour de France da det ble ekstra nyhetssending og bilder fra Regjeringskvartalet viste at ikke et eneste vindu var intakt. Skremmende bilder. Husker også Stoltenberg i et tidelig intervju midt i kaoset at 'vi har en alvorlig situasjon på Utøya'. "

- Torgrim 26 år Vitebegjærlig

" Var med en vennegjeng for å få med oss monsteretappen opp Alpe´d Huez i Tour de France. Jeg hadde fridd til min kjære samboer kvelden i forveien. Kontrasten fra ekstrem lykke til all spekulasjonen og den påfølgende dysterheten og avmakten man følte da meldingene fra Oslo kom utover ettermiddagen kunne vel ikke sies å bli større. "

- Gøran Marinius 29 år Forvirret

" Vi hadde akkurat innstallert oss på et pensjonat midt i byen (Brønnøysund), på vei hjem fra Vesterålen, bilferie. Slo på tv, tour de France med Johan Kaggestad som kommenterte: 'det er en eksplosjon i Oslo.....får melding her på øret at det er en stor eksplosjon.....' Vi hadde to jenter (datter og niese) på jobb, jeg ringte men fikk ikke kontakt med dem.....ikke før det var gått et par timer. Og så ble alt verre, vi bor ved Tyrefjorden. "

- Kristin Skagen 52 år Redd

" Vi var på sommerferie i Risør, og skulle sjekke siste nytt om tour de France. De første bildene fra Oslo sentrum var totalt kaotiske. Hva hadde skjedd? Og hvor? Vi skulle feire 17årsdagen til datteren vår, så da gjestene kom kl. 17.00 ble TVen ble slått av. Da vi gikk tilbake til nyhetene igjen kl. 18.30 ble vi sittende resten av kvelden foran TVen, helt overveldet av rapportene fra Utøya. Vi avbrøt ferien to dager etter for å være med på rosemarkeringen i Oslo. "

- Anne 51 år Forvirret

" Tour de France på TV på DR da rulletekst om bombe i Oslo dukket opp nederst på skjermen. Aprilsnarr midt i juli? Sjekket fort ut NRK og ekstra nyhetssending på DR. Rørende å følge med på interessen, kjærligheten og omtanken fra danskene i dagene etter. "

- Thomas 18 år Vitebegjærlig

" Satt og så på Tour de France på TV2da programlederne der sa at det ble ekstra nyhetssending for det var sprent en bombe i Oslo.Siden satt jeg og fulgte med på Tv utover hele ettermiddagen og kvelden. Det føltes helt uvirkelig det som var skjedd. "

- Gerd Væstad 66 år Forvirret

Søk i kommentarene:

Antall forekomster av utvalgte ord

Oslo ( 1075 )
fikk ( 811 )
Utøya ( 680 )
tv ( 668 )
Satt ( 594 )
Hørte ( 523 )
hjem ( 506 )
Norge ( 429 )
gikk ( 414 )
skjedd ( 410 )
dagen ( 393 )
helt ( 352 )
bombe ( 326 )
regjeringskvartalet ( 313 )
nyhetene ( 313 )
Trodde ( 297 )
Hele ( 295 )
tenkte ( 293 )
jobb ( 281 )
kvelden ( 266 )
vei ( 241 )
sa ( 239 )
bomben ( 238 )
hjemme ( 236 )
Ringte ( 236 )
se ( 235 )
uvirkelig ( 234 )
veldig ( 227 )
skjønte ( 223 )
eksplosjon ( 223 )
første ( 222 )
skjedde ( 205 )
radioen ( 200 )
resten ( 197 )
NRK ( 192 )
fulgte ( 190 )
aldri ( 187 )
venner ( 186 )
senere ( 184 )
Alt ( 184 )
måtte ( 183 )
redd ( 183 )
litt ( 179 )
dag ( 177 )
gått ( 176 )
ferie ( 173 )
skyting ( 170 )
høre ( 166 )
begynte ( 165 )
fortalte ( 158 )
trist ( 156 )
kjente ( 155 )
sjokk ( 153 )
akkurat ( 152 )
sentrum ( 152 )
sms ( 149 )
Slo ( 145 )
sammen ( 144 )
nyheter ( 143 )
juli ( 139 )
flere ( 138 )
radio ( 137 )
langt ( 126 )
følte ( 126 )
bilen ( 124 )
rundt ( 124 )
sto ( 122 )
gang ( 121 )
folk ( 119 )
neste ( 117 )
smalt ( 116 )
tok ( 115 )
visste ( 115 )
komme ( 114 )
igjen ( 113 )
leste ( 108 )
ei ( 108 )
stod ( 107 )
familie ( 106 )
plutselig ( 104 )
forvirret ( 102 )
husker ( 102 )
Tour ( 100 )
dro ( 100 )
familien ( 99 )
eksplosjonen ( 99 )
byen ( 98 )
to ( 98 )
kommet ( 96 )
natten ( 96 )
France ( 95 )
jag ( 94 )
meldingene ( 93 )
via ( 91 )
etterpå ( 90 )
nyheten ( 90 )
skje ( 89 )
etterhvert ( 89 )
omfanget ( 89 )
och ( 88 )