HVOR VAR DU 22. JULI 2011?

Fortell oss hvor du var, hvordan du først fikk høre om terrorhandlingene og hva du følte.

Alle kommentarer som inneholder ordet "dro"

Vis alle kommentarene

" Jeg gikk meg en tur ilamme noen av venninene mine vi hørte et smell på en måte jeg trudde det var lyn så vi dro hjem så på tv`en men det var en bombe vi kunne ikke tro det Men det var sant ..... Vi kjente en person som døde på utøya uheldigvis .... :( "

- Isabella 13 år Forvirret

" Jeg var hjemme med mann, barn og ei venninne. Jeg og venninna mi hadde lagt ut turkart utover gulvet og pekte ut steder. Så sier min mann som ser på nyhetssendingen at det har gått av en bombe i Oslo. Resten av ettermiddagen ble brukt foran skjermene. Venninna mi ringte senere på kvelden og dro meg med ut på tur. Vi gikk turen rundt naturstien, hylte opp når lemen pilte over stien, og jeg plukket og spiste modne multebær. Hverdagslige, normale og naturlige ting å gjøre, men samtidig vite at ALT var forandret. Senere tikket det inn en SMS fra fylkesmannen og kriseberedskapsgruppa kom sammen. Ingen direkte berørte i vår kommune, selvom mange hadde venner, nevøer, nieser og barnebarn på Utøya. Men det var på en merkelig måte godt å kunne gjøre noe i situasjonen. "

- Maia 43 år Vitebegjærlig

" Jeg hadde akkurat blitt hentet av mine to bestevenninner, og vi dro til ene av de. da vi kom til henne satt lillesøteren å så på tv. da vi kom inn så sier hun ' det er ei Bombe som har gått av i Oslo' Vi trodde ikke på henne, tenkte at hun bare fantaserte, men vi satt oss ned å så på tven og da fikk vi se bilder av regjeringskvartalet, og da gikk det opp for oss hva som hadde skjedd. Vi satt fremfor tven ett par timer, jeg ringte og sendte melding til min familie siden jeg har familie i Oslo, men ingen av de var berørt. Etter en stund måtte vi jo ha oss mat så vi satt oss på kjøkkenet og begynte med maten. da sier plutselig hun ene ' kor ligg Utøya?' og hun fortelte hva som skjedde der. vi satt oss ned alle sammen med vårres telefon og gikk inn på db.no, vg.no og twitter. og sånn satt vi resten av kvelden. "

- Birgit Kaupang 22 år Forvirret

" Kom hjem fra ferie og vi svingte innom Ikea for å kjøpe litt småting. Da vi kom ut i bilen fortalte faren min hva som hadde skjedd det riste og smalt voldsomt jeg skjønt ikke noen ting og sluttet fort og tenke over det. Da vi dro fra Oslo skrudde jeg på radioen og da skjønte jeg hva som smalt, Bomben. Jeg satt klistret til radioen i to timer og da vi kom hjem løpte jeg opp på rommet mitt og leste på VG om alt som hadde skjedd. PÅ kvelden satte jeg meg å så på nyheten og da nevnte de noe om en politimann og noe skyting og jeg skjønte jeg ingen ting. Dagen etter falt alt på plass og jeg ble så trist, tenk at så mange uskyldige folk skal bli rammet. Det er helt forferdelig. "

- Simen Tørud 13 år Forvirret

" Var på feire i New York med veninnene mine da kjæresten ringte meg fra Norge og fortalte hva som hadde skjedd i regjeringskvartalet. Det første jeg gjorde var å ringe Mamma, som pleier å gå gjennom området hjem fra jobb rundt tidspunktet det skjedde. Heldigvis hadde hun tatt fri akuratt den dagen og var lykkelig uvitende i Sverige sammen med Pappa. Da vi forstod at også Utøya var angrepet dro vi til sjømannskirken i New York for å møte andre nordmenn og prate om hendelsene og prøve å forstå. "

- Mathilde Høgh Prestbakmo 22 år Redd

" I en Bennetton-butikk midt i Romas handlegate fikk jeg SMS fra Norge. Jeg var på ferie med mann og de to eldste barna våre. Vår yngste sønn, som har Down Syndrom, var i Norge hos sin avlastningsfamilie. Da ordene terror, bombe, angrep nådde inn til min bevissthet, tenkte jeg at hele Norge var rammet, og at jeg aldri ville få se Fredrik igjen. "

- Eline 47 år Redd

" Hadde akkurat vært på ferie, og hadde derfor gått glipp av den nyeste Harry Potter filmen. Derfor bestemte jeg meg for å gå på kino alene å se filmen. Mot slutten av filmen reiser en mann seg i salen og roper 'BOMBE! Det har vært en bombe i sentrum. Det brenner!' Alle begynte å ta opp telefoner og over halvparten dro fra kinoen. Telefoner begynte å strømme inn og jeg dro hjem. "

- Vilde 18 år Forvirret

" Vi hadde reist inn til bye fordi det var noe å gjøre i det dårlige været. Hadde nettopp kjøpt en ny bikini da jeg fikk sms om at det var skjedd en stor eksplosjon i Oslo. Vi reagerte ikke helt med det samme, men så begynte det liksom å sige inn at dette var noe spesielt. Forsøkte å finne en tv og dro innom flere steder før vi endte på Telford´s pub hvor de hadde på nrk1. Men vi forstyrret nok den noe brune pub-atemningen så vi dro tilbake til hytta for å følge med på nyhetene der i stedet. Det ble en helg foran skjermen, et enormt vitebehov og en uendelig tristhet. "

- Åse 43 år Vitebegjærlig

" Fikk en telefon fra kjæresten som var på vei til Oslo. Han driver med Redningshund så i tilfelle det tregts bistand i Oslo så var på veg. siden det ikke var behov for bistand så kom han til meg. Mens vi spiser middag så blir han kalt ut til Utvika for å bistå i søk med hund. Mens han var på 'jobb' så passet jeg på yngste av hundene. Vi lå på gulvet med TV og 'Møkkamann' med Plumbo på youtube. Så når jeg hører 'Makkamann' så tenker jeg på 22 juli 2011. Blir litt trist når jeg hører den. Jeg vil takke de frivillige som bidro til at flere liv ikke gitt tapt. "

- Elin Ludvigsen 34 år Forvirret

" Jeg var på en spennende reise i Uganda sammen med en god venninne da mamma plutselig sendte tekstmelding; 'Alt er bra med oss, men mange skadde etter bomben i Oslo.' Vi dro straks avgårde til en internettkafé hvor vi stadig ble oppdatert på grusomhetene i Oslo og på Utøya. Mange tårer ble felt i Mbale... "

- Hanna Louise 21 år Trist

" Var i Stavanger på Glad Mat da sønnen vår på 23 ringte og fortalte om bomben i Oslo. Han mente det var utryggt der det var mange folk. Vi dro til venner og så på TV utover kveld og natt. Uvirkelig og grusomt. Vi klarte ikke være på ferie lenger men måtte hjem til våre tre ungdommer som var helt i oppløsning og redd for venner på Utøya "

- SiS 54 år Redd

" Satt på 21 bussen da det smalt i regjeringskvartalet. Var ikke klar over dette før jeg kom til ei venninne. Da ringte søsteren min og fortalte det var gått av en bombe i Oslo. Ble sittende å se på nyhetene på TV med min venninne. Etter 20 minutter 15 minutter ringte de fra Ullevål sykehus og meldte Katastrofealarm. Jeg dro direkte dit med taxi og tilbringte resten av helgen min der. En utrolig sterk opplevelse og en helg jeg vil minnes for alltid. "

- Hasle Fredly 42 år Trist

" Vi dro fra norge til polen 23.juli og det var helt utrolig, vi var oppe langt på natt for å se på nyhetene om hva som hadde skjedd! Er så utrolig trist at noe så fælt kunne skje med oss i norge! "

- Bente 13 år Forvirret

" Var på hjem fra gjøvik senter til hytten på randsfjorden. Pappa slår på radioen og der sies det at en bombe var gått i Oslo!! Vi skynder oss tilbake til hytten for og se nyheter og der fikk vi høre de grusome nyhetene... Så dukker det opp en nyhet om skyting i Utøya.. BLE UTROLIG REDD!! VI hadde hytte i nærheten av veien som folk kjører for å komme til Oslo og oppdaget at det var masse biler som kjørte veldig fort i veien.. fra og til oslo... Føltes som vi var i krig... Dagen etter dro vi tilbake til Bergen og vi hørte på nyheter hele veien hjem. VI alle var i sjokk... "

- Charlotte 20 år Redd

" På vei hjem fra rideleir. Skulle stoppe i Oslo og ta en is på Aker Brygge. Hørte om bomben på radio. Mange sykebiler dro forbi oss i retning Drammen. Hørte radioreporter gjenngi vitner som hadde sett opp til 30 døde på Utøya. Jeg ble redd, trist og utolmodig. Det var veldig veldig vondt å høre om dette på radioen. "

- Line Taugbøl 47 år Redd

" Det som skulle vært en romantisk langweekend for to Osloborgere i Stocholm ble til innstuing på hotellrommet med tven på. Vi fikk en telefon mens vi tok en is i Gamla stan med spørsmål om vi var ok. Vi var sefølgelig ok, vi var jo på tur til Stockholm! Da kom sjokk beskjeden og vi dro rett til hotellet for å se på nyhetene. Det å se byen vår så sårbar og ødelagt var tungt og vi hadde begge dårlig samvittighet for at vi ikke hadde vært hjemme og 'passet på' byen vår. Vi sovnet tilslutt motvillig med Lillebjørn Nilsens sang 'God natt, kjære Oslo' på repeat i bakgrunnen. Det å våkne lørdag med meldinger om det store antallet drepte på Utøya var helt grusomt og vi valgte å avbryte resten av den lille weekenden for å komme oss hjem til vårt kjære Oslo og Norge. "

- Siv Iren 25 år Trist

" Så tilfeldigvis bilder fra regjeringskvartalet på nett få minutter etter eksplosjonen, og ringte straks hjem til familie og venner for å høre om de hadde det bra og var trygge. dro rett hjem fra jobb og fulgte forskrekket CNN og NRK nett-tv hele helgen. "

- Lars 27 år Redd

" Jeg var i gågata i Skien sammen med noen venner. De fortalte meg om eksplosjonen ved Regjeringsbygget, og jeg trodde det bare var en spøk. Så ble jeg sjokkert da jeg umiddelbart fikk se det på mobiltelefonen. dro hjem og fikk gradvis høre om hva som skjedde på Utøya. Ble bare enda mer sjokkert, og skjønte ingen ting. "

- Vidar Letho 38 år Forvirret

" Jeg har akkurat kommet meg inn i en taxi og var på vei hjem. Mens vi kjørte spurte drosjen hvor jeg var fra, og da svarte jeg Norge. Han snudde hodet mot baksetet og spurte om jeg viste om hva som hadde skjedd. Jeg svarte naturlig nei, da svarte drosjen men at det pågår et terror angrep i Norge. Jeg trodde han sa det bare for å tulle, men han var seriøs. Det første jeg gjordet i leiligheten var å slå på tv-en og se litt mer om saken. Det hele virket uvirkelig, helt til det hele var avklart og jeg så bilder av ødeleggelsene. "

- Anonym 20 år Forvirret

" Var en vennegjeng på 6 personer som ferierte på Kos. Han ene vi dro med ringte oss på hotellrommet og sa at vi måtte sette på BBC world med engang, det hadde sprengt en bombe i Oslo. vi satt å så på BBC i flere timer, det var også da meldingene om Utøya kom. Helt forferdelig at noe sånt kan skje... "

- Kaja 20 år Forvirret

Søk i kommentarene:

Antall forekomster av utvalgte ord

Oslo ( 1075 )
fikk ( 811 )
Utøya ( 680 )
tv ( 668 )
Satt ( 594 )
Hørte ( 523 )
hjem ( 506 )
Norge ( 429 )
gikk ( 414 )
skjedd ( 410 )
dagen ( 393 )
helt ( 352 )
bombe ( 326 )
regjeringskvartalet ( 313 )
nyhetene ( 313 )
Trodde ( 297 )
Hele ( 295 )
tenkte ( 293 )
jobb ( 281 )
kvelden ( 266 )
vei ( 241 )
sa ( 239 )
bomben ( 238 )
hjemme ( 236 )
Ringte ( 236 )
se ( 235 )
uvirkelig ( 234 )
veldig ( 227 )
skjønte ( 223 )
eksplosjon ( 223 )
første ( 222 )
skjedde ( 205 )
radioen ( 200 )
resten ( 197 )
NRK ( 192 )
fulgte ( 190 )
aldri ( 187 )
venner ( 186 )
senere ( 184 )
Alt ( 184 )
måtte ( 183 )
redd ( 183 )
litt ( 179 )
dag ( 177 )
gått ( 176 )
ferie ( 173 )
skyting ( 170 )
høre ( 166 )
begynte ( 165 )
fortalte ( 158 )
trist ( 156 )
kjente ( 155 )
sjokk ( 153 )
akkurat ( 152 )
sentrum ( 152 )
sms ( 149 )
Slo ( 145 )
sammen ( 144 )
nyheter ( 143 )
juli ( 139 )
flere ( 138 )
radio ( 137 )
langt ( 126 )
følte ( 126 )
bilen ( 124 )
rundt ( 124 )
sto ( 122 )
gang ( 121 )
folk ( 119 )
neste ( 117 )
smalt ( 116 )
tok ( 115 )
visste ( 115 )
komme ( 114 )
igjen ( 113 )
leste ( 108 )
ei ( 108 )
stod ( 107 )
familie ( 106 )
plutselig ( 104 )
forvirret ( 102 )
husker ( 102 )
Tour ( 100 )
dro ( 100 )
familien ( 99 )
eksplosjonen ( 99 )
byen ( 98 )
to ( 98 )
kommet ( 96 )
natten ( 96 )
France ( 95 )
jag ( 94 )
meldingene ( 93 )
via ( 91 )
etterpå ( 90 )
nyheten ( 90 )
skje ( 89 )
etterhvert ( 89 )
omfanget ( 89 )
och ( 88 )