HVOR VAR DU 22. JULI 2011?

Fortell oss hvor du var, hvordan du først fikk høre om terrorhandlingene og hva du følte.

Alle kommentarer som inneholder ordet "eksplosjonen"

Vis alle kommentarene

" Vi var midt i Geirangerfjorden da vi fikk høre om bombeeksplosjonen. Plutselig var det lett å se hvem som var norsk og hvem som var turist på ferja. Alle nordmenn stod med telefonen i hånda. Det ble en lang natt i teltet i Geiranger med stadige oppdateringer fra skytingen på Utøya. "

- Maria 26 år Vitebegjærlig

" Var på jobb, hørte et drønn. Fikk sms av ei venninne og sjekka nettavis, men antok eksplosjonen dreide seg om en ulykke. Reise hjem ganske kjapt og tok kontakt med folk. "

- Anne Kristine Amble 29 år Forvirret

" Satt i lang og kjedelig ferjekø og hørte på radioen. Nyhetene kom strømmende inn om eksplosjonen i Oslo. Jeg ble vilt sjokkert og veldig forvirret. Der og da visste jeg ikke omfanget av denne tragedien. Senere på kvelden da jeg fikk høre dødstallene slo det meg hvor omfattende og grusom denne hendelsen var. "

- Emma Berge 17 år Forvirret

" Hadde kjørt helt fra mo i rana til oslo for feriere nån daga til min søster. ankom nån minuta etter eksplosjonen. Ble møtt av mannen til min søster idet eg kjørte in til huse, som fotalte at de hadde nettop vert en terror aksjon i regjeringskvartalet. kunne se røyken fra eksplosjonen fra der vi sto. skremmende, uvirkelig klarte ikke helt tro på de først. satt seg å fulgte nyhetan forsto mann alvoret. etterkvert kom nyheta om skyting fra utøya. å va samla med familien midt i oslo den kvelden va skremmende da tankan gikk til omfanget og om de ville komme flere aksjoner. "

- Bjørne Røtvold 29 år Redd

" Var på bursdagsfes, og trodde at den første nyheten gjaldt en gasslekasje som førte til eksplosjonen. Først da jeg våknet på lørdagen forsto jeg alvoret idet jeg gikk inn på de ulike nettavisene...fikk ikke rikket meg av flekken den dagen. Aldri følt et større behov for å reise hjem og være med venner og familie. Opplevde en bunnløs sorg, til tross for at jeg ikke hadde noen direkte kjennskap til ofrene eller de pårørende. Fikk til og med en personlig e-post av min tyske professor som ville utdype sin medfølelse i sorgen. Det gjorde inntrykk. "

- Sigrid Uppheim 27 år Forvirret

" Satt hjemme og så nestsiste etape i Tour De France, da sendingen ble avbrutt pga eksplosjonen i Oslo. Fulgte litt med på dette inntil jeg kl. 17.24 fikk en sms fra sønnen min på Utøya.... Etter det fulgte mange timer med et ubeskrivelig mareritt. Sønnen min klarte seg og jeg kom meg etterhvert til Sundvolden, hvor jeg traff ham igjen. Sammen tilbrakte vi den lengste natt mens han ventet på nytt om vennene sine som manglet. "

- Ingrid Kragh Swang 44 år Redd

" Jeg og flere med meg var på vm i Tae kwon do i Dallas Texas, vi fikk først høre om eksplosjonen i regjeringskvartalet via sms og nettaviser, det var sent på kvelden og det var helt uvirkelig. Vi fulgte med på frustrerende amerikanske tv nyheter og norske nettaviser, vi var helt satt ut av dette. Etter at vi hadde lagt oss begynte smser å tikke inn om Utøya, vi våknet til over 100 døde mennesker. Vi klarte ikke å sette ord på det som var skjedd.. På åpningen av mesterskapet ble det avholdt et minutt stillhet til minne om de omkomne, det var vanskelig å forholde seg til så langt borte. Ville det skje mere? Hva var det neste? Var spørsmål som surret runt oss. Amerikanere og andre deltaker nasjoner kom og gav oss klemmer. Og vi deltok i mesterskapet med sørgebånd rundt armen. "

- Fred 34 år Vitebegjærlig

" Jeg satt med ryggen mot vinduene i mine foreldres hus i Asker, da jeg hørte buldring. Ettersom det var grått og regnfylt, trodde vi det var et tordenbrak. Det var først 45 min. senere - da min far skulle sjekke hvordan det gikk i Tour de France, at vi forsto at vi hadde hørt bombeeksplosjonen ved REgjeringsbygget. Akkurat da kom ut på E18 ved Asker - da jeg noe senere kjørte hjemover mot Oslo, hørte jeg et øyevitne fra Utøya fortelle om minst 70 mennesker - hvorav mange døde, i sjøen. Umiddelbart tenkte jeg det måtte være en enorm overdrivelse, men på Strand i Bærum møtte jeg konvoien av innsatsbiler på vei mot øya og uttalelsen - om alle kroppene i sjøene, fikk langt sterkere hold. "

- Elisabeth Høvås 46 år Trist

" Hørte om eksplosjonen først på cnn. skjønte først ingenting. 'alle' på øyen hadde hørt om hendelsen. "

- Arild Sørensen 39 år Forvirret

" Dagen før jeg skulle reise hjem så jeg tilfeldigvis på NRK på nettet og fikk med meg hele utviklingen, kun få minutter etter at bombem smalt. Jeg visste lite om Utøya og Arbeiderpartiets historie der, men skjønte raskt at vi stod ovenfor noe som var ekstremt unormalt. Alle var målløse og det var ikke spesielt betryggende å skulle fly tilbake til Norge rett etter en slik epsiode. 2 indirekte familiemedlemmer ble ofre for eksplosjonen og skytingen, et tragisk resultat av en ufattelig egoistisk og ekstrem handling av et menneske vi har store vanskeligheter med å forstå. Ønsker alle pårørende en minnesrik markering av hendelsen, på en måte som bare vanlige nordmenn vil evne å verdsette. Ta vare på de gode minnene og sett pris på friheten vi har i Norge. "

- Jeppe Broch Nielsen 36 år Forvirret

" Jeg satt å så på Tour De France på TV2, da de avbrøt sendingen på grunn av eksplosjonen i Oslo, jeg tenkte meg hvor alvorlig saken var, siden de avbrøt sendingen, visste ikke noe om skadeomfanget og menneskeskadene. Men senere fikk jeg vite hva som hadde skjedd, da ble plutselig Tour De France ikke viktig i det heletatt. "

- Imad 14 år Redd

" Jeg satt hjemme og sendte den hyggelige meldingen til venner og familie om at jeg hadde fått et barnebarn til denne ettermiddagen. Hun ble født på Ullevål litt over en time før det smalt i Oslo. Radioen sto på, og jeg hørte vel den første meldingen som kom om eksplosjonen i Oslo. Resten av helgen, og de neste dagene, ble en merkelig blanding av glede over den nyfødte og sorgen over de grufulle hendelsene som vi fikk høre så mye om. Hedvigs bursdag vil alltid bli spesiell. "

- Britt Sjøvaag 62 år Trist

" Var slutten på en fredelig uke på camping, midt i de årlige sesonglekene, når naboen kom og lurte på om 'vi hadde hørt det' (eksplosjonen i Regjeringskvartalet). Resten av kvelden og natten gikk med til å følge med på nettet gjennom verdens tregeste wifi. Når morgenen kom, kom også sjokket.... Dødstallene fra Utøya. Ble en helt uvirkelig helg og ferieslutt... "

- Knut Johanson 38 år Vitebegjærlig

" Var på jobb på Ortopedisk avd på Nordfjord Sykehus. Vi hadde Malacoff festival, stille og fredelig på jobb. Tv en sto på i bakgrunnen og så begynte vi å lese om en eksplosjon i Oslo men ingen visste kva det var...senere hørte vi på nyhetene om mulig skyting på Utøya.. Vi var to stykker på jobb og vi var paralyserte foran skjermen, helt tafatte og at det var mulig at dette kunne skje i fredelige Norge. Husket etter eksplosjonen i Regjeringskvartalet at eg sa at 'det er vel en som ikke er helt enig'...men visste jo ikka kva dette dreide seg om. Hele helga var vi kun opptatt av det som hadde skjedd på jobb, ble ikke mye jobbing, heldigvis ikke travelt på avdelingen.. Så mye hat fra en person, helt ufattelig og trist. og når man har en i nærmiljøet som mista livet sitt der tillags med andre rundt omkring i landet. "

- Anne Karin Vangberg 42 år Forvirret

" Var akkurat kommet fra idylliske Holmenes gård med barnas Riddu. Hørte om eksplosjonen og tenkte 'Dette overlever vi'. Så ble det bare verre og verre utover kvelden.. Ryktene flommet, og takket være NRKs folk fikk jeg pålitelig informasjon. Festivalen valgte å la Timbuktu gå på scenen som planlagt, og han ga oss håp og varme. Jeg la meg klokka åtte lørdag formiddag og fikk ikke sove før jeg hadde hørt kongen på radioen. Og uten Sørina med det store hjertet, hadde jeg ikke maktet å stå opp igjen. Om ei uke skal jeg høre Timbuktu igjen, vet at han tenker på Norge nå. "

- Ingrid 38 år Forvirret

" Vi var en gjeng på stranden, badet og koste oss. Så fikk jeg plutselig en vond følelse i magen, og ble veldig bekymret for ei venninne om at ikke alt var bra hjemme i Oslo. Jeg ringte og meldte henne, men fikk ikke svar. Til slutt meldte jeg mannen hennes. Han svarte at de ikke hadde vært i nærheten av eksplosjonen, med tanke på at jeg visste om bomben i Oslo - da var klokken ca kvart på fire. Vi ble redde alle som var på turen, meldte og ringte til venner og familie. Alle hadde det heldigvis bra. På hotellet i Roma samme ettermiddag ble vi sittende å se det som lignet krigsbilder på CNN, men det var fra fra Oslo, vårt lille Oslo.. Også stadig stigende dødstall fra Utøya.. Med engang jeg kom til Oslo neste kveld, ruslet jeg ned til folkehavet utenfor Domkirken. "

- Randi 33 år Redd

" Kona og jeg hadde vært hos en kompis på besøk for å få stelt og klippet hundene våre, vi hadde ikke på verken radio eller tv, og vi hørte først om eksplosjonen da vi skulle dra, og da var klokka eksakt 1700 og radioen i bilen stod på NRK P1, vi bare så på hverandre i vantro over hva vi akkurat hadde hørt, bombeeksplosjon i Oslo! Mens vi kjørte hjemover, kom det stadige oppdateringer og når meldingen om skytingen på Utøya kom passerte oss med fulle blålys, skjønte vi at noe var i gjære. Når vi kom hjem og slo på tv'en og så bildene fra regjeringskvartalet og de massive ødeleggelsene den hadde gjort og de stadige oppdateringene om skytinga på Utøya, gikk vi inn i en slags transe, det var helt uvirkelig at dette kunne skje i vårt fredelige land! "

- Øyvind Ramberg 47 år Forvirret

" Jeg satt i stua sammen med mamma og pappa, og hjemme pleier det som regel alltid å være nyheter på. Vi fikk med oss eksplosjonen i Oslo og satt på hver våres pc. Senere da klokken nærmet seg 18:00 ringte min bror til pappa og fortalte at han gjemte seg i vannkanten på Utøya. Jeg satt på rommet mitt i det øyeblikket der, men da jeg gikk ned så fortalte mamma og pappa meg om samtalen de hadde hatt med Torjus(broren min)... Jeg skjønte ikke helt hvordan jeg skulle reagere, jeg var forvirret og redd. Han hadde sagt 'Pappa, pappa! De skyter på oss! hva skal vi gjøre. hva skal vi gjøre?'... Etter det kom farmor og farfar for å passe på meg, sånn at mamma og pappa kunne reise opp til Sundvolden.. "

- Maren Blattmann 17 år Forvirret

" Vi var å shoppe før vi skulle møte noen venner. Mannemin sjekket Facebook, der sjefen spurte om alle hadde det bra etter eksplosjonen på Regjeringskvartalet. Rakk akkurat å tenke på bestevenninnen min, som jeg visste mest sannsynlig var på jobb der. Heldigvis hadde hun skrevet på facebook at hun var like hel, bortsett fra noen skammer. Senere så vi på nyhtene "

- Kristin 38 år Forvirret

" Jeg var på vei til jobb da meldingene om eksplosjonen kom. Da visste man ikke verken skadeomfanget eller noen ting. Da jeg kom hjem fra jobb klokka 22.30 sto nyhetene på i stua hjemme. 'Minst ti drepte på Utøya' flimret over skjermen. Dagen etter ble ikke noe bedre. Jeg tenker fortsatt daglig på det som skjedde. "

- Kvinne 20 år Trist

Søk i kommentarene:

Antall forekomster av utvalgte ord

Oslo ( 1075 )
fikk ( 811 )
Utøya ( 680 )
tv ( 668 )
Satt ( 594 )
Hørte ( 523 )
hjem ( 506 )
Norge ( 429 )
gikk ( 414 )
skjedd ( 410 )
dagen ( 393 )
helt ( 352 )
bombe ( 326 )
regjeringskvartalet ( 313 )
nyhetene ( 313 )
Trodde ( 297 )
Hele ( 295 )
tenkte ( 293 )
jobb ( 281 )
kvelden ( 266 )
vei ( 241 )
sa ( 239 )
bomben ( 238 )
hjemme ( 236 )
Ringte ( 236 )
se ( 235 )
uvirkelig ( 234 )
veldig ( 227 )
skjønte ( 223 )
eksplosjon ( 223 )
første ( 222 )
skjedde ( 205 )
radioen ( 200 )
resten ( 197 )
NRK ( 192 )
fulgte ( 190 )
aldri ( 187 )
venner ( 186 )
senere ( 184 )
Alt ( 184 )
måtte ( 183 )
redd ( 183 )
litt ( 179 )
dag ( 177 )
gått ( 176 )
ferie ( 173 )
skyting ( 170 )
høre ( 166 )
begynte ( 165 )
fortalte ( 158 )
trist ( 156 )
kjente ( 155 )
sjokk ( 153 )
akkurat ( 152 )
sentrum ( 152 )
sms ( 149 )
Slo ( 145 )
sammen ( 144 )
nyheter ( 143 )
juli ( 139 )
flere ( 138 )
radio ( 137 )
langt ( 126 )
følte ( 126 )
bilen ( 124 )
rundt ( 124 )
sto ( 122 )
gang ( 121 )
folk ( 119 )
neste ( 117 )
smalt ( 116 )
tok ( 115 )
visste ( 115 )
komme ( 114 )
igjen ( 113 )
leste ( 108 )
ei ( 108 )
stod ( 107 )
familie ( 106 )
plutselig ( 104 )
forvirret ( 102 )
husker ( 102 )
Tour ( 100 )
dro ( 100 )
familien ( 99 )
eksplosjonen ( 99 )
byen ( 98 )
to ( 98 )
kommet ( 96 )
natten ( 96 )
France ( 95 )
jag ( 94 )
meldingene ( 93 )
via ( 91 )
etterpå ( 90 )
nyheten ( 90 )
skje ( 89 )
etterhvert ( 89 )
omfanget ( 89 )
och ( 88 )