HVOR VAR DU 22. JULI 2011?

Fortell oss hvor du var, hvordan du først fikk høre om terrorhandlingene og hva du følte.

Alle kommentarer som inneholder ordet "etterhvert"

Vis alle kommentarene

" Var på jobb, da jeg fikk en SMS fra en kompis om at noe hadde hendt i Oslo. En bekjent var blitt evakuert fra sitt kontor der. Deretter begynte jeg å følge med på nettet og det ble etterhvert klart at noe forferdelig utfoldet seg i Oslo og på Utøya. "

- Eirik 35 år Forvirret

" Stod i informasjonsskranken på Kringlan kjøpesenter og skulle ha igjen litt tax-free-penger. Da de så det norske passet mitt så ble jeg spurt: 'Have you heard about the bomb in Oslo? Første reaksjonen var bare 'HÆÆÆ?' Etterpå var det bare å hive seg over telefonen og ringe til mor og far. Spurte 'Hva er dette om en bombe i Oslo?' De satt i bilen på vei hjem fra tur og hadde heller ikke hørt noen ting. etterhvert fikk jeg rota meg tilbake til hotellet og logga meg inn på nett og sett på bilder fra Oslo. Første inntrykket var at dette kunne umulig være bilder fra Oslo. Det så jo ut som en krigssone! Etter bare en liten stund så tikka det inn meldinger om ugjerningen på Utøya og utover kvelden så satt jeg bare og så på TV med en følelse av uvirkelighet. Jeg kom tilbake til Norge 24. juli. Ekstra passkontroll og væpnet politi møtte meg i ett land som ikke var uskyldig lenger. "

- Gry S. Jensen 43 år Forvirret

" Husker jeg satt og så på tv. Plutselig er det nyhetssendinger om bombe i Oslo. etterhvert som det går opp for meg hva som har skjedd blir jeg mer og mer redd, da jeg selv egentlig kommer fra Oslo og har størsteparten av min familie i nærheten. Senere kommer det inn meldinger fra venner på Utøya på facebook om at vi ikke må ringe dem, da det er en mann som skyter vilt rundt seg og de prøver å gjemme seg. Jeg mistet mange venner og jeg skulle egentlig selv vært der. "

- Yvonne Iversen 25 år Redd

" Vantro, dette skjer ikke i Norge, etterhvert atg det var en terrorgruppe som sto bak "

- Birgitte 51 år Forvirret

" Jeg var på ferie i London. Fikk en bekymret sms av en venn som lurte på om det hadde skjedd noe med meg. Jeg var jo ikke i Oslo og fikk svar tilbake at det hadde gått av en bombe. Da vi kom til hotellet skrudde vi på tv'en med en gang. Jeg forstå fort at dette var alvorlig og mye større enn jeg først trodde. Vi fulgte med på nyhetene og etterhvert som det utviklet seg satt jeg igjen sjokkert og trist. Jeg følte at jeg var for langt unna og at jeg helst ville være sammen med venner og familie i Norge. "

- Emma 16 år Trist

" Satt hjemme og så nestsiste etape i Tour De France, da sendingen ble avbrutt pga eksplosjonen i Oslo. Fulgte litt med på dette inntil jeg kl. 17.24 fikk en sms fra sønnen min på Utøya.... Etter det fulgte mange timer med et ubeskrivelig mareritt. Sønnen min klarte seg og jeg kom meg etterhvert til Sundvolden, hvor jeg traff ham igjen. Sammen tilbrakte vi den lengste natt mens han ventet på nytt om vennene sine som manglet. "

- Ingrid Kragh Swang 44 år Redd

" Jeg var på vei til Sverige da de første meldingene om en mulig eksplosjon i Oslo. etterhvert som jeg nærmet meg Rovaniemi og jeg fikk oppdatert mer via Iphone. ble jeg ganske redd og sjokkert. og tenkte om Norge er i krig, men jeg følte meg trygg da jeg var langt inne i Finland. "

- Kevin 28 år Redd

" Jeg var hjemme i Sørkedalen da jeg hørte drønnet og kjente at det ristet i bakken. Jeg var sikker på at lynet hadde slått ned like bak huset. Skulle egentlig møte en kompis på cafe på Youngstorget tidligere den dagen, men han ringte å avlyste. Ganske glad for det nå! etterhvert som nyhetene tikket inn begynte man å skjønne hva som hadde skjedd. Absurd og uforståelig at noen kan gjøre noe slikt. "

- Anne 32 år Trist

" Hele familien var samlet innendørs fordi det var så dårlig vær. Selv satt jeg på nettet og leste nyheter da det dukket opp at det hadde vært en eksplosjon i Oslo. Deretter satte vi på TV, og fulgte nyhetssendingene det neste døgnet. Vi var sikre på at landet var utsatt for terror, og var en stund redde for at de hadde klart å ta landets statsminister eller andre i regjeringen. Når det begynte å komme meldinger om 'skyteepisoder' på Utøya, overså vi det i første omgang. Vi kunne ikke fatte at dette hadde noen som helst sammenheng med bomben i Oslo. Jeg forsto imidlertid at det var i ferd med å skje grusomme ting der, når ungdommer ble filmet svømmende fra øya. etterhvert som omfanget av dette ble rullet opp, opplevde jeg det som svært rystende. Spesielt da vi fikk vite at 80 ungdommer hadde mistet livet på Utøya. Selv kjente jeg noen tidligere elever som var der ute. Heldigvis viste det seg at de overlevde. Jeg gråter fremdeles når jeg tenker på den natten. "

- Mette 48 år Redd

" Vi hadde akkurat tatt imot foreldrene mine som kom på besøk til oss og vår en måned gamle datter,da vi hørte smellet og trodde det var torden. Mannen min satt litt og surfet på mobilen, og sa plutselig at finansdepartementet var sprengt i luften. Vi skjønte ingenting, og satte på radio og etterhvert tv. Fulgte med resten av kvelden og natten, lamslåtte mens vi klemte ekstra mye på hverandre og veslejenten vår. "

- Ingvild Korsnes Daasvand 36 år Redd

" Stod rett utenfor Kafebygget og snakket med 3 venner før vi hørte noe vi trodde var kinaputter. 'Hvem er det som kødder med noe sånt nå?' husker jeg at en av dem sa. etterhvert så vi flere ti-talls mennesker løpe mot oss mens de ropte at vi måtte løpe for livet. Jeg skjønte ikke hva som skjedde før jeg så flere mennesker bli skutt. Etter å ha løpt ned en bratt skrent mens jeg ble skutt etter klarte jeg å gjemme meg i en hule ved vannet før jeg begynte å svømme sammen men flere andre. Uten støtten jeg fikk av de jeg svømte med ville jeg ikke ha klart å svømme så langt som jeg gjorde. Ble tilslutt plukket opp av en båt ca 100 meter fra land. All støtten etterpå har betydd utrolig mye, og for meg har det aldri vært viktigere å fortsette å drive med politisk arbeid. Ikke bare for meg selv, men også for de gode vennene vi alle mistet... "

- Magnus Håkonsen 19 år Redd

" Vi spiste middag og hørte et skikkelig tordenbrak, trodde vi. Men da det verken regnet eller kom mer torden, resonnerte vi oss frem til at det kanskje var sprengningsarbeid et stykke nedenfor. Sjokket, forvirringen og ikke minst etterhvert fortvilelsen da vi skjønte hva sm hadde skjedd, var stor. Litt senere på kvelden kjørte vi til Ullevål i tilfelle de trengte blod, og det var godt å se at det var mange med samme tanke. "

- ElSa 44 år Forvirret

" Hørte det først i bilen på vei på helgetur men forsto ikke omfanget. Da tv'n etterhvert kom på ble den ikke slått av den helga.GRUSOMT ! "

- Fruen 40 år Forvirret

" Min kone og jeg var på ferie i Ålesund, da vi kom inn i hotell resepsjonen og fikk sett på TV hva som hadde skjedd i Oslo, trodde vi ikke det som ble vist. Vi ble stående lamslått. Hadde ikke tid til å gå opp på rommet. Vi fant hver vår stol også litt på SVTV for det var svenske gjester der. Men etterhvert fikk vi TVen over på NRK. Tårene, uvirkeligheten, verdige Storberget og Stoltenberg. Flere måneder etterpå, disse vanvittige bemerkningene fra konservative kristne at GUD stod bak, sjokkerende,uvirkelige. Kan mennesker ved sine fulle fem,virkelig mene no slikt? "

- knut storerud 57 år Forvirret

" Jeg trodde umiddelbart at dette var et terrorangrep av muslimske ekstremister, følte meg rasende, da jeg fikk vite at det var en etnisk normann ble jeg enda sintere, sjokkert og skamfull over hvor fordomsfull jeg etterhvert har blitt. "

- Anne 26 år Sint

" Hørte et drønn og grunnen ristet. Lurte på om det var en trafostasjon etc. som eksploderte eller et fly som hadde krasjet. Var raskt på nett for eventuelt å få svar der. Var et sjokk når beskjeden kom. Da var det rett på telefon for å høre hvor min datter var som skulle i Nordea i VG-bygget på den tiden. Men dette var en av de dagene det var greit hun var treg og ikke kommet seg til byen. Så kom etterhvert også beskjed om at det var skyting på Utøya. Regnet med at det da var et enkelttilfelle, men når det viste seg å være massehenrettelse på uskyldig ungdom, da overstyrte det sjokket over bomben. Dagen og perioden etter var helt uvirkelig. Føler med alle som er nært rammet. "

- ME 50 år Forvirret

" Skulle egentli bare surfe litt på nettet før en time på øyet etter tidligvakt på jobb.....den timen på øyet ble ikke noe av å etterhvert som de grufulle nyhetene kom,fikk jeg mer å mer vondt inni meg... sjokk å vantro... "

- Merete 33 år Forvirret

" Vi var på ferie i Japan og hadde nådd Hiroshima. Kl 2 på natten ringer telefonen, det er min manns nevø i London son lurer på hva som skjer i Oslo og om alt stod bra til med oss. Han sa det hadde vært en stor eksplosjon i Oslo og at det var noe skyting. Vi skrudde på Japansk TV som viste mye bilder fra Oslo, men de snakket bare Japansk. Hadde også med PC som ble brukt for å følge med. Fikkbetterhvert bekreftet at min søster som bor i Oslo var OK, men sannsynligvis hadde unngått bomben med ett par minutter. Har aldri følt meg så helpesløs "

- Hanne Svanåsbakken 50 år Sint

" Det første jeg tenkte var at nå hadde Al Qaidas trusler mot Norge satt ut i handling. Jeg lot ikke bombinga i Regjeringskvartalet gå inn på meg med en gang. Det var så uvirkelig. Da det ble meldt om skyting på Utøya, var det fortsatt fjernet og uvirkelig. Samtidig som det gikk opp for meg at det skjer noe svært alvorlig her i vårt lille land. Jeg fikk telefon fra søsteren min om hvor jeg var, og hadde da ikke roen til å være i Florø lenger. Jeg måtte hjem og være med søsteren min. Resten av familien vår var på ferie. Vi fulgte ivirig med på alt av nyheter, på nett og på tv. Tårene trillet. Det som nå var skjedd i Norge var jo helt forferdelig. Og at det var en av våre egne landsmenn som utførte disse handlingene gjorde jo ting straks mye verre. Sint, fortvilet, lei meg og forvirret. Det var mange følelser som etterhvert dukket opp. "

- Hilde 32 år Forvirret

" Hørte første nyhetssending på P4 halv fire på tur hjem fra jobb. Kjente jeg ble redd, sint og trist på engang. Tenkte på familie og venner i Oslo, fikk etterhvert vite alt var OK med dem. Fulgte nyhetssendingene hjemme, så leste jeg på Facebook at noen hadde hørt skyting på Utøya. Nektet å tro det, så ble det kommentert av Jens Stoltenberg på nyhetene at det var 'en situasjon' på Utøya. Da mistet jeg helt fatningen og tenkte på alle vennene mine der. Fortsatt ubegripelig. "

- Anne-Marte Kolbjørnshus 24 år Redd

Søk i kommentarene:

Antall forekomster av utvalgte ord

Oslo ( 1075 )
fikk ( 811 )
Utøya ( 680 )
tv ( 668 )
Satt ( 594 )
Hørte ( 523 )
hjem ( 506 )
Norge ( 429 )
gikk ( 414 )
skjedd ( 410 )
dagen ( 393 )
helt ( 352 )
bombe ( 326 )
regjeringskvartalet ( 313 )
nyhetene ( 313 )
Trodde ( 297 )
Hele ( 295 )
tenkte ( 293 )
jobb ( 281 )
kvelden ( 266 )
vei ( 241 )
sa ( 239 )
bomben ( 238 )
hjemme ( 236 )
Ringte ( 236 )
se ( 235 )
uvirkelig ( 234 )
veldig ( 227 )
skjønte ( 223 )
eksplosjon ( 223 )
første ( 222 )
skjedde ( 205 )
radioen ( 200 )
resten ( 197 )
NRK ( 192 )
fulgte ( 190 )
aldri ( 187 )
venner ( 186 )
senere ( 184 )
Alt ( 184 )
måtte ( 183 )
redd ( 183 )
litt ( 179 )
dag ( 177 )
gått ( 176 )
ferie ( 173 )
skyting ( 170 )
høre ( 166 )
begynte ( 165 )
fortalte ( 158 )
trist ( 156 )
kjente ( 155 )
sjokk ( 153 )
akkurat ( 152 )
sentrum ( 152 )
sms ( 149 )
Slo ( 145 )
sammen ( 144 )
nyheter ( 143 )
juli ( 139 )
flere ( 138 )
radio ( 137 )
langt ( 126 )
følte ( 126 )
bilen ( 124 )
rundt ( 124 )
sto ( 122 )
gang ( 121 )
folk ( 119 )
neste ( 117 )
smalt ( 116 )
tok ( 115 )
visste ( 115 )
komme ( 114 )
igjen ( 113 )
leste ( 108 )
ei ( 108 )
stod ( 107 )
familie ( 106 )
plutselig ( 104 )
forvirret ( 102 )
husker ( 102 )
Tour ( 100 )
dro ( 100 )
familien ( 99 )
eksplosjonen ( 99 )
byen ( 98 )
to ( 98 )
kommet ( 96 )
natten ( 96 )
France ( 95 )
jag ( 94 )
meldingene ( 93 )
via ( 91 )
etterpå ( 90 )
nyheten ( 90 )
skje ( 89 )
etterhvert ( 89 )
omfanget ( 89 )
och ( 88 )