HVOR VAR DU 22. JULI 2011?

Fortell oss hvor du var, hvordan du først fikk høre om terrorhandlingene og hva du følte.

Alle kommentarer som inneholder ordet "følte"

Vis alle kommentarene

" Jeg skulle akkurat stenge ned og sette meg i bilen for en lang tur fra Tromsø til Lillehammer da nyheten kom. Det ble den mest suralistiske turen jeg har kjørt denne distansen. Nyhetene ble bare værre jo lengre ut over kveld og natt jeg kjørte. følte at jeg kjørte som om jeg var i en veldig lang tunell. Det var helt uvikelig å sitte der alene i så mange timer å få alle de intrykkene som alle radiokanalene foret oss med. Jeg klarte ikke å skru av. Det ble en tur som jeg aldri kommer til å glemme. Jeg følte på hele registeret av følelser og tanker om hendelsen og hva en mann kan klare å utrette av elendighet. Jeg følte så med alle de som ble rammet og de som deltok i redningsarbeidet under og i etterkant av denne fæle hendelsen. RIP til alle som ikke fikk oppleve dagen etter og lykketil til alle dere som overlevde eller er på annen måte rammet. "

- Søringen 39 år Vitebegjærlig

" Satt med min nyfødte sønn og ammet mens jeg så på tv, plutselig var det ekstra nyhetssending og uvirkelige bilder fra Oslo. følte frykt for framtida til min lille. "

- Hilde Borgfjord 42 år Forvirret

" Startet ferien hos min franske svigerfamilie. Ble svært sjokkert og lei meg. Hadde bare lyst til å reise hjem til Norge og fellesskapet. Var i sorg over de unge døde hele ferien. Besøkte katadral etter katedral og tente mange lys, det føltes litt godt i det vonde. Og vandret i mange vakre parker. Fotograferte mye. En spesiell ferie jeg ikke glemmer. "

- Eli Wilhelmsen 57 år Trist

" Jeg var på familiebesøk på Evenskjer, da vi fikk telefon om at vi måtte skru på tven. I det øyeblikket jeg så bildene av mitt gamle nabolag knust, med mennesker springende derfra, knakk jeg sammen og begynte spontant å fossgråte. Har aldri opplevd liknende. Jeg sende meldinger til alt av venner og familie, før jeg rakk å tenke, mens tårene trillet så det var vanskelig å se. Sjokk, er det eneste som kan beskrive hva jeg følte i øyeblikket. Vanntro og savn kan beskrive følelsen når jeg fant ut om Utøya og de neste døgnene jeg ventet på livstegn fra alle mine i Oslo og på Utøya. "

- anonym 24 år Trist

" Det føltes som om det ikke var sant. Sånt skjer jo bare på film! "

- Silje 14 år Forvirret

" Da bomben gikk av var jeg reportasjeleder for nettnyhetene på NRK. De neste timene var en endeløs rekke forferdelige nyheter, der vi hele tiden jobbet for fullt for å finne ut hva som skjedde. Jeg klarte ikke å gå fra jobb før morgenlaget kom på jobb neste dag, hver gang jeg følte at vi hadde oversikt skjedde det noe nytt som slo beina under oss. "

- Anne Linn Kumano-Ensby 31 år Vitebegjærlig

" Vi var på vei mot Oslo da vi hørte om bomben i regjeringskvartalet. Jeg skjønte ikke at det var så alvorlig før jeg så bildene. Da vi var nær Oslo kom nyheten om Utøya, da klarte jeg ikke å holde igjen tårene. Jeg kunne ikke tro noe av det var sant, jeg følte meg så liten og hjelpeløs og visste ikke hva jeg kunne gjøre. Jeg hadde så lyst å stoppe det. Dagen hadde startet hjemme på Ørland med sol og fint vær, men endte i tårer og regn i Oslo. "

- Guro Størseth Lyngstad 16 år Forvirret

" 22. juli bodde jeg i en tømmerhytte i den canadiske villmarken. Fra en nabo fikk vi først dagen etter høre om de omkomne i Oslo og på Utøya. Vi trodde ikke naboen, mente at noe så grusomt ikke kunne skje i vårt lille trygge land. Som alle andre nordmenn i utlandet ringte vi hjem. I tiden etterpå følte jeg meg så uendelig langt hjemmefra. Det var sårt å ikke være i Norge. Jeg skulle så gjerne ha vist min medfølelse og deltatt i rosetog. Norge ble hovedoppslag på canadisk radio i tiden fremover, og i Whitehorse ble det lagt ut kondolanseprotokoll. Det var godt å se omtanken rundt oss. "

- Anna Tøite Sandven 32 år Forvirret

" var på vei tilbake for å gå på kino med vennene mine og fikk å spise, da jeg begynte å høre kommentarer fra noen folk på et terrorangrep, men noe jeg ikke forstår var at de sa noe om Norge, så langt lenken 'terrorisme' med 'Norge' var ikke noe jeg ser virkelig. Det var før de startet på nyhetene og hva ble først rapportert på Oslo og prøver Utøya. I det øyeblikket følte jeg en tristhet, så forsto ikke hvordan noen i Norge var i stand til å handle mot sine egne brødre. Alltid forstått til Norge som et land med en fri og fredelig samfunn, og jeg håper det forblir slik til tross for det som skjedde for et år siden. Alt det beste for at landet alltid så vakker og beundret av meg. "

- Amaury 24 år Trist

" var på vei tilbake for å gå på kino med vennene mine og fikk å spise, da jeg begynte å høre kommentarer fra noen folk på et terrorangrep, men noe jeg ikke forstår var at de sa noe om Norge, så langt lenken 'terrorisme' med 'Norge var 'ikke noe jeg ser virkelig. Det var før de startet på nyhetene og hva ble først rapportert på Oslo og prøver Utøya. I det øyeblikket følte jeg en tristhet, så forsto ikke hvordan noen i Norge var i stand til å handle mot sine egne brødre. Alltid forstått til Norge som et land med en fri og fredelig samfunn, og jeg håper det forblir slik til tross for det som skjedde for et år siden. Alt det beste for at landet alltid så vakker og beundret av meg. "

- Amaury Cortez 24 år Trist

" Jeg var følte det som et stort tap for den norske åpne kulturen, og var redd for at Oslo skulle bli mye mer avstengt og lukket. Før det ble klart at det var en etnisk norsk person som stod bak var jeg også livredd for at det skulle bli umulig å være muslim i Norge. "

- Vegar Svanemyr 30 år Trist

" Jeg var på ferie i London. Fikk en bekymret sms av en venn som lurte på om det hadde skjedd noe med meg. Jeg var jo ikke i Oslo og fikk svar tilbake at det hadde gått av en bombe. Da vi kom til hotellet skrudde vi på tv'en med en gang. Jeg forstå fort at dette var alvorlig og mye større enn jeg først trodde. Vi fulgte med på nyhetene og etterhvert som det utviklet seg satt jeg igjen sjokkert og trist. Jeg følte at jeg var for langt unna og at jeg helst ville være sammen med venner og familie i Norge. "

- Emma 16 år Trist

" Da jeg ble fortalt om terroren var min første reaksjon sjokk, før tårene strømmet på. Jeg fattet ikke at noe slikt kunne ha skjedd i Norge; slik vanvittig ondskap og terror. Jeg følte meg så maktesløs på andre siden av atlanterhavet. Det var siste dag i USA; jeg ville bare hjem. "

- Katarina Birkedal 22 år Trist

" Jeg var på vei til Sverige da de første meldingene om en mulig eksplosjon i Oslo. etterhvert som jeg nærmet meg Rovaniemi og jeg fikk oppdatert mer via Iphone. ble jeg ganske redd og sjokkert. og tenkte om Norge er i krig, men jeg følte meg trygg da jeg var langt inne i Finland. "

- Kevin 28 år Redd

" Etter å ha feiret bryllup til min spanske bestevenninne i Alicante, ble glede snudd til tristhet & sjokk da jeg morgenen etter fikk servert nyheten om bomben og Utøya angrepet. På flyet fra Madrid til New York (hvor jeg bor) ble spanske og amerikanske aviser delt ut til flypassasjerer av flyvertinnen - alle med grusomme bilder av min by, mitt land og mitt folk. Det var forferdelig. Det føltes uvirkelig. Jeg gråt. "

- Pia 34 år Trist

" Etter en vanlig dag med noen timer på stranden kom jeg hjem og åpnet min facebook side. Der mangen ikke norske venner hadde sent meg fortivlte meldinger. Uten å skjønne noen ting åpnet jeg med en gang NRK sin side. Som om det var i går husker jeg et stort oppslag om bombe angrepet i Oslo og et lite oppslag over, uten bilde, om skyting på utøya. Da viste enda ingen hvor alvorlig det lille oppslaget egentlig var. Jeg har bodd mangen år utenfor Norge, men har aldri følt så stor trang til å reise til bake, med en gang, for å vere nermt venner og familie. Tror det er noe alle som ikke var i Norge følte sterkt. "

- Ingrid Danielsen 24 år Forvirret

" Senterungdommen i Nord-Trøndelag hadde akkurat kommet i mål på vår ukeslange sykkeltur langs fylket, da vi satt foran skjermen og så Touren, da nyhetsendingene begynte å komme. Aldri har det vært så stille når vi var samlet en kveld. Ingen sa et ord, men alle var vi enige om at det var flott at vi var samlet sammen. Vi følte nærheten til AUF, vi var jo også et fylkeslag i et ungdomsparti, og det var kollegaer av oss som ble rammet på den verst tenkelige måte. Det var godt vi var samlet sammen. "

- Stian Aleksander Aakre 23 år Trist

" Var på hytta i Finnskogen, kjørte tidlig fra jobb denne fredagen. Mens vi satt ute med gjester fra Berlin og nøt sommervarmen begynte telefonene å ringe. Min kone og jeg er begge statsansatte med jobb i Oslo sentrum. Normalt sykler vi forbi H-blokka litt før halv fire hver dag. Resten av kvelden satt jeg ved radioen. Tiden fram til neste morgen føltes som et mareritt i en glassbolle. Skjedde dette i virkeligheten, eller bare på radio? Med meldingen om antatt antall drepte lørdag morgen klarte jeg ikke å holde meg ute i skogen lenger og ba min kone kjøre meg til Kongsvinger for første tog til Oslo. Da vi svingte inn på Jernbaneplassen i Kongsvinger og så flagget på halv stang ble situasjonen virkelig for meg. Da gråt jeg. "

- Cornelis 42 år Trist

" var på ferie i huset vårt i cebu. Jeg fikk sjokk å tenkte: jeg må hjem å støtte mine landsmenn og mitt kjære land. følte jeg var hjelpeløs her og ikke kunne bidra.Det var helt grusomt. Merket stor støtte fra filippinske medier og venner her. Merkelig situasjon...Håper aldri jeg opplever igjen "

- svein torgeir dale 56 år Sint

" Vi fikk vite det over radioen på vei hjem fra en hyggelig familie dag. Min onkel fra Tyskland ringte opprørt og spurte om vi alle hadde det bra. Min fetter fra Tyskland var på besøk i Norge denne tiden og han hadde ringt min onkel med engang. De hadde kjent at det ristet i hele hytta på Nesodden av trykkbølgen etter bomben. Når vi kom hjem skrudde vi på tven og der satt jeg resten av kvelden. Helt til det ble etterlyst blod, da reiste jeg til ullevål, men måtte snu på halv veien fordi de hadde fått så mange som ville gi. Jeg gråt masse denne kvelden, følte en uendelig håpløshet og en stor sorg over alle liv som gikk tapt. "

- Cecilie 27 år Forvirret

Søk i kommentarene:

Antall forekomster av utvalgte ord

Oslo ( 1075 )
fikk ( 811 )
Utøya ( 680 )
tv ( 668 )
Satt ( 594 )
Hørte ( 523 )
hjem ( 506 )
Norge ( 429 )
gikk ( 414 )
skjedd ( 410 )
dagen ( 393 )
helt ( 352 )
bombe ( 326 )
regjeringskvartalet ( 313 )
nyhetene ( 313 )
Trodde ( 297 )
Hele ( 295 )
tenkte ( 293 )
jobb ( 281 )
kvelden ( 266 )
vei ( 241 )
sa ( 239 )
bomben ( 238 )
hjemme ( 236 )
Ringte ( 236 )
se ( 235 )
uvirkelig ( 234 )
veldig ( 227 )
skjønte ( 223 )
eksplosjon ( 223 )
første ( 222 )
skjedde ( 205 )
radioen ( 200 )
resten ( 197 )
NRK ( 192 )
fulgte ( 190 )
aldri ( 187 )
venner ( 186 )
senere ( 184 )
Alt ( 184 )
måtte ( 183 )
redd ( 183 )
litt ( 179 )
dag ( 177 )
gått ( 176 )
ferie ( 173 )
skyting ( 170 )
høre ( 166 )
begynte ( 165 )
fortalte ( 158 )
trist ( 156 )
kjente ( 155 )
sjokk ( 153 )
akkurat ( 152 )
sentrum ( 152 )
sms ( 149 )
Slo ( 145 )
sammen ( 144 )
nyheter ( 143 )
juli ( 139 )
flere ( 138 )
radio ( 137 )
langt ( 126 )
følte ( 126 )
bilen ( 124 )
rundt ( 124 )
sto ( 122 )
gang ( 121 )
folk ( 119 )
neste ( 117 )
smalt ( 116 )
tok ( 115 )
visste ( 115 )
komme ( 114 )
igjen ( 113 )
leste ( 108 )
ei ( 108 )
stod ( 107 )
familie ( 106 )
plutselig ( 104 )
forvirret ( 102 )
husker ( 102 )
Tour ( 100 )
dro ( 100 )
familien ( 99 )
eksplosjonen ( 99 )
byen ( 98 )
to ( 98 )
kommet ( 96 )
natten ( 96 )
France ( 95 )
jag ( 94 )
meldingene ( 93 )
via ( 91 )
etterpå ( 90 )
nyheten ( 90 )
skje ( 89 )
etterhvert ( 89 )
omfanget ( 89 )
och ( 88 )