HVOR VAR DU 22. JULI 2011?

Fortell oss hvor du var, hvordan du først fikk høre om terrorhandlingene og hva du følte.

Alle kommentarer som inneholder ordet "familien"

Vis alle kommentarene

" Var på gladmat festivalen og koste oss med god mat og vin og fikk plutselig en sms fra familie i England som lurte på om vi hadde hørt om bomben i Oslo. Forsto ikke hva som hadde skjedd før vi kom hjem og så på tv. Det var et sjokk og våken opp dagen etterpå til tragedien fra Utøya. Satt og så på tv hele dagen sammen med familien og gråt og trøstet hverandre. Kommer aldri til å glemme den dagen. "

- anne karin stangeland 47 år Forvirret

" Hadde kjørt helt fra mo i rana til oslo for feriere nån daga til min søster. ankom nån minuta etter eksplosjonen. Ble møtt av mannen til min søster idet eg kjørte in til huse, som fotalte at de hadde nettop vert en terror aksjon i regjeringskvartalet. kunne se røyken fra eksplosjonen fra der vi sto. skremmende, uvirkelig klarte ikke helt tro på de først. satt seg å fulgte nyhetan forsto mann alvoret. etterkvert kom nyheta om skyting fra utøya. å va samla med familien midt i oslo den kvelden va skremmende da tankan gikk til omfanget og om de ville komme flere aksjoner. "

- Bjørne Røtvold 29 år Redd

" Jeg var på en ferge, på vei til hotellet i stockholm. Jeg og familien min hadde vært i Gröna Lund, å hatt det kjempe gøy der. Så fikk pappa en telefon fra storesøstra mi i oslo. Hun fortalte han at det hadde vært en bombe i oslo. Jeg og småsøskenene mine visste ikke noe om det. Så når vi kom til hotellet, skrudde jeg på tv'en. Da er hele nyhetskanalen full av nyheter fra oslo. Jeg kjente redsel med en gang! Så skrudde jeg på pc'en, klikket meg innpå facebook, der skrev mange av vennene mine at man ikke skulle ringe folk på utøya fordi det foregår skyting. Jeg ble så redd at jeg ikke klarte å sove den natta. Vi skulle dra hjem neste dag. "

- Johanne Bakke Fjær 15 år Redd

" Jeg var i Brøstadbotn i Troms. Noen ringte meg og sa: 'Det har vært en forferdelig eksplosjon i Oslo.' Jeg tenkte at det måtte være en overdrivelse, men da jeg fikk se TV-overføringene, forstod jeg at det virkelig var forferdelig. familien satt lamslått og fulgte med på TV utover kvelden. Det hele var uvirkelig. Da de begynte å snakke om skyting på Utøya, tenkte jeg på en person som jeg trodde var der, og hans familie. "

- Hilde Andersen 56 år Forvirret

" familien min og jeg var på ferie i Kroatia. Vi hadde nettopp vært i bassenget utenfor leiligheten og hadde gått inn for å kjøle oss ned med air kondition' en på full guffe. Jeg leste på nyhetene for å holde meg oppdatert om hva som skjedde hjemme. Da så jeg plutselig at det hadde vært bombing i Oslo for bare en halv time siden. Like etter så jeg at det var skyting på utøya. Jeg sa ifra til moren min og vi var ganske forvirret over det som stod på nyhetene. Jeg tror vi ikke helt skjønte hva som hadde skjedd, og det var helt rart at noe sånt hadde skjedd i Oslo. Vi skjønte nok egentlig ikke alvoret før vi kom hjem og så det på nyhetene. Jeg trodde ikke det var så alvorlig første gang jeg så det på nyhetene. Men i etterkant har jeg vært veldig glad for at vi ikke var hjemme den uka fordi da hadde mamma vært på jobb, og jobben hennes er bare to kvartaler unna regjeringskvartalet. "

- Irene 14 år Forvirret

" Hele familien var samlet innendørs fordi det var så dårlig vær. Selv satt jeg på nettet og leste nyheter da det dukket opp at det hadde vært en eksplosjon i Oslo. Deretter satte vi på TV, og fulgte nyhetssendingene det neste døgnet. Vi var sikre på at landet var utsatt for terror, og var en stund redde for at de hadde klart å ta landets statsminister eller andre i regjeringen. Når det begynte å komme meldinger om 'skyteepisoder' på Utøya, overså vi det i første omgang. Vi kunne ikke fatte at dette hadde noen som helst sammenheng med bomben i Oslo. Jeg forsto imidlertid at det var i ferd med å skje grusomme ting der, når ungdommer ble filmet svømmende fra øya. Etterhvert som omfanget av dette ble rullet opp, opplevde jeg det som svært rystende. Spesielt da vi fikk vite at 80 ungdommer hadde mistet livet på Utøya. Selv kjente jeg noen tidligere elever som var der ute. Heldigvis viste det seg at de overlevde. Jeg gråter fremdeles når jeg tenker på den natten. "

- Mette 48 år Redd

" familien samlet i sommerhuset, ferie, solrike, lykkelige dager. Bombe i Oslo sentrum? Tven på, hva? Vantro da skytingen på Utøya ble bekreftet og koblet sammen med bomben. Den fryktelige, fryktelige morgenen da dødstallene var så vanvittig høye. Ikke direkte berørte, men så bunnløst sorgtunge. Hvorfor? Noe så meningsløst. "

- Nina og Morten 32 år Vitebegjærlig

" Hadde dratt fra Oslo tidlig på morningen etter en rolig nattevakt på Diakonhjemmet. Satt på hytta sammen med familien og så Tour de France. Sendingen deres brøt og så fikk vi se bilder fra Oslo. 'Dette kunne ikke være Oslo!' Etter 20 minutter ringte kollegaen min og sa det var katastrofe og spurte hvor lang tid jeg ville bruke på å komme meg inn til Oslo. Max 2time45 min. Jeg satt med blannede følelser, skulle jeg bare dra hjem igjen, for det var jo mange som trengte hjelp. Jeg valgte å bli sammen med familien. Tidlig neste morgen ringte jobben og sa at katastrofealarmen var avblåst. Den virkelige katastrofen var så vidt gått opp for noen, tror jeg. "

- Ingrid 27 år Sint

" Mannen min røpte til kjøkkenet og fotalte om Oslo. Først trodde jeg at det var et dårlig spøk på nette. Senere telefon begynte å ringe fra familien i Norge, og Oslo. Dagen etter sendte vi blømster til Embassaden i Mexico city, vi viste ikke hvordan vi kunne utrykke, hva kunne vi gjøre for andre, enn å dele sorg for de ofrene. "

- Graciela 35 år Forvirret

" Det første jeg tenkte var at nå hadde Al Qaidas trusler mot Norge satt ut i handling. Jeg lot ikke bombinga i Regjeringskvartalet gå inn på meg med en gang. Det var så uvirkelig. Da det ble meldt om skyting på Utøya, var det fortsatt fjernet og uvirkelig. Samtidig som det gikk opp for meg at det skjer noe svært alvorlig her i vårt lille land. Jeg fikk telefon fra søsteren min om hvor jeg var, og hadde da ikke roen til å være i Florø lenger. Jeg måtte hjem og være med søsteren min. Resten av familien vår var på ferie. Vi fulgte ivirig med på alt av nyheter, på nett og på tv. Tårene trillet. Det som nå var skjedd i Norge var jo helt forferdelig. Og at det var en av våre egne landsmenn som utførte disse handlingene gjorde jo ting straks mye verre. Sint, fortvilet, lei meg og forvirret. Det var mange følelser som etterhvert dukket opp. "

- Hilde 32 år Forvirret

" Jeg var på hytta på Venabygdsfjellet sammen med familien. De av våre nærmeste som vanligvis ville vært i regjeringskvartalet på tidspunktet det smalt hadde alle fri akkurat den dagen, dette er noe vi er utrolig takknemlige for. "

- Christina 45 år Forvirret

" Jeg og familien hørte først om hendelsene da vi slo på TVen for å se nyhetene klokken 21. Frem til da hadde vi opplevd Firenze; det var en varm sommerdag . Nå forbinder jeg Firenze med redsel, frykt og lamslåtthet. "

- Elena 18 år Redd

" Satt i kinosalen med familien da mobilene ringte fra norge om bomben i oslo-vi ble sjokkert og sjokket ble større utover kvelden da meldingene om utøya kom.vi fulgte nyheter fra nrk og tv2direkte på tv og avlyste reisen rundt som planlagt,våre hjerter gråt med norge.alle store indiske aviser hadde tragedien som førstesidestoff i flere dager og folk hadde nå hørt om lille norge.vi ble spurt om tragedien i små landsbyer i templer og i butikker og følte medfølelsen og medmennesligheten.plutselig blir verden liten..... "

- Heidi 45 år Trist

" Gikk gjennom Oslo S, så på tavlen at klokken var 15.24, og var på vei ned til T-banen da det smalt. Det ristet i hele taket. En dame jeg gikk forbi stoppet opp og sa 'det hørtes ut som en eksplosjon!'. Jeg tenkte at det ikke kunne stemme, og det var først da jeg satte meg ned på t-banen og en av de i samme sittegruppe ringte familien og sa det hadde vært en bombe ved VG-bygget at jeg begynte å tenke over det som hadde skjedd. "

- Ingrid 22 år Forvirret

" Var på vakt på sykehuset der jeg jobber. Jeg snakte med sjefen min om at jeg hadde had en fin tur til Norge (hadde akkurat kommet tilbake noen dager tidligere). Han sa at han hadde hørt “something about Norway on the news, something about a bomb”. Når jeg sjekket på nettet så jeg noen nyheter om bombingen, men ikke noe enda om Utøyet. De sa at alle flytraffik in og ut av landet var stoppet på grunn av muligheten for flere bomber. Noen av familien min skulle hjem til USA akkurat den dagen, og foreldrene mine var i Norge ikke så langt fra Oslo, så det var ganske skummelt for meg. "

- Liv 31 år Redd

" Var på ferietur sammen med familien og en annen famile! Utrolige historier vi fikk høre via nyhetene og da satte en demper på feriereisen... Ble mye tv-titting de første dagene etter angrepene...... "

- Øyvin Jakobsen 38 år Trist

" Jeg var på vei til Sørlandet med kjæresten min. Jeg skulle besøke svigerfamilien for første gang. Hendelsene kom bit for bit på radioen. Jeg husker spesielt hvor optimistisk jeg var. Jeg tenkte at det sikkert ikke var så ille som det hørtes ut, at det bare var en tank eller noe som hadde eksplodert og at det sikkert kom til å gå ganske bra. Jeg trodde ikke på mediene sine hypoteser om at det kunne være terror før omfanget av Utøyamassakeren kom frem på morgenen dagen etter. Dagene som fulgte ble rare. Jeg ble usikker på hvor mye glede det var greit å vise. Om det var ok å ha det gøy. "

- Knut 26 år Forvirret

" Var på Ving Resort med hele familien. De første meldingene kom inn via nettavisene på ipaden. Fulgte deretter CNN, BBC og Sky sine sendinger utover kvelden. Våknet lørdag til de ufattelige triste medlingene. Fikk mye støtteerklæringer fra svensker, dansker og personalet på hotellet. Felles verdig stillemarkeing arrangert av hotellet. "

- Svein Fagerland 41 år Trist

" Jeg hadde min aller siste dag på jobb. Etter 15 år i Oslo skulle vi flytte tilbake til Vestlandet. Akkurat når bomben gikk av, fikk jeg noen grusegode takk-for-nå-klemmer av gode kollegaer. Selv om vi var bare vel en kilometer unna, registrerte vi ikke smellet nevneverdig. Dagen etter, 23.juli, flyttet jeg og familien min fra Oslo. Det var utrolig trist å forlate byen vi har levd i og blitt så glad i, i en slik tilstand. Vi hadde mest lyst til å bli igjen, ingen skulle få ta fra oss byen på denne måten! "

- Tonje 38 år Trist

" Var på båtferie og så på NRK med familien da det skjedde. "

- Bendik 14 år Trist

Søk i kommentarene:

Antall forekomster av utvalgte ord

Oslo ( 1075 )
fikk ( 811 )
Utøya ( 680 )
tv ( 668 )
Satt ( 594 )
Hørte ( 523 )
hjem ( 506 )
Norge ( 429 )
gikk ( 414 )
skjedd ( 410 )
dagen ( 393 )
helt ( 352 )
bombe ( 326 )
regjeringskvartalet ( 313 )
nyhetene ( 313 )
Trodde ( 297 )
Hele ( 295 )
tenkte ( 293 )
jobb ( 281 )
kvelden ( 266 )
vei ( 241 )
sa ( 239 )
bomben ( 238 )
hjemme ( 236 )
Ringte ( 236 )
se ( 235 )
uvirkelig ( 234 )
veldig ( 227 )
skjønte ( 223 )
eksplosjon ( 223 )
første ( 222 )
skjedde ( 205 )
radioen ( 200 )
resten ( 197 )
NRK ( 192 )
fulgte ( 190 )
aldri ( 187 )
venner ( 186 )
senere ( 184 )
Alt ( 184 )
måtte ( 183 )
redd ( 183 )
litt ( 179 )
dag ( 177 )
gått ( 176 )
ferie ( 173 )
skyting ( 170 )
høre ( 166 )
begynte ( 165 )
fortalte ( 158 )
trist ( 156 )
kjente ( 155 )
sjokk ( 153 )
akkurat ( 152 )
sentrum ( 152 )
sms ( 149 )
Slo ( 145 )
sammen ( 144 )
nyheter ( 143 )
juli ( 139 )
flere ( 138 )
radio ( 137 )
langt ( 126 )
følte ( 126 )
bilen ( 124 )
rundt ( 124 )
sto ( 122 )
gang ( 121 )
folk ( 119 )
neste ( 117 )
smalt ( 116 )
tok ( 115 )
visste ( 115 )
komme ( 114 )
igjen ( 113 )
leste ( 108 )
ei ( 108 )
stod ( 107 )
familie ( 106 )
plutselig ( 104 )
forvirret ( 102 )
husker ( 102 )
Tour ( 100 )
dro ( 100 )
familien ( 99 )
eksplosjonen ( 99 )
byen ( 98 )
to ( 98 )
kommet ( 96 )
natten ( 96 )
France ( 95 )
jag ( 94 )
meldingene ( 93 )
via ( 91 )
etterpå ( 90 )
nyheten ( 90 )
skje ( 89 )
etterhvert ( 89 )
omfanget ( 89 )
och ( 88 )