HVOR VAR DU 22. JULI 2011?

Fortell oss hvor du var, hvordan du først fikk høre om terrorhandlingene og hva du følte.

Alle kommentarer som inneholder ordet "flere"

Vis alle kommentarene

" Jeg var hjemme, passet på et kjært ste-barnebarn, 1 år, han sov i sofaen min. Smellet støkk i kroppen min, det skralte i vinduer, rystet i de 40 cm gamle murveggene. Det måtte da ha eksplodert nært?! Kikket for å finne en gasseksplosjonskilde. Jeg ble redd da jeg ikke fant noen årsak. Slo på nyheter, men det drøyde før radio/TV kom med de førate forvirrende opplysninger. Au sann, en bombe. Jeg tenkte mitt om at flere angrep var plausible. Hvor og når?!? Ringte ungens foreldre uten respons, for jeg ønsket mitt ste-barnebarn fort vekk fra et såpass sentralt strøk av Oslo. Etter to nervepirrende timer ble vi hentet. Jeg tilbrakte natten hos nær familie, der vi gråt til langt på natt. Få timer senere våknet vi av et voldsomt lynnedslag. Og i denne tidlige morgenstund kom politiet med meldinger som rystet grunnvoller mer enn noen av oss kunne ha forutant. En høyrekstremist fra Skøyen i Oslo..?! Få dager senere stilte jeg resolutt i Rosetoget. "

- Anne H 60 år Redd

" Jeg var hjemme alene, skrudde på TV'en og der dukket nyheten opp. Først i Oslo, så på Utøya. Helt uvirkelig! Jeg var utrolig redd ettersom jeg kjente flere som var på Utøya, en kom aldri hjem. "

- Ida 19 år Redd

" Hadde kjørt helt fra mo i rana til oslo for feriere nån daga til min søster. ankom nån minuta etter eksplosjonen. Ble møtt av mannen til min søster idet eg kjørte in til huse, som fotalte at de hadde nettop vert en terror aksjon i regjeringskvartalet. kunne se røyken fra eksplosjonen fra der vi sto. skremmende, uvirkelig klarte ikke helt tro på de først. satt seg å fulgte nyhetan forsto mann alvoret. etterkvert kom nyheta om skyting fra utøya. å va samla med familien midt i oslo den kvelden va skremmende da tankan gikk til omfanget og om de ville komme flere aksjoner. "

- Bjørne Røtvold 29 år Redd

" Jeg kom akkurat hjem fra en lettere traumatisk opplevelse på en fjelltur, men det ble fullstendig visket ut da jeg leste en mail fra en kollega om hva som hadde skjedd. Jeg satt klistret til nyhetene og facebook i flere dager og gråt mange ganger på vegne av de pårørende og alle involverte hjemme i Norge. "

- Robert Lorentzen 42 år Trist

" Reiste rundt alene i USA. Fikk melding fra mamma i Norge og folk jeg hadde møtt på turen. Hadde ikke sett nyhetene selv så løp desperat rundt for å finne internettkafe. Satt klistret foran skjermen og gråt og hulket høyt i flere timer. "

- Ragnhild Zeigler 26 år Trist

" Jeg var på jobb som selger i butikk da en kunde kom inn. Han ønsket å få demonstrert lydkvaliteten på en dab-radio. Jeg slo den på, og fortalte litt om teknologien. Så gikk det opp for meg hva som ble sagt på nyhetssendingen, og jeg satte lyden på i hele butikken. Alle ansatte og kunder stoppet opp og lyttet med sjokk og forvirring til det som utspant seg. flere kunder kom i dagene som fulgte og kondolerte, fra folk til folk, en utstrakt hånd i sorg. "

- Øystein Hofsli 35 år Vitebegjærlig

" Jeg og flere med meg var på vm i Tae kwon do i Dallas Texas, vi fikk først høre om eksplosjonen i regjeringskvartalet via sms og nettaviser, det var sent på kvelden og det var helt uvirkelig. Vi fulgte med på frustrerende amerikanske tv nyheter og norske nettaviser, vi var helt satt ut av dette. Etter at vi hadde lagt oss begynte smser å tikke inn om Utøya, vi våknet til over 100 døde mennesker. Vi klarte ikke å sette ord på det som var skjedd.. På åpningen av mesterskapet ble det avholdt et minutt stillhet til minne om de omkomne, det var vanskelig å forholde seg til så langt borte. Ville det skje mere? Hva var det neste? Var spørsmål som surret runt oss. Amerikanere og andre deltaker nasjoner kom og gav oss klemmer. Og vi deltok i mesterskapet med sørgebånd rundt armen. "

- Fred 34 år Vitebegjærlig

" Var på slutten av en ukes lang konferanse om migerasjon i Timisora i Romania. Fikk først vite om det av en annen norsk deltager. Kvelden ble så brukt i det ene rommet på hotellet som hadde en TV med CNN. Videre begynte vi å sende meldinger til venner i Oslo og etter hvert til venner i AUF. Var en forferdelig dag. Ingen svar og lite info. Husker hvor forbannet vi var for at NRK ikke streamet til utlandet. Det verste var når vi våknet dagen etterpå og vi virkelig forsto hvor mange det kunne være. Enda flere smser som ble sendt. Spesielt til AUFere. Spesielt var det også å fly hjem og bli møtt av væpnede politi på Gardemoen og soldater i Oslo Sentrum. Sterkt å være med på Roseseremonien på Rådhusplassen etterpå. "

- Erlend J Sand 28 år Trist

" Stod rett utenfor Kafebygget og snakket med 3 venner før vi hørte noe vi trodde var kinaputter. 'Hvem er det som kødder med noe sånt nå?' husker jeg at en av dem sa. Etterhvert så vi flere ti-talls mennesker løpe mot oss mens de ropte at vi måtte løpe for livet. Jeg skjønte ikke hva som skjedde før jeg så flere mennesker bli skutt. Etter å ha løpt ned en bratt skrent mens jeg ble skutt etter klarte jeg å gjemme meg i en hule ved vannet før jeg begynte å svømme sammen men flere andre. Uten støtten jeg fikk av de jeg svømte med ville jeg ikke ha klart å svømme så langt som jeg gjorde. Ble tilslutt plukket opp av en båt ca 100 meter fra land. All støtten etterpå har betydd utrolig mye, og for meg har det aldri vært viktigere å fortsette å drive med politisk arbeid. Ikke bare for meg selv, men også for de gode vennene vi alle mistet... "

- Magnus Håkonsen 19 år Redd

" Ble først veldig forvirret og fortvilt over at dette var Norge. Meldingen på radioen om bombingen først, deretter skytingen. Det var da jeg innså alvoret. flere jeg kjente/kjenner var desverre tilstede på Utøya.. R.I.P.. Kvelden og dagene etter gikk med på å prøve å høre noe fra vedkomne.. noe jeg desverre ikke gjorde. "

- Elin Grimstad 17 år Forvirret

" Jeg fikk en sms fra min sønn som jobber på strekningen Oslo-Ski hvor det sto at alt er bra med de. Jeg skjønte ikke hvorfor det ikke skulle være bra, for vi var på ørretfiske og verden smilte. Jeg spør om hva som skjer og får bare 'bombe' som svar, springer da ned til hytta og slår på tv'n, og vi blir sittende måpende foran tven i flere dager. "

- Sonja Hortman 45 år Forvirret

" Vi hadde reist inn til bye fordi det var noe å gjøre i det dårlige været. Hadde nettopp kjøpt en ny bikini da jeg fikk sms om at det var skjedd en stor eksplosjon i Oslo. Vi reagerte ikke helt med det samme, men så begynte det liksom å sige inn at dette var noe spesielt. Forsøkte å finne en tv og dro innom flere steder før vi endte på Telford´s pub hvor de hadde på nrk1. Men vi forstyrret nok den noe brune pub-atemningen så vi dro tilbake til hytta for å følge med på nyhetene der i stedet. Det ble en helg foran skjermen, et enormt vitebehov og en uendelig tristhet. "

- Åse 43 år Vitebegjærlig

" Kom hjem fra jobb og satte meg ved pc-n. Så på Facebook at en venninne i Oslo nettopp hadde skrevet 'og jeg som trodde det var torden...' Gikk inn på nyhetene og ble mer og mer sjokkert og fortvilet etter hvert som det gikk opp for meg hva som hadde skjedd. Ringte febrilsk til familie og venner i Oslo for å få bekreftet at de hadde det bra. Dette tok det flere timer å finne ut av, i mellomtiden forstod jeg at flere grusomme ting skjedde. Ingen søvn den natten, bare en lamslått redsel og vantro over at noen var i stand til å utføre slike handlinger. "

- Siri 38 år Redd

" Sad og spillede PlayStation, da jeg hurtigt tjekkede min Facebook. Der var flere opdateringer om det som var sket i Oslo, så jeg tjekkede nyhederne. Jeg tænkte faktisk ikke meget, da jeg så det. Jeg lagde mig til at sove, da jeg skulle arbejde om natten. Kl 05 lørdag morgen da jeg havde fået fri kiggede jeg nyheder på min telefon. Det var en ubehagelig følelse at læse om Utøya og det store dødstal. "

- Martin 22 år Forvirret

" Var på ferie og våknet av flere sms fra de hjemme. Skrudde på tv og det var full dekning på alle kanaler. Uvirkelig opplevelse. All medfølelse fra amerikanerne var over all forventning. "

- Mona 34 år Redd

" Fikk en telefon fra kjæresten som var på vei til Oslo. Han driver med Redningshund så i tilfelle det tregts bistand i Oslo så var på veg. siden det ikke var behov for bistand så kom han til meg. Mens vi spiser middag så blir han kalt ut til Utvika for å bistå i søk med hund. Mens han var på 'jobb' så passet jeg på yngste av hundene. Vi lå på gulvet med TV og 'Møkkamann' med Plumbo på youtube. Så når jeg hører 'Makkamann' så tenker jeg på 22 juli 2011. Blir litt trist når jeg hører den. Jeg vil takke de frivillige som bidro til at flere liv ikke gitt tapt. "

- Elin Ludvigsen 34 år Forvirret

" Min kone og jeg var på ferie i Ålesund, da vi kom inn i hotell resepsjonen og fikk sett på TV hva som hadde skjedd i Oslo, trodde vi ikke det som ble vist. Vi ble stående lamslått. Hadde ikke tid til å gå opp på rommet. Vi fant hver vår stol også litt på SVTV for det var svenske gjester der. Men etterhvert fikk vi TVen over på NRK. Tårene, uvirkeligheten, verdige Storberget og Stoltenberg. flere måneder etterpå, disse vanvittige bemerkningene fra konservative kristne at GUD stod bak, sjokkerende,uvirkelige. Kan mennesker ved sine fulle fem,virkelig mene no slikt? "

- knut storerud 57 år Forvirret

" Jeg begynte en av mine feriedager i Kansas City med å se at en bombe hadde gått av i Oslo som breaking news på CNN. Vi fikk ikke så mye info, så jeg skjønte ikke omfanget før jeg fikk melding fra min mor om at de alle var i live. Vi satt klistret foran skjermen og byttet febrilsk mellom kanaler for å få med oss mest mulig informasjon. Når det så ble vist flere bilder, og nyheten om Utøya kom, ble situasjonen helt surrealistisk. Det var rett og slett ikke til å tro. Fra den dagen gikk det kaldt nedover ryggen min når amerikanerne spurte hvor vi var fra. Og plutselig visste de alle hvor både Oslo og Norge var. På en måte var det lettere å være så langt unna, på en annen måte vanskeligere. Det var uansett en ferie jeg aldri glemmer. "

- Anette 28 år Forvirret

" Vi befant oss i Helsingborg og på vei til Bergen, etter noen fine uker i Danmark og Tyskland. Vår eldste datter var den første til å fange opp på TV'en om den store ondskapens tragedie, som ikke hadde oppnå sin full dimensjon ennå. Hun virker tydelig forvirret av nyhetene om en mulig eksplosjon i hovedstaden. Når detaljen begynner å strømme fra TV apparatet, følte vi en dyp tilhørighet og lengsel, blandet med mye sorg og redsel. Tilbake i Norge stoppet vi sammen med flere hundre andre på motorveien inn til Oslo, Dette ble en fint ritual, som gjorde stor inntrykt i hele vår lille familie på 4. I etter tiden, hver gang vi hører Maria Mena's 'Mitt Lille Land' eller Adela's 'Someone Like You', blir vi berørt av samhold, solidaritet og kjærlighet, men redsel, frykten og sorg slipper ikke tak ennå... "

- Luis Salvo 46 år Trist

" Jeg stod på jobb og var midt i en brasiliansk voks da jeg opplevde at et dekk eksploderte rett uten for kabinettet mitt. Etter behandlingen tok jeg en titt på mobilen min, kjæresten min hadde ringt mange ganger. Han hadde hørt at en bombe hadde gått av i Oslo, og fryktet at flere bomber var på ferde. Vi stengte klinikken fort, og ble hentet av min kjære som ikke ville la oss ta tbanen. Etterpå satt vi en gjeng og fulgte med på det som skjedde på utøya. Det var en absurd og trist dag. "

- Rikke 26 år Redd

Søk i kommentarene:

Antall forekomster av utvalgte ord

Oslo ( 1075 )
fikk ( 811 )
Utøya ( 680 )
tv ( 668 )
Satt ( 594 )
Hørte ( 523 )
hjem ( 506 )
Norge ( 429 )
gikk ( 414 )
skjedd ( 410 )
dagen ( 393 )
helt ( 352 )
bombe ( 326 )
regjeringskvartalet ( 313 )
nyhetene ( 313 )
Trodde ( 297 )
Hele ( 295 )
tenkte ( 293 )
jobb ( 281 )
kvelden ( 266 )
vei ( 241 )
sa ( 239 )
bomben ( 238 )
hjemme ( 236 )
Ringte ( 236 )
se ( 235 )
uvirkelig ( 234 )
veldig ( 227 )
skjønte ( 223 )
eksplosjon ( 223 )
første ( 222 )
skjedde ( 205 )
radioen ( 200 )
resten ( 197 )
NRK ( 192 )
fulgte ( 190 )
aldri ( 187 )
venner ( 186 )
senere ( 184 )
Alt ( 184 )
måtte ( 183 )
redd ( 183 )
litt ( 179 )
dag ( 177 )
gått ( 176 )
ferie ( 173 )
skyting ( 170 )
høre ( 166 )
begynte ( 165 )
fortalte ( 158 )
trist ( 156 )
kjente ( 155 )
sjokk ( 153 )
akkurat ( 152 )
sentrum ( 152 )
sms ( 149 )
Slo ( 145 )
sammen ( 144 )
nyheter ( 143 )
juli ( 139 )
flere ( 138 )
radio ( 137 )
langt ( 126 )
følte ( 126 )
bilen ( 124 )
rundt ( 124 )
sto ( 122 )
gang ( 121 )
folk ( 119 )
neste ( 117 )
smalt ( 116 )
tok ( 115 )
visste ( 115 )
komme ( 114 )
igjen ( 113 )
leste ( 108 )
ei ( 108 )
stod ( 107 )
familie ( 106 )
plutselig ( 104 )
forvirret ( 102 )
husker ( 102 )
Tour ( 100 )
dro ( 100 )
familien ( 99 )
eksplosjonen ( 99 )
byen ( 98 )
to ( 98 )
kommet ( 96 )
natten ( 96 )
France ( 95 )
jag ( 94 )
meldingene ( 93 )
via ( 91 )
etterpå ( 90 )
nyheten ( 90 )
skje ( 89 )
etterhvert ( 89 )
omfanget ( 89 )
och ( 88 )