HVOR VAR DU 22. JULI 2011?

Fortell oss hvor du var, hvordan du først fikk høre om terrorhandlingene og hva du følte.

Alle kommentarer som inneholder ordet "fortalte"

Vis alle kommentarene

" Min mann og jeg var på vei over til Sverige da vår eldste sønn ringte og fortalte at en mengde sykebiler og politibiler var på vei til Oslo sentrum pga. en bombe som skulle ha sprengt der.Han oppdaterte oss jevnlig på tlf. og da nyhetene om Utøya kom ble jeg bare sort innvendig.Tenkte på redselen ungdommen måtte ha følt og på alle de som hadde en av sine nærmeste der.Tenkte på alle de som nå fikk livene sine forandret, på det store arbeidet en sorgprosess er. "

- Trine Branderud 57 år Trist

" Min datter på fire år i 2011, min mor og jeg var akkurat på vei inn på Expert-butikken da en kunde fortalte at det hadde vært en bombe i Oslo. Vi trodde ikke på han, men det var dessverre sant. Alle tv-skjermene unntatt en var satt på NRK. Heldigvis fant datteren min den tv-skjermen i butikken som viste tegneserie;-) Min mor og jeg sto bare og stirret fullstendig sjokkert på tv og trodde knapt det vi så. Jeg jobber ikke langt fra regjerningskvartalet og dette ble veldig nært. Når meldingene om Utøya kom var vi helt lamslått. Jeg har igjen vært hjemme på Geilo og kjørt tilbake til Oslo i dag. Hele turen hørte jeg på radio og tenkte på alle de som ikke re her lenger. Det var nesten som en egen ro på veien i dag og, alle kjørte i rolig tempo og tok hensyn. "

- Aina 39 år Redd

" Vi hadde kommet til Icmeler denne morgenen og var på en tur rundt i byen for å bli kjent. Vi satt på en restaurant, da kelneren fortalte at han hadde sett på nyhetene ombomba i Oslo. Da hadde det ikke skjedd noe på Utøya enda. Vi gikk tilbake til hotellet vårt og satte på BBC news og fulkte med hele ettermiddagen og kvelden. Det ble en litt merkelig ferie. Alle snakket om dette. "

- Arild Hegerberg 54 år Vitebegjærlig

" Fikk sms fra venn hvor det stor: 'Det skjer fæle ting i Oslo nå'. Jeg la merke til at mange snakket i mobilen. Gikk inn i en butikk og spurte dame der, som også snakket i teleforene om hva som egentlig skjedde i Oslo. Hun fortalte meg at det var gått av ei bombe, men at ingen visste hvor mange som var drept eller skadet. Terror tenkte jeg, og ble ganske forvirret. Fikk tanker om at jeg måtte komme meg til radio og tv. Hele kvelden var jeg sammen med familie og fulgte nyhetene . "

- Synnøve Sætrum 50 år Forvirret

" Gikk tur med min kone ved Reff. Min datter ringte og fortalte om bomben i Regjeringskvartalet. Jeg er offiser i HV og SMS'et sjefen om hvor jeg var og hvor jeg kunne kontaktes. 20 min senere kom beskjed om mobilisering. 15 min etter det igjen var jeg på vei mot Oslo for å hente utstyr og møte. På veien hørte jeg om Utøya. Absurd. Deretter var jeg fokusert på oppgaven om å få mobilsert området. Plakaten på veggen gjelder fortsatt. Følelsen var en av å være utrolig fokusert på å være istand til å bistå ved behov. Det stod ikke i NRK's liste av følelses-alternativer. "

- Pelle 48 år Trist

" Jeg var på en ferge, på vei til hotellet i stockholm. Jeg og familien min hadde vært i Gröna Lund, å hatt det kjempe gøy der. Så fikk pappa en telefon fra storesøstra mi i oslo. Hun fortalte han at det hadde vært en bombe i oslo. Jeg og småsøskenene mine visste ikke noe om det. Så når vi kom til hotellet, skrudde jeg på tv'en. Da er hele nyhetskanalen full av nyheter fra oslo. Jeg kjente redsel med en gang! Så skrudde jeg på pc'en, klikket meg innpå facebook, der skrev mange av vennene mine at man ikke skulle ringe folk på utøya fordi det foregår skyting. Jeg ble så redd at jeg ikke klarte å sove den natta. Vi skulle dra hjem neste dag. "

- Johanne Bakke Fjær 15 år Redd

" Hadde min siste dag på jobb og hadde feiret det med kake på dagen. Da jeg kom hjem satte jeg på tv`n for å se på tour de france. Men der rullet det bare bilder av et ødelagt regjeringskvartal. Jeg gikk tilbake på jobb og fortalte kollegene mine om hva som hadde skjedd. Senere på kvelden var jeg i familie bursdag. Der satt vi og spiste kake og drakk kaffe, mens meldingene om skyting på Utøya kom. Tror ingen av oss klarte å forstå hva som skjedde. Kommer ikke til å glemme stillheten som var i timene og dagene etter dette skjedde. "

- Maren 23 år Forvirret

" Jeg kom til LIPA etter et OL arrangement, og traff paa en annen nordmann som fortalte meg om bomben i Oslo. Jeg ble veldig forvirret, men tenkte foerst at det var en liten bilbombe og haapet at ingen hadde kommet til skade. Kom meg hjem og fikk sett paa bbc online og skjoente etter hvert omfanget av bomben. Nyheten om Utoeya gikk ikke ordentlig inn paa meg foer dagen etter, som ogsaa var bursdagen min. Gikk til sengs 22. juli og trodde det var 10-11 drepte paa Utoeya, vaaknet opp paa loerdagen til tallet 90 og begynte aa graate. Hadde planlagt aa feire bursdagen min to maaneder i forveien og hadde venner som kom fra London for aa feire med meg, men jeg ville ikke feire. Da sa en venn til meg at 'the whole point of terrorism is to disrupt your day and scare you from living your life. By letting it, you're letting him win.' Saa jeg bestemte meg for aa feire bursdagen min likevel, skaalte for ofrene og lot ikke gjerningsmannen vinne. "

- Ida 24 år Forvirret

" Var å handlet på Coop obs når jeg fikk vite om hendelsen i Oslo. Husker alt fra den dagen. Jeg sto faktisk ved frysedisken når moren min ringte å fortalte at det hadde vært en bombe i Oslo. "

- Nicklas Johansen 15 år Forvirret

" Var med barna mine på besøk hos en kollega, da en venninne ringte meg og fortalte at det hadde gått av en bombe i Oslo. Tenkte først at hun måtte ha missforstått noe. Det er ikke mulig at noe sånt kan ha skjedd i Oslo. Alvoret gikk nok ikke opp for meg før jeg kom hjem, skrudde på tv'en og så bilder fra Oslo på alle kanaler. Det var uvirkelig. "

- Mari Mürle 43 år Trist

" Jeg var på jobb som selger i butikk da en kunde kom inn. Han ønsket å få demonstrert lydkvaliteten på en dab-radio. Jeg slo den på, og fortalte litt om teknologien. Så gikk det opp for meg hva som ble sagt på nyhetssendingen, og jeg satte lyden på i hele butikken. Alle ansatte og kunder stoppet opp og lyttet med sjokk og forvirring til det som utspant seg. Flere kunder kom i dagene som fulgte og kondolerte, fra folk til folk, en utstrakt hånd i sorg. "

- Øystein Hofsli 35 år Vitebegjærlig

" Kom hjem fra ferie og vi svingte innom Ikea for å kjøpe litt småting. Da vi kom ut i bilen fortalte faren min hva som hadde skjedd det riste og smalt voldsomt jeg skjønt ikke noen ting og sluttet fort og tenke over det. Da vi dro fra Oslo skrudde jeg på radioen og da skjønte jeg hva som smalt, Bomben. Jeg satt klistret til radioen i to timer og da vi kom hjem løpte jeg opp på rommet mitt og leste på VG om alt som hadde skjedd. PÅ kvelden satte jeg meg å så på nyheten og da nevnte de noe om en politimann og noe skyting og jeg skjønte jeg ingen ting. Dagen etter falt alt på plass og jeg ble så trist, tenk at så mange uskyldige folk skal bli rammet. Det er helt forferdelig. "

- Simen Tørud 13 år Forvirret

" Satt i bilen på veg hjem fra arbeid og skrudde over på nyhetene da de fortalte at det hadde vært en stor eksplosjon i Oslo. Kunne ikke komme fort nok hjem å se om det var ekstrasending på tv og at det jeg hørte på radioen faktisk var sant. Der ble jeg sittende, og den ene fryktelige nyheten erstattet den andre. "

- Åse W.E. 48 år Vitebegjærlig

" Var på feire i New York med veninnene mine da kjæresten ringte meg fra Norge og fortalte hva som hadde skjedd i regjeringskvartalet. Det første jeg gjorde var å ringe Mamma, som pleier å gå gjennom området hjem fra jobb rundt tidspunktet det skjedde. Heldigvis hadde hun tatt fri akuratt den dagen og var lykkelig uvitende i Sverige sammen med Pappa. Da vi forstod at også Utøya var angrepet dro vi til sjømannskirken i New York for å møte andre nordmenn og prate om hendelsene og prøve å forstå. "

- Mathilde Høgh Prestbakmo 22 år Redd

" Jeg Satt å så på tv da storebror ropte. Å sa at jeg måtte se på tv-en først når jeg så på det trodde jeg det ikke var sant så kom pappa hjem og fortalte det han hadde fått vite. Så hørte vi at det ringte. I mobilen til pappa at det hadde skjedd noe på Utøya. Vi syns det var trist og vi hadde lyst til og vite mer. "

- Truls 12 år Vitebegjærlig

" Trodde ikke på det først da kollegaen fortalte meg at en bombe hadde gått av i Regjeringskvartalet. Ringte mor for å høre hva som hadde skjedd- da kom meldingen om at det kom meldinger om skudd på Utøya. Jeg husker jeg håpet så inderlig at gjerningsperson ikke var av utenlandsk opprinnelse. Det var en helt absurd ettermiddag. Det gikk ikke riktig opp for meg hva som hadde skjedd før etter et par uker. Man gikk på en måte rundt i sjokk. Lenge. "

- Mari Wøien 21 år Forvirret

" Samboeren min og jeg var på vei hjem fra bilferie i Danmark. Vi hadde kjørt hele dagen og hørt på cd`r i bilen, slik at vi ikke visste hva som hadde skjedd hjemme før svigerforeldrene mine ringte og sa det hadde gått av en bombe i Oslo. Vi fikk tilslutt radiosignaler og hørte intervjuene med fortvilte vitner til bomben og skytingen på Utøya. Min første reaksjon var sinne over det vitnene fortalte; 'De lyver! De lyver! Hvordan tør de overdrive slik på riksdekkende radio?' freste jeg, men det var dessverre sant.. "

- Yvonne 24 år Sint

" Sto på trappen og pusset sko før middag da en medsoldat kom bort til meg og fortalte at det hadde vært en eksplosjon i Oslo, og at hvis jeg hadde familie der måtte jeg ringe dem. Resten av kvelden ble brukt på velferdshuset der vi hadde tilgang til nett og tv. "

- Olaf 19 år Vitebegjærlig

" Ankom Brastad ca. kl. 16 sammen med mannen min og barnebarnet Maren på 5 år. Naboene i Sågvägen kom ut og fortalte om den sjokkerende hendelsen i Oslo. Da vi kom inn i leiligheten slo vi på TV og fikk se de store ødeleggelsene. Deretter slo vi av TV-en fordi vi ikke ville skremme lille Maren med de grusomme nyhetene. Utpå kvelden fulgte vi nyhetene igjen, og det ble langt på natt før vi gikk til sengs. Det er ufattelig at vårt trygge og velfungerende demokrati kan utløse så mye hat! Jeg tenkte at her har FrP's hatretorikk mot 'fremmedkulturelle' gjennom mange år et stort ansvar. Myndighetenes håndtering av tragedien gjorde meg stolt av å være norsk! Jeg tror jeg har grått mer dette året enn i hele resten av mitt lange liv! "

- Anne K 67 år Trist

" var i magaluf i spania med en kameratgjeng, da en kompis i norge ringte å fortalte at regjeringskvartalet var sprengt i filler. Ble såklart redd, og var helt sikker på at dette da var en terroraksjon. 20 min etterpå kom vi inn på hotellrommet, slo på tv'en og så da bilder av Utøya. utifra spansk tv forsto jeg at det var mange ungdommer som var drept. Ble da veldig forvirret og redd. hadde ingen idè da om at det kunne være èn og samme mann som hadde gjort alt dette. resten av kvelden gikk vi med norsk flagg på armen, og titals mennesker kom bort å kondolerte, alt fra spanske til svenske turister. Forsto ikke omfanget av dette før han samme kompisen ringte fra norge igjen dagen etterpå. Da fikk jeg tårer i øynene, og ferien ble ikke på langt nær som planlagt. "

- Stian 24 år Forvirret

Søk i kommentarene:

Antall forekomster av utvalgte ord

Oslo ( 1075 )
fikk ( 811 )
Utøya ( 680 )
tv ( 668 )
Satt ( 594 )
Hørte ( 523 )
hjem ( 506 )
Norge ( 429 )
gikk ( 414 )
skjedd ( 410 )
dagen ( 393 )
helt ( 352 )
bombe ( 326 )
regjeringskvartalet ( 313 )
nyhetene ( 313 )
Trodde ( 297 )
Hele ( 295 )
tenkte ( 293 )
jobb ( 281 )
kvelden ( 266 )
vei ( 241 )
sa ( 239 )
bomben ( 238 )
hjemme ( 236 )
Ringte ( 236 )
se ( 235 )
uvirkelig ( 234 )
veldig ( 227 )
skjønte ( 223 )
eksplosjon ( 223 )
første ( 222 )
skjedde ( 205 )
radioen ( 200 )
resten ( 197 )
NRK ( 192 )
fulgte ( 190 )
aldri ( 187 )
venner ( 186 )
senere ( 184 )
Alt ( 184 )
måtte ( 183 )
redd ( 183 )
litt ( 179 )
dag ( 177 )
gått ( 176 )
ferie ( 173 )
skyting ( 170 )
høre ( 166 )
begynte ( 165 )
fortalte ( 158 )
trist ( 156 )
kjente ( 155 )
sjokk ( 153 )
akkurat ( 152 )
sentrum ( 152 )
sms ( 149 )
Slo ( 145 )
sammen ( 144 )
nyheter ( 143 )
juli ( 139 )
flere ( 138 )
radio ( 137 )
langt ( 126 )
følte ( 126 )
bilen ( 124 )
rundt ( 124 )
sto ( 122 )
gang ( 121 )
folk ( 119 )
neste ( 117 )
smalt ( 116 )
tok ( 115 )
visste ( 115 )
komme ( 114 )
igjen ( 113 )
leste ( 108 )
ei ( 108 )
stod ( 107 )
familie ( 106 )
plutselig ( 104 )
forvirret ( 102 )
husker ( 102 )
Tour ( 100 )
dro ( 100 )
familien ( 99 )
eksplosjonen ( 99 )
byen ( 98 )
to ( 98 )
kommet ( 96 )
natten ( 96 )
France ( 95 )
jag ( 94 )
meldingene ( 93 )
via ( 91 )
etterpå ( 90 )
nyheten ( 90 )
skje ( 89 )
etterhvert ( 89 )
omfanget ( 89 )
och ( 88 )