HVOR VAR DU 22. JULI 2011?

Fortell oss hvor du var, hvordan du først fikk høre om terrorhandlingene og hva du følte.

Alle kommentarer som inneholder ordet "gått"

Vis alle kommentarene

" Jeg deltok i spelet om heilag Olav på verdalen i denne perioden. Vi skulle ha øving senere på dagen, jeg, faren min og en kompis satt å hørte på radioen i bilen så hørte vi at det hadde gått av en bombe i Oslo sentrum men at den ikke var stedsatt. Jeg trodde det var en sommerspøk i fra medienorge men det var det ikke. "

- Andreas 19 år Forvirret

" Fikk vite at det var gått av en bombe i Oslo på fredagskvelden på Riddu sletta siden jeg var på Riddu Riđđu festivalen. Dagen etter fikk vi vite at større ting hadde skjedd siden festivalen ble avlyst siden det tragiske tingene hadde skjedd i Oslo. "

- Kimme Utsi 39 år Sint

" Jeg var på jobb og hørte på radioen at det hadde gått av ei bombe i Oslo. Da jeg komm hjem slo jeg på tv og så fra Oslo og likke etter komm det fra Utøya. Jeg ble trist og tenkte på det som var på øya. Men også sint på han som gjorde det "

- Torbjørn Sætre 38 år Trist

" Fikk sms fra venn hvor det stor: 'Det skjer fæle ting i Oslo nå'. Jeg la merke til at mange snakket i mobilen. Gikk inn i en butikk og spurte dame der, som også snakket i teleforene om hva som egentlig skjedde i Oslo. Hun fortalte meg at det var gått av ei bombe, men at ingen visste hvor mange som var drept eller skadet. Terror tenkte jeg, og ble ganske forvirret. Fikk tanker om at jeg måtte komme meg til radio og tv. Hele kvelden var jeg sammen med familie og fulgte nyhetene . "

- Synnøve Sætrum 50 år Forvirret

" Jeg var hjemme med mann, barn og ei venninne. Jeg og venninna mi hadde lagt ut turkart utover gulvet og pekte ut steder. Så sier min mann som ser på nyhetssendingen at det har gått av en bombe i Oslo. Resten av ettermiddagen ble brukt foran skjermene. Venninna mi ringte senere på kvelden og dro meg med ut på tur. Vi gikk turen rundt naturstien, hylte opp når lemen pilte over stien, og jeg plukket og spiste modne multebær. Hverdagslige, normale og naturlige ting å gjøre, men samtidig vite at ALT var forandret. Senere tikket det inn en SMS fra fylkesmannen og kriseberedskapsgruppa kom sammen. Ingen direkte berørte i vår kommune, selvom mange hadde venner, nevøer, nieser og barnebarn på Utøya. Men det var på en merkelig måte godt å kunne gjøre noe i situasjonen. "

- Maia 43 år Vitebegjærlig

" Jeg hadde besøk av en venn fra Norge, og vi satt i en hotellbar da faren hans ringte og sa det hadde gått av en bombe i Oslo. Vi kastet oss på nettet og så alle meldingene på twitter og etter hvert også videoer. Mobilen min ladet seg ut så jeg fikk ikke sjekket oppdateringene utover kvelden. Neste morgen våknet jeg til sjokkmelding om alle som var drept, og det verste var å ikke komme i kontakt med de jeg kjente hjemme i Norge som lå og sov, når jeg visste at jeg kjente noen som hadde nær familie eller venner på utøya. Jeg hørte på oppdateringer fra NRK alltid nyheter og så nett-TV hele helga. Etter hvert måtte jeg på butikken og det var en veldig rar opplevelse. De inntrykkene ørene fanget opp fra streamt radio stemte ikke overens med det helt normale livet som de andre sansene oppfattet. Det var veldig tungt å være så langt borte. "

- Sven 32 år Forvirret

" Jeg var på ferie i London. Fikk en bekymret sms av en venn som lurte på om det hadde skjedd noe med meg. Jeg var jo ikke i Oslo og fikk svar tilbake at det hadde gått av en bombe. Da vi kom til hotellet skrudde vi på tv'en med en gang. Jeg forstå fort at dette var alvorlig og mye større enn jeg først trodde. Vi fulgte med på nyhetene og etterhvert som det utviklet seg satt jeg igjen sjokkert og trist. Jeg følte at jeg var for langt unna og at jeg helst ville være sammen med venner og familie i Norge. "

- Emma 16 år Trist

" Jeg hadde akkurat blitt hentet av mine to bestevenninner, og vi dro til ene av de. da vi kom til henne satt lillesøteren å så på tv. da vi kom inn så sier hun ' det er ei Bombe som har gått av i Oslo' Vi trodde ikke på henne, tenkte at hun bare fantaserte, men vi satt oss ned å så på tven og da fikk vi se bilder av regjeringskvartalet, og da gikk det opp for oss hva som hadde skjedd. Vi satt fremfor tven ett par timer, jeg ringte og sendte melding til min familie siden jeg har familie i Oslo, men ingen av de var berørt. Etter en stund måtte vi jo ha oss mat så vi satt oss på kjøkkenet og begynte med maten. da sier plutselig hun ene ' kor ligg Utøya?' og hun fortelte hva som skjedde der. vi satt oss ned alle sammen med vårres telefon og gikk inn på db.no, vg.no og twitter. og sånn satt vi resten av kvelden. "

- Birgit Kaupang 22 år Forvirret

" var hos farmor da jeg fikk hørte at det hadde gått av en bombe i oslo kunne ikke tenke at dette var virkelig forsto ikke at dette var virkelig "

- Thor Andreas Langeland 15 år Forvirret

" Familien min og jeg var på ferie i Kroatia. Vi hadde nettopp vært i bassenget utenfor leiligheten og hadde gått inn for å kjøle oss ned med air kondition' en på full guffe. Jeg leste på nyhetene for å holde meg oppdatert om hva som skjedde hjemme. Da så jeg plutselig at det hadde vært bombing i Oslo for bare en halv time siden. Like etter så jeg at det var skyting på utøya. Jeg sa ifra til moren min og vi var ganske forvirret over det som stod på nyhetene. Jeg tror vi ikke helt skjønte hva som hadde skjedd, og det var helt rart at noe sånt hadde skjedd i Oslo. Vi skjønte nok egentlig ikke alvoret før vi kom hjem og så det på nyhetene. Jeg trodde ikke det var så alvorlig første gang jeg så det på nyhetene. Men i etterkant har jeg vært veldig glad for at vi ikke var hjemme den uka fordi da hadde mamma vært på jobb, og jobben hennes er bare to kvartaler unna regjeringskvartalet. "

- Irene 14 år Forvirret

" Var med barna mine på besøk hos en kollega, da en venninne ringte meg og fortalte at det hadde gått av en bombe i Oslo. Tenkte først at hun måtte ha missforstått noe. Det er ikke mulig at noe sånt kan ha skjedd i Oslo. Alvoret gikk nok ikke opp for meg før jeg kom hjem, skrudde på tv'en og så bilder fra Oslo på alle kanaler. Det var uvirkelig. "

- Mari Mürle 43 år Trist

" 22.juli jobbet jeg på en av Hurtigrutene. Jeg hadde akkurat tatt pause da venninna mi ringte og sa at en bombe hadde gått av i Oslo. Jeg trodde ikke på henne først, men da jeg så nyhetene ble jeg lamslått. Jeg forsto ikke hva som hendte, og jeg ba en stille bønn om at ingen jeg kjente hadde blitt skadet. Etter en stund tikket det inn forferdelige nyheter om skyting på Utøya. Jeg ble med ett veldig vár på at vi ikke kunne skru av det ene fjernsynet, slik at hver pause måtte vi enten snu ryggen til, eller stirre ned i matfatet for å ikke miste apetittet. Vi var 'innestengt' på båten, og vi var omringet av tragedien. Vi la armene rundt hverandre, selv om vi ikke hadde blitt godt kjent, og vi gråt for Oslo, Utøya og Norge. "

- Paula Mikalsen 22 år Forvirret

" Mitt forhold til Norge er eneste lidenskap jeg har kjent det noen som kan snakke eller bekymret. Men jeg, når jeg hører, i TV nyheter, i et angrep i ​​Norge ... Jeg trodde umulig! Jeg var umiddelbart veldig trist om hva som skjedde ... Jeg kunne ikke slutte å tenke på hvor mange mennesker (og unge) som var underlagt slike drapstrusler ... Jeg var mer enn noe, livredd. Til alle som har gått gjennom denne og alle andre nordmenn, mine følelser og håp! Bare med håp og mot og vilje, er at et folk kan gå videre! Tving det! (Unnskyld meg for min norsk, men jeg fortsatt lære det ... :s) "

- Rui Lopes 16 år Trist

" Hadde akkurat vært på ferie, og hadde derfor gått glipp av den nyeste Harry Potter filmen. Derfor bestemte jeg meg for å gå på kino alene å se filmen. Mot slutten av filmen reiser en mann seg i salen og roper 'BOMBE! Det har vært en bombe i sentrum. Det brenner!' Alle begynte å ta opp telefoner og over halvparten dro fra kinoen. Telefoner begynte å strømme inn og jeg dro hjem. "

- Vilde 18 år Forvirret

" Trodde ikke på det først da kollegaen fortalte meg at en bombe hadde gått av i Regjeringskvartalet. Ringte mor for å høre hva som hadde skjedd- da kom meldingen om at det kom meldinger om skudd på Utøya. Jeg husker jeg håpet så inderlig at gjerningsperson ikke var av utenlandsk opprinnelse. Det var en helt absurd ettermiddag. Det gikk ikke riktig opp for meg hva som hadde skjedd før etter et par uker. Man gikk på en måte rundt i sjokk. Lenge. "

- Mari Wøien 21 år Forvirret

" Samboeren min og jeg var på vei hjem fra bilferie i Danmark. Vi hadde kjørt hele dagen og hørt på cd`r i bilen, slik at vi ikke visste hva som hadde skjedd hjemme før svigerforeldrene mine ringte og sa det hadde gått av en bombe i Oslo. Vi fikk tilslutt radiosignaler og hørte intervjuene med fortvilte vitner til bomben og skytingen på Utøya. Min første reaksjon var sinne over det vitnene fortalte; 'De lyver! De lyver! Hvordan tør de overdrive slik på riksdekkende radio?' freste jeg, men det var dessverre sant.. "

- Yvonne 24 år Sint

" Hadde dratt fra Oslo tidlig på morningen etter en rolig nattevakt på Diakonhjemmet. Satt på hytta sammen med familien og så Tour de France. Sendingen deres brøt og så fikk vi se bilder fra Oslo. 'Dette kunne ikke være Oslo!' Etter 20 minutter ringte kollegaen min og sa det var katastrofe og spurte hvor lang tid jeg ville bruke på å komme meg inn til Oslo. Max 2time45 min. Jeg satt med blannede følelser, skulle jeg bare dra hjem igjen, for det var jo mange som trengte hjelp. Jeg valgte å bli sammen med familien. Tidlig neste morgen ringte jobben og sa at katastrofealarmen var avblåst. Den virkelige katastrofen var så vidt gått opp for noen, tror jeg. "

- Ingrid 27 år Sint

" Vi kom inn i hytta, iført vadebukser, etter å ha vørt og fiska. Slo tilfeldig på tv`n og fikk se støvskya over regjeringskvartalet. Bomben hadde gått av like før. Det tok sin tid før vi fikk skiftet til vanlig tøy. Og verre ble nyhetene utover kvelden og natta... Jan. "

- Jan 65 år Forvirret

" Vi var i Danmark for å vitje mormor og morfar. Syster mi fekk ei melding frå kjærasten sin: 'Det har gått av ei bombe i Oslo'. Nei, tenkte eg, no har det hendt med vesle Noreg òg. Eg sprang til fjernsynet for å finne ut meir. Som reportasjen i TV-avisen rulla, pløygde ei kjensle av vonløyse og surrealitet seg gjennom hugen min. Aldri hadde eg trudd, at eit åtak i Noreg ville råke så hardt og smertefullt. Kvil i fred, offer for Breivik. De skal for alltid minnast! "

- Kristofer Olai Ravn Stavseng 20 år Vitebegjærlig

" jeg sto på soverommet på hytta og monterte senger, da mannen min ropte og sa det hadde gått av en bombe i oslo. "

- bodil tandberg holte 53 år Forvirret

Søk i kommentarene:

Antall forekomster av utvalgte ord

Oslo ( 1075 )
fikk ( 811 )
Utøya ( 680 )
tv ( 668 )
Satt ( 594 )
Hørte ( 523 )
hjem ( 506 )
Norge ( 429 )
gikk ( 414 )
skjedd ( 410 )
dagen ( 393 )
helt ( 352 )
bombe ( 326 )
regjeringskvartalet ( 313 )
nyhetene ( 313 )
Trodde ( 297 )
Hele ( 295 )
tenkte ( 293 )
jobb ( 281 )
kvelden ( 266 )
vei ( 241 )
sa ( 239 )
bomben ( 238 )
hjemme ( 236 )
Ringte ( 236 )
se ( 235 )
uvirkelig ( 234 )
veldig ( 227 )
skjønte ( 223 )
eksplosjon ( 223 )
første ( 222 )
skjedde ( 205 )
radioen ( 200 )
resten ( 197 )
NRK ( 192 )
fulgte ( 190 )
aldri ( 187 )
venner ( 186 )
senere ( 184 )
Alt ( 184 )
måtte ( 183 )
redd ( 183 )
litt ( 179 )
dag ( 177 )
gått ( 176 )
ferie ( 173 )
skyting ( 170 )
høre ( 166 )
begynte ( 165 )
fortalte ( 158 )
trist ( 156 )
kjente ( 155 )
sjokk ( 153 )
akkurat ( 152 )
sentrum ( 152 )
sms ( 149 )
Slo ( 145 )
sammen ( 144 )
nyheter ( 143 )
juli ( 139 )
flere ( 138 )
radio ( 137 )
langt ( 126 )
følte ( 126 )
bilen ( 124 )
rundt ( 124 )
sto ( 122 )
gang ( 121 )
folk ( 119 )
neste ( 117 )
smalt ( 116 )
tok ( 115 )
visste ( 115 )
komme ( 114 )
igjen ( 113 )
leste ( 108 )
ei ( 108 )
stod ( 107 )
familie ( 106 )
plutselig ( 104 )
forvirret ( 102 )
husker ( 102 )
Tour ( 100 )
dro ( 100 )
familien ( 99 )
eksplosjonen ( 99 )
byen ( 98 )
to ( 98 )
kommet ( 96 )
natten ( 96 )
France ( 95 )
jag ( 94 )
meldingene ( 93 )
via ( 91 )
etterpå ( 90 )
nyheten ( 90 )
skje ( 89 )
etterhvert ( 89 )
omfanget ( 89 )
och ( 88 )