HVOR VAR DU 22. JULI 2011?

Fortell oss hvor du var, hvordan du først fikk høre om terrorhandlingene og hva du følte.

Alle kommentarer som inneholder ordet "høre"

Vis alle kommentarene

" Vi var på veg fra Harstad til Hervik i Ryfylke og hadde overnattet i Oppdal. Vi stoppet i Geilo for lunch når vi fikk høre om det fra noen som var på nettet på nabobordet. "

- Øystein Birkeland 55 år Vitebegjærlig

" Vi var midt i Geirangerfjorden da vi fikk høre om bombeeksplosjonen. Plutselig var det lett å se hvem som var norsk og hvem som var turist på ferja. Alle nordmenn stod med telefonen i hånda. Det ble en lang natt i teltet i Geiranger med stadige oppdateringer fra skytingen på Utøya. "

- Maria 26 år Vitebegjærlig

" Satt i lang og kjedelig ferjekø og hørte på radioen. Nyhetene kom strømmende inn om eksplosjonen i Oslo. Jeg ble vilt sjokkert og veldig forvirret. Der og da visste jeg ikke omfanget av denne tragedien. Senere på kvelden da jeg fikk høre dødstallene slo det meg hvor omfattende og grusom denne hendelsen var. "

- Emma Berge 17 år Forvirret

" 22. juli bodde jeg i en tømmerhytte i den canadiske villmarken. Fra en nabo fikk vi først dagen etter høre om de omkomne i Oslo og på Utøya. Vi trodde ikke naboen, mente at noe så grusomt ikke kunne skje i vårt lille trygge land. Som alle andre nordmenn i utlandet ringte vi hjem. I tiden etterpå følte jeg meg så uendelig langt hjemmefra. Det var sårt å ikke være i Norge. Jeg skulle så gjerne ha vist min medfølelse og deltatt i rosetog. Norge ble hovedoppslag på canadisk radio i tiden fremover, og i Whitehorse ble det lagt ut kondolanseprotokoll. Det var godt å se omtanken rundt oss. "

- Anna Tøite Sandven 32 år Forvirret

" var på vei tilbake for å gå på kino med vennene mine og fikk å spise, da jeg begynte å høre kommentarer fra noen folk på et terrorangrep, men noe jeg ikke forstår var at de sa noe om Norge, så langt lenken 'terrorisme' med 'Norge' var ikke noe jeg ser virkelig. Det var før de startet på nyhetene og hva ble først rapportert på Oslo og prøver Utøya. I det øyeblikket følte jeg en tristhet, så forsto ikke hvordan noen i Norge var i stand til å handle mot sine egne brødre. Alltid forstått til Norge som et land med en fri og fredelig samfunn, og jeg håper det forblir slik til tross for det som skjedde for et år siden. Alt det beste for at landet alltid så vakker og beundret av meg. "

- Amaury 24 år Trist

" var på vei tilbake for å gå på kino med vennene mine og fikk å spise, da jeg begynte å høre kommentarer fra noen folk på et terrorangrep, men noe jeg ikke forstår var at de sa noe om Norge, så langt lenken 'terrorisme' med 'Norge var 'ikke noe jeg ser virkelig. Det var før de startet på nyhetene og hva ble først rapportert på Oslo og prøver Utøya. I det øyeblikket følte jeg en tristhet, så forsto ikke hvordan noen i Norge var i stand til å handle mot sine egne brødre. Alltid forstått til Norge som et land med en fri og fredelig samfunn, og jeg håper det forblir slik til tross for det som skjedde for et år siden. Alt det beste for at landet alltid så vakker og beundret av meg. "

- Amaury Cortez 24 år Trist

" Jeg skulle akkurat til jobben min da jeg leste om hva skjedde på nettet. Det var veldig vanskelig å dra på jobb, jeg ville bare se på tv og høre hva skjedde i min elskede Oslo, hvor jeg skulle flytte en uke senere. Da jeg var på jobb (som kassedamen), spurte jeg mennesker om de hadde hørt noe nytt. Kollegaene mine var veldig bekymret, fordi de visste jo at jeg skulle flytte dit. Jeg er ikke norsk, men jeg har alltid følt meg mer norsk en nederlandsk, og det var vanskelig å høre alt som skjedde og ikke være i Norge. Nå har jeg bodd nesten ett år i Oslo, og jeg elsker byen og landet så mye, og det føler bra å være her nå og bli med til minnemarkeringen i Oslo. Jeg elsker Norge, og jeg skal aldri glemme det som skjedde. "

- Heleen Zalmstra 22 år Trist

" Jeg og flere med meg var på vm i Tae kwon do i Dallas Texas, vi fikk først høre om eksplosjonen i regjeringskvartalet via sms og nettaviser, det var sent på kvelden og det var helt uvirkelig. Vi fulgte med på frustrerende amerikanske tv nyheter og norske nettaviser, vi var helt satt ut av dette. Etter at vi hadde lagt oss begynte smser å tikke inn om Utøya, vi våknet til over 100 døde mennesker. Vi klarte ikke å sette ord på det som var skjedd.. På åpningen av mesterskapet ble det avholdt et minutt stillhet til minne om de omkomne, det var vanskelig å forholde seg til så langt borte. Ville det skje mere? Hva var det neste? Var spørsmål som surret runt oss. Amerikanere og andre deltaker nasjoner kom og gav oss klemmer. Og vi deltok i mesterskapet med sørgebånd rundt armen. "

- Fred 34 år Vitebegjærlig

" Mitt forhold til Norge er eneste lidenskap jeg har kjent det noen som kan snakke eller bekymret. Men jeg, når jeg hører, i TV nyheter, i et angrep i ​​Norge ... Jeg trodde umulig! Jeg var umiddelbart veldig trist om hva som skjedde ... Jeg kunne ikke slutte å tenke på hvor mange mennesker (og unge) som var underlagt slike drapstrusler ... Jeg var mer enn noe, livredd. Til alle som har gått gjennom denne og alle andre nordmenn, mine følelser og håp! Bare med håp og mot og vilje, er at et folk kan gå videre! Tving det! (Unnskyld meg for min norsk, men jeg fortsatt lære det ... :s) "

- Rui Lopes 16 år Trist

" Jeg satt hjemme og sendte den hyggelige meldingen til venner og familie om at jeg hadde fått et barnebarn til denne ettermiddagen. Hun ble født på Ullevål litt over en time før det smalt i Oslo. Radioen sto på, og jeg hørte vel den første meldingen som kom om eksplosjonen i Oslo. Resten av helgen, og de neste dagene, ble en merkelig blanding av glede over den nyfødte og sorgen over de grufulle hendelsene som vi fikk høre så mye om. Hedvigs bursdag vil alltid bli spesiell. "

- Britt Sjøvaag 62 år Trist

" Fikk de første nyhetene på radio på vei fra jobb siste dag før ferie. Sjokkerende å høre om bomben i Oslo, men enda mer sjokkerende og uvirkelig å høre om det som skjedde med ungdommene på Utøya. Forferdelig at dette kunne skje og veldig uventa at det skjedde i fredelige Norge. Det ble mange timer med TV-nyheter utover kvelden og natta. "

- Werna 57 år Redd

" Trodde ikke på det først da kollegaen fortalte meg at en bombe hadde gått av i Regjeringskvartalet. Ringte mor for å høre hva som hadde skjedd- da kom meldingen om at det kom meldinger om skudd på Utøya. Jeg husker jeg håpet så inderlig at gjerningsperson ikke var av utenlandsk opprinnelse. Det var en helt absurd ettermiddag. Det gikk ikke riktig opp for meg hva som hadde skjedd før etter et par uker. Man gikk på en måte rundt i sjokk. Lenge. "

- Mari Wøien 21 år Forvirret

" Fordi det var så stille i media, hadde jeg impulsivt reist hjem torsdag istedet for fredag og hadde hjemmekontor 22.07. Det er jeg glad for. Kontoret jeg hadde som statssekretær i Helse og omsorgsdepartementet ble knust. De første timene gikk med til å orientere seg om hva som hadde skjedd og varsle, samt komme meg på første fly lørdag til Oslo og til Sundvollen. Uvirkelig følelse. Kunne ikke fatte at dette hadde skjedd i fredelige Norge.Sterkt å møte AUF`erne fra nord igjen og høre deres historier, samt fortvilelsen fra alle dem som lette etter sine. Vi mistet mange. "

- Tone Toften 45 år Trist

" Var akkurat kommet fra idylliske Holmenes gård med barnas Riddu. Hørte om eksplosjonen og tenkte 'Dette overlever vi'. Så ble det bare verre og verre utover kvelden.. Ryktene flommet, og takket være NRKs folk fikk jeg pålitelig informasjon. Festivalen valgte å la Timbuktu gå på scenen som planlagt, og han ga oss håp og varme. Jeg la meg klokka åtte lørdag formiddag og fikk ikke sove før jeg hadde hørt kongen på radioen. Og uten Sørina med det store hjertet, hadde jeg ikke maktet å stå opp igjen. Om ei uke skal jeg høre Timbuktu igjen, vet at han tenker på Norge nå. "

- Ingrid 38 år Forvirret

" Ble først veldig forvirret og fortvilt over at dette var Norge. Meldingen på radioen om bombingen først, deretter skytingen. Det var da jeg innså alvoret. Flere jeg kjente/kjenner var desverre tilstede på Utøya.. R.I.P.. Kvelden og dagene etter gikk med på å prøve å høre noe fra vedkomne.. noe jeg desverre ikke gjorde. "

- Elin Grimstad 17 år Forvirret

" Vi var som turister i Norge. Hele dagen gikk vi på tur gjennom Reisadalen. Om kvelden ventet vi på dagens nyheter og værmeldinger kl. ti på nrk, men da var ingen annet å høre enn om bombe i Oslo, mer enn 80 drepte på Utøya og etterpå pressekonferansen met Statsminister Stoltenberg og Justisministeren. Da wisste vi hva skedde til norske folk og var trist og skremt. "

- Wulf Hagedorn 68 år Trist

" Fikk høre om bomben fra noen gjennom facebook, deretter strømmet nyhetene på om skytingen på Utøya osv. Satt oppe hele den natta og fulgte med på nyhetene + lese alle artiklene som kom hvert eneste minutt. Største sjokket jeg noen gang har hatt. "

- Trond-Kjetil Jørgensen 16 år Forvirret

" Var på leir. Forbudt med mobil og internett. Fikk høre om det dagen etter, men fikk ikke bruke kommunikative ting og dermed lite oppdatert. Ante ikke om noe venner var døde eller skadet. Froferdelig "

- Gutt 15 år Redd

" Ble plukket opp av faren min etter å ha vært på besøk hos bestemoren min om formidagen. Radioen var ikke på i bilen fordi vi skulle over fjelet og der var det ikke radio uansett. Da vi kom inn i huset og satte på radioen ble vi sittende der med matposer og bagger rundt oss å bare høre på. Ettersom vi ikke hadde TV signal ble vi sittende på arbeidsdataen med halvdårlig internet gjennom resten av natta. Voknet opp kl. 6 neste morgen og fikk ikke sove lengre, hele kroppen risted. "

- E. Lund 18 år Redd

" Fikk en telefon fra kjæresten som var på vei til Oslo. Han driver med Redningshund så i tilfelle det tregts bistand i Oslo så var på veg. siden det ikke var behov for bistand så kom han til meg. Mens vi spiser middag så blir han kalt ut til Utvika for å bistå i søk med hund. Mens han var på 'jobb' så passet jeg på yngste av hundene. Vi lå på gulvet med TV og 'Møkkamann' med Plumbo på youtube. Så når jeg hører 'Makkamann' så tenker jeg på 22 juli 2011. Blir litt trist når jeg hører den. Jeg vil takke de frivillige som bidro til at flere liv ikke gitt tapt. "

- Elin Ludvigsen 34 år Forvirret

Søk i kommentarene:

Antall forekomster av utvalgte ord

Oslo ( 1075 )
fikk ( 811 )
Utøya ( 680 )
tv ( 668 )
Satt ( 594 )
Hørte ( 523 )
hjem ( 506 )
Norge ( 429 )
gikk ( 414 )
skjedd ( 410 )
dagen ( 393 )
helt ( 352 )
bombe ( 326 )
regjeringskvartalet ( 313 )
nyhetene ( 313 )
Trodde ( 297 )
Hele ( 295 )
tenkte ( 293 )
jobb ( 281 )
kvelden ( 266 )
vei ( 241 )
sa ( 239 )
bomben ( 238 )
hjemme ( 236 )
Ringte ( 236 )
se ( 235 )
uvirkelig ( 234 )
veldig ( 227 )
skjønte ( 223 )
eksplosjon ( 223 )
første ( 222 )
skjedde ( 205 )
radioen ( 200 )
resten ( 197 )
NRK ( 192 )
fulgte ( 190 )
aldri ( 187 )
venner ( 186 )
senere ( 184 )
Alt ( 184 )
måtte ( 183 )
redd ( 183 )
litt ( 179 )
dag ( 177 )
gått ( 176 )
ferie ( 173 )
skyting ( 170 )
høre ( 166 )
begynte ( 165 )
fortalte ( 158 )
trist ( 156 )
kjente ( 155 )
sjokk ( 153 )
akkurat ( 152 )
sentrum ( 152 )
sms ( 149 )
Slo ( 145 )
sammen ( 144 )
nyheter ( 143 )
juli ( 139 )
flere ( 138 )
radio ( 137 )
langt ( 126 )
følte ( 126 )
bilen ( 124 )
rundt ( 124 )
sto ( 122 )
gang ( 121 )
folk ( 119 )
neste ( 117 )
smalt ( 116 )
tok ( 115 )
visste ( 115 )
komme ( 114 )
igjen ( 113 )
leste ( 108 )
ei ( 108 )
stod ( 107 )
familie ( 106 )
plutselig ( 104 )
forvirret ( 102 )
husker ( 102 )
Tour ( 100 )
dro ( 100 )
familien ( 99 )
eksplosjonen ( 99 )
byen ( 98 )
to ( 98 )
kommet ( 96 )
natten ( 96 )
France ( 95 )
jag ( 94 )
meldingene ( 93 )
via ( 91 )
etterpå ( 90 )
nyheten ( 90 )
skje ( 89 )
etterhvert ( 89 )
omfanget ( 89 )
och ( 88 )