HVOR VAR DU 22. JULI 2011?

Fortell oss hvor du var, hvordan du først fikk høre om terrorhandlingene og hva du følte.

Alle kommentarer som inneholder ordet "husker"

Vis alle kommentarene

" På vej hjem fra job, ringede min mor og berættede omkring hvad som var händt i Oslo; Koblede mig øjeblikkeligt på NetRadio (NRK P1) og det var starten på mange timers uvirkelig mardrøms-oplevelse jeg aldrig i mit vil opleve igen. Jeg husker at da jeg kom til Brussels (rundt 17.30) hørte jeg de første berættelser om skud på øen, forsvant alt som i en døs, og hvad vi hørte var så uvirkeligt og fjernt.. Hvad som er tydeligt var jeg vågnede kl 3 på natten til Politichefens pressebriefing (i det mørke rum) hvor han nævnte det store antal døede.. Dagene efter var utrolig svære; vigtigt var dog at opleve den fællesføelse som jeg oplevede igennem medierne (Nrk TV og Radio) og igennem mine arbejdskollegaere i Oslo. Karma og fællesskab er universel. "

- Frej 33 år Forvirret

" husker jeg satt og så på tv. Plutselig er det nyhetssendinger om bombe i Oslo. Etterhvert som det går opp for meg hva som har skjedd blir jeg mer og mer redd, da jeg selv egentlig kommer fra Oslo og har størsteparten av min familie i nærheten. Senere kommer det inn meldinger fra venner på Utøya på facebook om at vi ikke må ringe dem, da det er en mann som skyter vilt rundt seg og de prøver å gjemme seg. Jeg mistet mange venner og jeg skulle egentlig selv vært der. "

- Yvonne Iversen 25 år Redd

" Jeg husker timene rett etter bomben veldig godt. Var på jobben da det smalt men merket ikke noe. Ikke før jeg kom ut på E6 på veg hjem. Møtte uvanlig mye blålys. Satte på radioen og forsto hvorfor... Helt uvirkelig :-( "

- Åge Paulsen 45 år Forvirret

" Jeg husker mest at jeg ble forvirret, vi hadde akkurat kommet fram til hotellet vårt i Tyskland. jeg og broren min skjønte ingenting når pappa begynte å banne... ja... vi fikk vite det med en gang. jeg husker jeg måtte låne bort bamsen min til lillebroren min... "

- Eli Signe 12 år Forvirret

" husker denne veldig godt. Var på tur med min bror og sammboer i Amerika for første gang. Var på ground zero to dager før, . 22 Juli var vi på frihetgudinnen. ekstrem sikkethets erklering for å komme ut der, men sikkert vanligt. veldig rart å komme ut når vi fikk bekreftet bomben via familie.. og utøya. . da vi kom hjem var alt snudd opp ned på osterøy der jeg bor. Trist. "

- Eivind Husebø 30 år Forvirret

" Var å handlet på Coop obs når jeg fikk vite om hendelsen i Oslo. husker alt fra den dagen. Jeg sto faktisk ved frysedisken når moren min ringte å fortalte at det hadde vært en bombe i Oslo. "

- Nicklas Johansen 15 år Forvirret

" Var på slutten av en ukes lang konferanse om migerasjon i Timisora i Romania. Fikk først vite om det av en annen norsk deltager. Kvelden ble så brukt i det ene rommet på hotellet som hadde en TV med CNN. Videre begynte vi å sende meldinger til venner i Oslo og etter hvert til venner i AUF. Var en forferdelig dag. Ingen svar og lite info. husker hvor forbannet vi var for at NRK ikke streamet til utlandet. Det verste var når vi våknet dagen etterpå og vi virkelig forsto hvor mange det kunne være. Enda flere smser som ble sendt. Spesielt til AUFere. Spesielt var det også å fly hjem og bli møtt av væpnede politi på Gardemoen og soldater i Oslo Sentrum. Sterkt å være med på Roseseremonien på Rådhusplassen etterpå. "

- Erlend J Sand 28 år Trist

" Kom hjem fra ferie, og slo på TV'en mens vi pakket ut. Alle tv-kanalene hadde bomben i regjeringskvartalen på hele tiden. Det samme gjaldt nettavisene. Ingen andre saker ble nevnt. Helt til noen nevnte i en notis at det hadde blitt løsnet skudd på Utøya. Jeg husker at jeg synes at det var litt mangel på respekt å blande inn et tilfeldig løsnet skudd et sted... "

- Per 30 år Vitebegjærlig

" Etter en vanlig dag med noen timer på stranden kom jeg hjem og åpnet min facebook side. Der mangen ikke norske venner hadde sent meg fortivlte meldinger. Uten å skjønne noen ting åpnet jeg med en gang NRK sin side. Som om det var i går husker jeg et stort oppslag om bombe angrepet i Oslo og et lite oppslag over, uten bilde, om skyting på utøya. Da viste enda ingen hvor alvorlig det lille oppslaget egentlig var. Jeg har bodd mangen år utenfor Norge, men har aldri følt så stor trang til å reise til bake, med en gang, for å vere nermt venner og familie. Tror det er noe alle som ikke var i Norge følte sterkt. "

- Ingrid Danielsen 24 år Forvirret

" Stod rett utenfor Kafebygget og snakket med 3 venner før vi hørte noe vi trodde var kinaputter. 'Hvem er det som kødder med noe sånt nå?' husker jeg at en av dem sa. Etterhvert så vi flere ti-talls mennesker løpe mot oss mens de ropte at vi måtte løpe for livet. Jeg skjønte ikke hva som skjedde før jeg så flere mennesker bli skutt. Etter å ha løpt ned en bratt skrent mens jeg ble skutt etter klarte jeg å gjemme meg i en hule ved vannet før jeg begynte å svømme sammen men flere andre. Uten støtten jeg fikk av de jeg svømte med ville jeg ikke ha klart å svømme så langt som jeg gjorde. Ble tilslutt plukket opp av en båt ca 100 meter fra land. All støtten etterpå har betydd utrolig mye, og for meg har det aldri vært viktigere å fortsette å drive med politisk arbeid. Ikke bare for meg selv, men også for de gode vennene vi alle mistet... "

- Magnus Håkonsen 19 år Redd

" Trodde ikke på det først da kollegaen fortalte meg at en bombe hadde gått av i Regjeringskvartalet. Ringte mor for å høre hva som hadde skjedd- da kom meldingen om at det kom meldinger om skudd på Utøya. Jeg husker jeg håpet så inderlig at gjerningsperson ikke var av utenlandsk opprinnelse. Det var en helt absurd ettermiddag. Det gikk ikke riktig opp for meg hva som hadde skjedd før etter et par uker. Man gikk på en måte rundt i sjokk. Lenge. "

- Mari Wøien 21 år Forvirret

" Klokken var 16.30. Var inne på Audhild Viken butikken i Førde for se på en Oleana-jakke jeg ønsket meg til 50-årsdagen min senere på året. husker jeg tenkte: Så har det skjedd her også, som i NY,London, som i Madrid. Så var det 'bare' begynnelsen... "

- Ingunn-Elise 50 år Forvirret

" Jeg var i tyrkia, vi var akkuratt kommet opp fra stranden og slo på nyhetene for å se hvordan det gikk i norge så fikk vi helt skjokk. vist eg husker riktig så var eg på ferie med mamma, pappa og bestevennen min, foreldrene hennes og mange fler. Jeg trodde norge var et veldig beskyttet land men nei det er vi ikke alikavell. "

- Birthe 13 år Forvirret

" Så på Tour de France da det ble ekstra nyhetssending og bilder fra Regjeringskvartalet viste at ikke et eneste vindu var intakt. Skremmende bilder. husker også Stoltenberg i et tidelig intervju midt i kaoset at 'vi har en alvorlig situasjon på Utøya'. "

- Torgrim 26 år Vitebegjærlig

" 22.juli akk den tiden som skjedde jeg var ute å bade så det var noen ringte til tante får å spøre om hvordan går det med de og hun fortalt det som skjeddet i oslo. jeg blit lei meg veldig og var så redd kunnet ikke sove den kvelden husker godt var på vg,nrk og tv for å skjekke hvem som hadde gjørt og hva hadde egentlig skjedd. egentlig hadde jeg kjempe lyst til å se på hvem som gjørde det fordi var så redd for at alle var sikkert på at det er en utlendige som gjørte det. "

- mursal 16 år Redd

" Jeg husker jeg satt på torget i Salsomaggiore og spiste is da jeg fikk en tekstmelding om at alle i butikken vår i Oslo var i god behold. Jeg forsto overhodet ikke hva som hadde skjedd, og ringte hjem til moren min. Hun forsto heller ingenting ettrsom hun ikke hadde på TV eller radio. Gikk så tilbake til hotellet for å se på TV. Det føltes selvfølgelig helt uvrikelig å se bildene fra Oslo, og så senere på nettet at det ble meldt om skyting på Utøya. Hele kvelden var jeg helt tom, jeg forsto ingenting, og samtidig var det ingen som hadde god info om hva som hadde skjedd. "

- Ivar Lien 37 år Vitebegjærlig

" Vi var på tur ut med helikopter til skipet 'Nordsyssel'. Vi skulle 1 uke på søppeltokt. Hadde fått med oss bombingen i Oslo rett før vi skulle dra. Skytingen fikk vi vite om da vi landet ca 1 time etterpå. Men vi ante ikke omfanget og alvorlighetsgraden før vi kom tilbake en liten uke etterpå. Vi fikk små oppdateringer via en radio oppe på broen, og via en som hadde satellittelefon. Kunne ikke skjønne hva som hadde skjedd. Vi gikk hjem med båten etter endt søppeltokt. Når vi nærmet oss Longyearbyen fikk vi dekning på telefonene. Da satt alle for å prøve å oppdatere seg på hva som hadde skjedd på små skjermer. En helt absurd situasjon! Og jeg begynte ringerunde som å sjekke at alle jeg kjente hadde det bra. husker også at vi hadde 3 min. stillhet noen dager etter 22.Juli. Hele gruppen samlet oss på en strand helt øde i ingenmannsland nord på Svalbard. Tente bål og sendte tanker til alle som var berørte. Det var sterkt! "

- Cathrin Olaisen 25 år Forvirret

" Jeg var på jobb i VG og vi kjente hele bygget riste, samtidig som vi hørte drønnet. Det tok ikke lang tid før noen ropte at det var en bombe og bygningen ble evakuert. Endte opp med å jobbe til langt på kveld, som så mange andre journalister. husker følelsen av uvirkelighet stadig slo over meg, og at jeg ikke klarte skru av tv´n da jeg kom hjem fra jobb den natta. "

- Pernille 26 år Vitebegjærlig

" Jeg tok over min nye leilighet 22. juli 2011. Dette skulle være en glad dag, med positiv energi og lykkefølelse. I stedet havnet jeg i et vakuum. Jeg var ikke glad, ikke sint, ikke redd, ikke trygg.. Det var en dag jeg aldri vil glemme, men også en dag jeg egentlig ikke husker så mye av.. "

- Hanne H 29 år Trist

" Jeg satt og spiste på McDonalds med faren min og søsknene mine, så fikk pappa en melding fra mamma om at en bombe hadde sprengt i Oslo. Jeg ble veldig forvirret og skjønte ingen ting, for Norge er det siste landet jeg ville tenkt på at en terrorbombe skulle bli avfyrt i... Hvordan vi fikk vite om det som skjede på Utøya husker jeg ikke helt, men jeg satt en del på PC'en og fulgte med på hva som skjedde da vi kom hjem igjen. "

- Jonas Selim 14 år Forvirret

Søk i kommentarene:

Antall forekomster av utvalgte ord

Oslo ( 1075 )
fikk ( 811 )
Utøya ( 680 )
tv ( 668 )
Satt ( 594 )
Hørte ( 523 )
hjem ( 506 )
Norge ( 429 )
gikk ( 414 )
skjedd ( 410 )
dagen ( 393 )
helt ( 352 )
bombe ( 326 )
regjeringskvartalet ( 313 )
nyhetene ( 313 )
Trodde ( 297 )
Hele ( 295 )
tenkte ( 293 )
jobb ( 281 )
kvelden ( 266 )
vei ( 241 )
sa ( 239 )
bomben ( 238 )
hjemme ( 236 )
Ringte ( 236 )
se ( 235 )
uvirkelig ( 234 )
veldig ( 227 )
skjønte ( 223 )
eksplosjon ( 223 )
første ( 222 )
skjedde ( 205 )
radioen ( 200 )
resten ( 197 )
NRK ( 192 )
fulgte ( 190 )
aldri ( 187 )
venner ( 186 )
senere ( 184 )
Alt ( 184 )
måtte ( 183 )
redd ( 183 )
litt ( 179 )
dag ( 177 )
gått ( 176 )
ferie ( 173 )
skyting ( 170 )
høre ( 166 )
begynte ( 165 )
fortalte ( 158 )
trist ( 156 )
kjente ( 155 )
sjokk ( 153 )
akkurat ( 152 )
sentrum ( 152 )
sms ( 149 )
Slo ( 145 )
sammen ( 144 )
nyheter ( 143 )
juli ( 139 )
flere ( 138 )
radio ( 137 )
langt ( 126 )
følte ( 126 )
bilen ( 124 )
rundt ( 124 )
sto ( 122 )
gang ( 121 )
folk ( 119 )
neste ( 117 )
smalt ( 116 )
tok ( 115 )
visste ( 115 )
komme ( 114 )
igjen ( 113 )
leste ( 108 )
ei ( 108 )
stod ( 107 )
familie ( 106 )
plutselig ( 104 )
forvirret ( 102 )
husker ( 102 )
Tour ( 100 )
dro ( 100 )
familien ( 99 )
eksplosjonen ( 99 )
byen ( 98 )
to ( 98 )
kommet ( 96 )
natten ( 96 )
France ( 95 )
jag ( 94 )
meldingene ( 93 )
via ( 91 )
etterpå ( 90 )
nyheten ( 90 )
skje ( 89 )
etterhvert ( 89 )
omfanget ( 89 )
och ( 88 )