HVOR VAR DU 22. JULI 2011?

Fortell oss hvor du var, hvordan du først fikk høre om terrorhandlingene og hva du følte.

Alle kommentarer som inneholder ordet "kommet"

Vis alle kommentarene

" Jeg hadde akkurat kommet hjem fra oslo sentrum, satt i stua med terrassedøren åpen, radioens NRK P1 stod på. Himmelen var mørk og regntung da jeg hørte drønnet, trodde det var torden, men stusset litt fordi det var bare ett smell. Jeg sa til min kompis at nå tordner det. Så kom nyhetene på radio, og jeg slo på TV'n. Deretter ble jeg sittende å følge tv-nyhetene hele kvelden og til over midnatt. Jeg tenkte umiddelbart at dette ikke kunne være terror fra muslimer, det er jeg stolt over. Samtidig var jeg på Facebook og fulgte debatten der. Da mange uten å vite kunne slå fast at det var muslimer som stod bak, skrev jeg på FB at vi måtte være forsiktige med å dømme før vi vet. mange var enige i det.Jeg var helt nummen, og det opplevdes som en svart dag. da jeg våknet lørdag morgen og hørte omfanget av terroren, ble jeg helt lamslått og svært trist. Lørdag heiste jeg balkongflagget på halv stang. "

- Rolf 54 år Vitebegjærlig

" Vi hadde kommet til Icmeler denne morgenen og var på en tur rundt i byen for å bli kjent. Vi satt på en restaurant, da kelneren fortalte at han hadde sett på nyhetene ombomba i Oslo. Da hadde det ikke skjedd noe på Utøya enda. Vi gikk tilbake til hotellet vårt og satte på BBC news og fulkte med hele ettermiddagen og kvelden. Det ble en litt merkelig ferie. Alle snakket om dette. "

- Arild Hegerberg 54 år Vitebegjærlig

" Jeg husker mest at jeg ble forvirret, vi hadde akkurat kommet fram til hotellet vårt i Tyskland. jeg og broren min skjønte ingenting når pappa begynte å banne... ja... vi fikk vite det med en gang. jeg husker jeg måtte låne bort bamsen min til lillebroren min... "

- Eli Signe 12 år Forvirret

" Hadde akkurat kommet hjem fra syk ehuset i tønsberg etter en innleggelse der,hadde ikke hørt noe før jeg ble skrevet ut sent 22 juli og ble trist,og redd kanskje jeg kjente noen? "

- Toril Gullichsen Balto 50 år Trist

" Jeg kom til LIPA etter et OL arrangement, og traff paa en annen nordmann som fortalte meg om bomben i Oslo. Jeg ble veldig forvirret, men tenkte foerst at det var en liten bilbombe og haapet at ingen hadde kommet til skade. Kom meg hjem og fikk sett paa bbc online og skjoente etter hvert omfanget av bomben. Nyheten om Utoeya gikk ikke ordentlig inn paa meg foer dagen etter, som ogsaa var bursdagen min. Gikk til sengs 22. juli og trodde det var 10-11 drepte paa Utoeya, vaaknet opp paa loerdagen til tallet 90 og begynte aa graate. Hadde planlagt aa feire bursdagen min to maaneder i forveien og hadde venner som kom fra London for aa feire med meg, men jeg ville ikke feire. Da sa en venn til meg at 'the whole point of terrorism is to disrupt your day and scare you from living your life. By letting it, you're letting him win.' Saa jeg bestemte meg for aa feire bursdagen min likevel, skaalte for ofrene og lot ikke gjerningsmannen vinne. "

- Ida 24 år Forvirret

" Ble mest redd da jeg hørte om bomben i regjeringskvartalet. Tenkte at nå har terroren kommet til Norge. Da jeg hørte om skyting på Utøya ble jeg mest forvirret... Hva i alle dager var dette for noe??! Senere på kvelden satt vi klistret til tv-skjermen, og prøvde å innta de sjokkerende nyhetene. "

- Ragnhild Fanebust 40 år Forvirret

" Jeg hadde akkurat kommet hjem når jeg fikk en sms hvor en venninne spurte om det gikk bra med meg. Jeg forstod ikke før sms, telefoner og epost haglet inn - jeg løp ned og skrudde på tv hvor jeg så et syn jeg aldri glemmer. Jobben min var sprengt i filler. Tankene raste, tårene trillet og jeg ringte umiddelbart til en venninne jeg visste var på jobb. Hun var der, livredd og gråt på telefonen. Resten av dagen/helgen er nesten en tåke av følelser, avmakt og sinne. Samtidig vanskelig å ta alt inn over seg. Det slo meg enda sterkere når jeg kom på jobb mandag- vi stod på plassen foran Høyblokka og så hvordan det dagliglivet vi en gang kjente var borte. "

- Benedicte 32 år Trist

" Senterungdommen i Nord-Trøndelag hadde akkurat kommet i mål på vår ukeslange sykkeltur langs fylket, da vi satt foran skjermen og så Touren, da nyhetsendingene begynte å komme. Aldri har det vært så stille når vi var samlet en kveld. Ingen sa et ord, men alle var vi enige om at det var flott at vi var samlet sammen. Vi følte nærheten til AUF, vi var jo også et fylkeslag i et ungdomsparti, og det var kollegaer av oss som ble rammet på den verst tenkelige måte. Det var godt vi var samlet sammen. "

- Stian Aleksander Aakre 23 år Trist

" Hadde nettopp kommet tilbake etter en tur på Ulriken og satt og så på Tour de France da det tikket inn twitter-meldinger om eksplosjon i Oslo. Det var helt uvirkelig. Da meldingene om skyting på Utøya kom, ble jeg helt satt ut og forvirret. Hele kvelden gikk med til å se på nyheter på TV. "

- Alexander 28 år Forvirret

" Hadde akkurat kommet fra vandring i Cinque Terre og var kommet til hotellet i Pisa. Fikk melding hjemmefra om den tragiske hendelsen i regjeringskvartalet. Ble helt forvirra da jeg slo paa CNN, og fikk vite om skyting paa Utoya ogsa!! "

- Birgitte 42 år Forvirret

" Var akkurat kommet fra idylliske Holmenes gård med barnas Riddu. Hørte om eksplosjonen og tenkte 'Dette overlever vi'. Så ble det bare verre og verre utover kvelden.. Ryktene flommet, og takket være NRKs folk fikk jeg pålitelig informasjon. Festivalen valgte å la Timbuktu gå på scenen som planlagt, og han ga oss håp og varme. Jeg la meg klokka åtte lørdag formiddag og fikk ikke sove før jeg hadde hørt kongen på radioen. Og uten Sørina med det store hjertet, hadde jeg ikke maktet å stå opp igjen. Om ei uke skal jeg høre Timbuktu igjen, vet at han tenker på Norge nå. "

- Ingrid 38 år Forvirret

" Hadde nettopp kommet hjem fra jobb og sto på kjøkkenet da jeg hørte et høyt drønn. Trodde det var tordenvær og tenkte: 'Å, nei - nå får jeg ikke sett målgangen i Tour de France!' Kort etter fikk jeg melding om at det hadde vært en eksplosjon i regjeringskvartalet. Sendte tekstmelding til ei venninne som jeg visste var i sentrum og i nærheten. Jeg hadde nettopp flyttet og ikke fått internett ennå, noe som verken før eller siden har vært mer frustrerende. Så på nyhetssendingene resten av kvelden og sov med radioen på. "

- Sun Iren Bjørnås 30 år Vitebegjærlig

" Jeg var i tyrkia, vi var akkuratt kommet opp fra stranden og slo på nyhetene for å se hvordan det gikk i norge så fikk vi helt skjokk. vist eg husker riktig så var eg på ferie med mamma, pappa og bestevennen min, foreldrene hennes og mange fler. Jeg trodde norge var et veldig beskyttet land men nei det er vi ikke alikavell. "

- Birthe 13 år Forvirret

" Var på hytta i den vakre norske fjellheimen sammen med min beste veninne. Vi hadde kommet hjem fra en liten tur og satte oss i hver vår seng og leste bok, samtidig som vi hørte på radio. Klokken ti på halv fire kom det en ekstra nyhetssendign som fortalte oss at det hadde vært en eksplosjon i Oslo sentrum. Unge som vi var, og fromdeles er, tenkte vi begge to at det måtte ha vært en gass- eksplosjon. Timene gikk og vi fikk vite om frykteligheten som var skjedd så langt unna, men somtidig så nært. Aldri før har stillheten i fjellet vært så stille. Aldri før har jeg følt meg så maktesløs som jeg gjorde da vi våket dagen etter. Aldri vil jeg glemme "

- Veslemøy 21 år Forvirret

" Jeg hadde akkurat kommet meg ned til Berlin på helgetur og fikk telefon hjemmefra om hva som hadde skjedd. Det tok meg ikke lang tid å komme meg tilbake til hotellet for å få med meg alt av nyheter. Redselen kom fort, men jeg ble også veldig forvirret over at det hadde skjedd hjemme i lille vakre Norge. Veldig tragisk det som skjedde og det er fortsatt veldig uvirkelig. "

- Renate Izelin 30 år Forvirret

" Fredag ettermiddag, og jeg hadde nettopp kommet hjem fra trening. Da ringte mannen min og ba meg slå på TV'en. Jeg fikk sjokk av det jeg så, og det første jeg gjorde var å ringe bestevenninna mi i Oslo og høre om alt var ok. Senere kom meldingene om skyting på Utøya, og da tenkte jeg 'hva er det som skjer?!' "

- Jannike 37 år Redd

" Hørte et drønn og grunnen ristet. Lurte på om det var en trafostasjon etc. som eksploderte eller et fly som hadde krasjet. Var raskt på nett for eventuelt å få svar der. Var et sjokk når beskjeden kom. Da var det rett på telefon for å høre hvor min datter var som skulle i Nordea i VG-bygget på den tiden. Men dette var en av de dagene det var greit hun var treg og ikke kommet seg til byen. Så kom etterhvert også beskjed om at det var skyting på Utøya. Regnet med at det da var et enkelttilfelle, men når det viste seg å være massehenrettelse på uskyldig ungdom, da overstyrte det sjokket over bomben. Dagen og perioden etter var helt uvirkelig. Føler med alle som er nært rammet. "

- ME 50 år Forvirret

" Var nettopp kommet hjem fra stranden i Marseillan. Leste på nettet at det hadde vært en eksplosjon i regjeringskvartalet. Satte på NRK P1. Der snakket de om sammenslåing av Aust og Vest Agder. Da skjønte jeg enda mindre. Utover kvelden natten gikk grusomhetene opp for oss. Ufattelig var det da. Like ufattelig er det den dag i dag, et år etter. "

- Linda Kleveland 60 år Vitebegjærlig

" Jeg var nettopp kommet hjem fra jobb da mamma sa jeg måtte se på nrk. Det hadde smelt i Oslo sentrum, et, kanskje to steder, og de visste ikke om det var en gasseksplosjon eller bombe. Jeg ble sittende og se den lille informasjonen man hadde bli sendt om og om igjen, og politiet som sa det kunne være et uhell. Jeg tenkte også det var for få drepte til at det kunne være en terroraksjon. Jeg og noen andre hadde planlagt å spise ute denne dagen, og reiste til Majorstuen, langt unna ulykkesstedet. Restauranten var i en kjeller uten mobildekning, og det var kun 4 andre der. Da vi kom opp og ut, gikk vi til en pub med tv, der vi fikk se og høre hva som hadde skjedd på Utøya. Det føltes helt uvirkelig, og jeg forsto nok ikke hva som hadde skjedd før neste morgen da jeg våknet til nyheten om hvor mange som var drept og hardt skadd. "

- Ragnhild 23 år Forvirret

" Var nettopp kommet hjem fra en begravelse til en god venn,samtidig som det var 1års dag formin egen mors død..Fikk en tlf.fra en som jobbet i Regjeringskvartalet,han fikk sagt god-dag..og da smalt det.Hos meg var klokken 15.24.6 "

- Hilde Fjeldsgaard 64 år Forvirret

Søk i kommentarene:

Antall forekomster av utvalgte ord

Oslo ( 1075 )
fikk ( 811 )
Utøya ( 680 )
tv ( 668 )
Satt ( 594 )
Hørte ( 523 )
hjem ( 506 )
Norge ( 429 )
gikk ( 414 )
skjedd ( 410 )
dagen ( 393 )
helt ( 352 )
bombe ( 326 )
regjeringskvartalet ( 313 )
nyhetene ( 313 )
Trodde ( 297 )
Hele ( 295 )
tenkte ( 293 )
jobb ( 281 )
kvelden ( 266 )
vei ( 241 )
sa ( 239 )
bomben ( 238 )
hjemme ( 236 )
Ringte ( 236 )
se ( 235 )
uvirkelig ( 234 )
veldig ( 227 )
skjønte ( 223 )
eksplosjon ( 223 )
første ( 222 )
skjedde ( 205 )
radioen ( 200 )
resten ( 197 )
NRK ( 192 )
fulgte ( 190 )
aldri ( 187 )
venner ( 186 )
senere ( 184 )
Alt ( 184 )
måtte ( 183 )
redd ( 183 )
litt ( 179 )
dag ( 177 )
gått ( 176 )
ferie ( 173 )
skyting ( 170 )
høre ( 166 )
begynte ( 165 )
fortalte ( 158 )
trist ( 156 )
kjente ( 155 )
sjokk ( 153 )
akkurat ( 152 )
sentrum ( 152 )
sms ( 149 )
Slo ( 145 )
sammen ( 144 )
nyheter ( 143 )
juli ( 139 )
flere ( 138 )
radio ( 137 )
langt ( 126 )
følte ( 126 )
bilen ( 124 )
rundt ( 124 )
sto ( 122 )
gang ( 121 )
folk ( 119 )
neste ( 117 )
smalt ( 116 )
tok ( 115 )
visste ( 115 )
komme ( 114 )
igjen ( 113 )
leste ( 108 )
ei ( 108 )
stod ( 107 )
familie ( 106 )
plutselig ( 104 )
forvirret ( 102 )
husker ( 102 )
Tour ( 100 )
dro ( 100 )
familien ( 99 )
eksplosjonen ( 99 )
byen ( 98 )
to ( 98 )
kommet ( 96 )
natten ( 96 )
France ( 95 )
jag ( 94 )
meldingene ( 93 )
via ( 91 )
etterpå ( 90 )
nyheten ( 90 )
skje ( 89 )
etterhvert ( 89 )
omfanget ( 89 )
och ( 88 )