HVOR VAR DU 22. JULI 2011?

Fortell oss hvor du var, hvordan du først fikk høre om terrorhandlingene og hva du følte.

Alle kommentarer som inneholder ordet "leste"

Vis alle kommentarene

" Var hjemme med min mann og mine to døtre og hadde huset fullt av venner og deres små barn, på det som skulle bli en kjempetrivelig sommerhelg med besøk fra mange kanter av landet. Vi fikk ikke sett noe TV pga at vi ville skåne barna, og derfor satt vi rundt omkring og leste nettet etter tur og det la en demper på hele stemninga både fredag og lørdag. Det var rystende og trist. "

- Tove Alice Johansen 33 år Vitebegjærlig

" Jeg kom akkurat hjem fra en lettere traumatisk opplevelse på en fjelltur, men det ble fullstendig visket ut da jeg leste en mail fra en kollega om hva som hadde skjedd. Jeg satt klistret til nyhetene og facebook i flere dager og gråt mange ganger på vegne av de pårørende og alle involverte hjemme i Norge. "

- Robert Lorentzen 42 år Trist

" Jeg skulle akkurat til jobben min da jeg leste om hva skjedde på nettet. Det var veldig vanskelig å dra på jobb, jeg ville bare se på tv og høre hva skjedde i min elskede Oslo, hvor jeg skulle flytte en uke senere. Da jeg var på jobb (som kassedamen), spurte jeg mennesker om de hadde hørt noe nytt. Kollegaene mine var veldig bekymret, fordi de visste jo at jeg skulle flytte dit. Jeg er ikke norsk, men jeg har alltid følt meg mer norsk en nederlandsk, og det var vanskelig å høre alt som skjedde og ikke være i Norge. Nå har jeg bodd nesten ett år i Oslo, og jeg elsker byen og landet så mye, og det føler bra å være her nå og bli med til minnemarkeringen i Oslo. Jeg elsker Norge, og jeg skal aldri glemme det som skjedde. "

- Heleen Zalmstra 22 år Trist

" Gulvet ristet, alle vinduene kom innover. Da jeg kom ut så jeg røykskyen fra regjeringskvartalet. Jeg hadde ikke rukket å ta på meg sko før jeg gikk ut, så jeg måtte gå oppover langs de glassstrødde veiene i bare sokkelesten. "

- Vanja Sæther 18 år Forvirret

" Familien min og jeg var på ferie i Kroatia. Vi hadde nettopp vært i bassenget utenfor leiligheten og hadde gått inn for å kjøle oss ned med air kondition' en på full guffe. Jeg leste på nyhetene for å holde meg oppdatert om hva som skjedde hjemme. Da så jeg plutselig at det hadde vært bombing i Oslo for bare en halv time siden. Like etter så jeg at det var skyting på utøya. Jeg sa ifra til moren min og vi var ganske forvirret over det som stod på nyhetene. Jeg tror vi ikke helt skjønte hva som hadde skjedd, og det var helt rart at noe sånt hadde skjedd i Oslo. Vi skjønte nok egentlig ikke alvoret før vi kom hjem og så det på nyhetene. Jeg trodde ikke det var så alvorlig første gang jeg så det på nyhetene. Men i etterkant har jeg vært veldig glad for at vi ikke var hjemme den uka fordi da hadde mamma vært på jobb, og jobben hennes er bare to kvartaler unna regjeringskvartalet. "

- Irene 14 år Forvirret

" Jeg bor i Tyskland og fikk vite om det når jeg leste på facebook at sønnen av fettern min hadde vært i VG bygget og komm ut uskadet. Så leste jeg nyhetene på NRK og forstå hva som hadde skjedd. Jeg var helt skjokkert og trist. "

- Signe Lenz-Somdalen 33 år Trist

" Vi var hent i sjokk når vi leste det som hadde skjedd i avisene "

- Bente 39 år Trist

" Hele familien var samlet innendørs fordi det var så dårlig vær. Selv satt jeg på nettet og leste nyheter da det dukket opp at det hadde vært en eksplosjon i Oslo. Deretter satte vi på TV, og fulgte nyhetssendingene det neste døgnet. Vi var sikre på at landet var utsatt for terror, og var en stund redde for at de hadde klart å ta landets statsminister eller andre i regjeringen. Når det begynte å komme meldinger om 'skyteepisoder' på Utøya, overså vi det i første omgang. Vi kunne ikke fatte at dette hadde noen som helst sammenheng med bomben i Oslo. Jeg forsto imidlertid at det var i ferd med å skje grusomme ting der, når ungdommer ble filmet svømmende fra øya. Etterhvert som omfanget av dette ble rullet opp, opplevde jeg det som svært rystende. Spesielt da vi fikk vite at 80 ungdommer hadde mistet livet på Utøya. Selv kjente jeg noen tidligere elever som var der ute. Heldigvis viste det seg at de overlevde. Jeg gråter fremdeles når jeg tenker på den natten. "

- Mette 48 år Redd

" Kom hjem fra ferie og vi svingte innom Ikea for å kjøpe litt småting. Da vi kom ut i bilen fortalte faren min hva som hadde skjedd det riste og smalt voldsomt jeg skjønt ikke noen ting og sluttet fort og tenke over det. Da vi dro fra Oslo skrudde jeg på radioen og da skjønte jeg hva som smalt, Bomben. Jeg satt klistret til radioen i to timer og da vi kom hjem løpte jeg opp på rommet mitt og leste på VG om alt som hadde skjedd. PÅ kvelden satte jeg meg å så på nyheten og da nevnte de noe om en politimann og noe skyting og jeg skjønte jeg ingen ting. Dagen etter falt alt på plass og jeg ble så trist, tenk at så mange uskyldige folk skal bli rammet. Det er helt forferdelig. "

- Simen Tørud 13 år Forvirret

" Spiste lunch da pappa plutselig fikk en melding fra min bror i Norge om at det hadde vært en bombe i Regjeringskvartalet. Jeg tok opp mobilen og leste om det som hadde skjedd. Senere på dagen kommer det på nyhetene at det var skyting på utøya. Jeg fikk nesten ikke sove den natten, for jeg var redd for at gjerningsmannen skulle komme hit også. Det var helt uvirkelig for meg at dette kunne skje i lille Norge. Jeg var redd, trist og forvirret... "

- Jostein Liverød 14 år Forvirret

" Det startet med at jeg logget inn på FB og leste den første statusoppdateringen: 'Er i sjokk - men er ok'. Scrollet fort nedover og fandt ut av hva som hadde skejdd. Begynte å skrive rundt til familie og venner for å sjekke at de er ok. Chatter med en venninne og så begynte "

- Ann 34 år Forvirret

" Satt på Bryggen på uterestaurant og nøt et glass hvitvin sammen med min Britiske venninne. Overhørte fra sideborden en som leste nyhetene på mobilen sin: 'Det har vært en bombe i Oslo'. Så sjekket jeg også min mobil... ut over kvelden ble det bare verre og verre. "

- eva T 42 år Forvirret

" satt og spiste å så på ungene leke i eventyrfabrikken. leste nyhetene på telefonen. "

- Ronny 24 år Forvirret

" satt å så på tour de france da jeg fikk en telefon fra mormoren min som sa det var en bombe som hadde eksplodert i Oslo. Jeg ble forvirret og vi satt og følgte med på nyhetene. Etter hvert så jeg at det stod: skyting på Utøya. Umulig, tenkte jeg. Alt var ute av kontroll. Jeg ble veldig sjokkert, som sikkert alle i Norge på det tidspunktet. Bestevenninna mi og jeg måtte legge oss litt tidlig for vi skulle i brullyp neste morgen (23). Da jeg våkna neste dag så jeg det stod 83 døde. Jeg kunne ikke tro det jeg leste, hvilket menneske kunne finne på noe slikt? De neste dagene var triste , men fylt med kjærlighet Jeg er selv medlem i AUF og har blitt enda mer engasjert i politikk og kampen mot rasisme etter 22/7. det var en vekker. for oss alle. - Om en mann kan vise så mye hat, tenk hvor mye kjærlighet vi alle kan skape sammen. "

- Kine Victoria Arnesen Sagård 16 år Trist

" Hadde syklet Rallarveien og satt på toget tilbake til hytten. leste nyheter på mobilen. "

- Anne-Grethe 53 år Forvirret

" Var på hytta i den vakre norske fjellheimen sammen med min beste veninne. Vi hadde kommet hjem fra en liten tur og satte oss i hver vår seng og leste bok, samtidig som vi hørte på radio. Klokken ti på halv fire kom det en ekstra nyhetssendign som fortalte oss at det hadde vært en eksplosjon i Oslo sentrum. Unge som vi var, og fromdeles er, tenkte vi begge to at det måtte ha vært en gass- eksplosjon. Timene gikk og vi fikk vite om frykteligheten som var skjedd så langt unna, men somtidig så nært. Aldri før har stillheten i fjellet vært så stille. Aldri før har jeg følt meg så maktesløs som jeg gjorde da vi våket dagen etter. Aldri vil jeg glemme "

- Veslemøy 21 år Forvirret

" Jeg var midt i København med mann og to barn på 14 og 1år. fikk en kort telefon fra svoger ii Oslo som fortalte om en bombe i sentrum. Alt virket uvirkelig. Vi leste nettaviser på iphone mens vi gikk gjennom byen. Skyting på Utøya, kjempebombe i regjeringskvartalet. Tenkte på både terrorister og sinnsyke hevnere. Det siste virket mer og mer sannsynlig ettersom rykter og twittermeldinger fra Utøya kom frem. Vanskelig å ta det inn. Halve natten foran tv på hotellet. Norsk, dansk, svensk, internasjonale kanaler. Stoltenbergs blikk og storbergets skjelvende stemme. De visste mer. En morgen med et ufattelig tall på antatt omkomne. Kringsatt av fiender ble sunget i domkirken. Ville bare gråte men gikk ut i dagen og livet sammen med barna. Savnet Oslo. Tomhet, tristhet, skrekk og sjokk. "

- Catherine 38 år Redd

" Forsto ikke helt hva som hadde skjedd. Som de fleste var det terrorfrykten som slo til. Sjokket ble enda større da jeg leste på text-tv at det var skyting på Utøya. Var helt lamslått - ikke Utøya - fredens paradis. Alt føltes helt uvirkelig og mest av alt trist. "

- Karin T. Martinsen 59 år Redd

" Var nettopp kommet hjem fra stranden i Marseillan. leste på nettet at det hadde vært en eksplosjon i regjeringskvartalet. Satte på NRK P1. Der snakket de om sammenslåing av Aust og Vest Agder. Da skjønte jeg enda mindre. Utover kvelden natten gikk grusomhetene opp for oss. Ufattelig var det da. Like ufattelig er det den dag i dag, et år etter. "

- Linda Kleveland 60 år Vitebegjærlig

" Vi skulle dra til broren min, som bor halvveis på vei til München, fra hvor jeg reiste tilbake til Oslo 24. Faren min leste noe i teleteksten om terror i Oslo, men det var ikke mye informasjon - hele bilturen ventet jeg spent på nyhetene; da det ble snakk om skyting i en sommerleir, ble alt mer og mer forvirrende, siden det først hørtes ut som om det skjedde tilfeldig mye vold i Norge den dagen, og jeg hadde helt ærlig talt et annet bilde foran øyne, nemlig at ingen ble skadet... sjokket ble desto større morgenen derpå "

- Christiane 25 år Forvirret

Søk i kommentarene:

Antall forekomster av utvalgte ord

Oslo ( 1075 )
fikk ( 811 )
Utøya ( 680 )
tv ( 668 )
Satt ( 594 )
Hørte ( 523 )
hjem ( 506 )
Norge ( 429 )
gikk ( 414 )
skjedd ( 410 )
dagen ( 393 )
helt ( 352 )
bombe ( 326 )
regjeringskvartalet ( 313 )
nyhetene ( 313 )
Trodde ( 297 )
Hele ( 295 )
tenkte ( 293 )
jobb ( 281 )
kvelden ( 266 )
vei ( 241 )
sa ( 239 )
bomben ( 238 )
hjemme ( 236 )
Ringte ( 236 )
se ( 235 )
uvirkelig ( 234 )
veldig ( 227 )
skjønte ( 223 )
eksplosjon ( 223 )
første ( 222 )
skjedde ( 205 )
radioen ( 200 )
resten ( 197 )
NRK ( 192 )
fulgte ( 190 )
aldri ( 187 )
venner ( 186 )
senere ( 184 )
Alt ( 184 )
måtte ( 183 )
redd ( 183 )
litt ( 179 )
dag ( 177 )
gått ( 176 )
ferie ( 173 )
skyting ( 170 )
høre ( 166 )
begynte ( 165 )
fortalte ( 158 )
trist ( 156 )
kjente ( 155 )
sjokk ( 153 )
akkurat ( 152 )
sentrum ( 152 )
sms ( 149 )
Slo ( 145 )
sammen ( 144 )
nyheter ( 143 )
juli ( 139 )
flere ( 138 )
radio ( 137 )
langt ( 126 )
følte ( 126 )
bilen ( 124 )
rundt ( 124 )
sto ( 122 )
gang ( 121 )
folk ( 119 )
neste ( 117 )
smalt ( 116 )
tok ( 115 )
visste ( 115 )
komme ( 114 )
igjen ( 113 )
leste ( 108 )
ei ( 108 )
stod ( 107 )
familie ( 106 )
plutselig ( 104 )
forvirret ( 102 )
husker ( 102 )
Tour ( 100 )
dro ( 100 )
familien ( 99 )
eksplosjonen ( 99 )
byen ( 98 )
to ( 98 )
kommet ( 96 )
natten ( 96 )
France ( 95 )
jag ( 94 )
meldingene ( 93 )
via ( 91 )
etterpå ( 90 )
nyheten ( 90 )
skje ( 89 )
etterhvert ( 89 )
omfanget ( 89 )
och ( 88 )