HVOR VAR DU 22. JULI 2011?

Fortell oss hvor du var, hvordan du først fikk høre om terrorhandlingene og hva du følte.

Alle kommentarer som inneholder ordet "meldingene"

Vis alle kommentarene

" Min datter på fire år i 2011, min mor og jeg var akkurat på vei inn på Expert-butikken da en kunde fortalte at det hadde vært en bombe i Oslo. Vi trodde ikke på han, men det var dessverre sant. Alle tv-skjermene unntatt en var satt på NRK. Heldigvis fant datteren min den tv-skjermen i butikken som viste tegneserie;-) Min mor og jeg sto bare og stirret fullstendig sjokkert på tv og trodde knapt det vi så. Jeg jobber ikke langt fra regjerningskvartalet og dette ble veldig nært. Når meldingene om Utøya kom var vi helt lamslått. Jeg har igjen vært hjemme på Geilo og kjørt tilbake til Oslo i dag. Hele turen hørte jeg på radio og tenkte på alle de som ikke re her lenger. Det var nesten som en egen ro på veien i dag og, alle kjørte i rolig tempo og tok hensyn. "

- Aina 39 år Redd

" Jeg hadde min første feriedag og satt og fulgte Tour de France på fjernsyn da jeg plutselig hørte et smell. Jeg trodde først det var torden. Så begynte meldingene å komme. Det var en fullstendig uvirkelig situasjon og jeg ble sittende apatisk uten evne til å forstå hva som egentlig foregikk. "

- Bård Skaflestad 36 år Forvirret

" Jeg ble sittende på kontoret ut over ettermiddagen og se på Tour de France. Etappen til Alpe d'Huez er jo alltid blant høydepunktene. Da meldingene om bomben kom, ble Tour de France flyttet til annen kanal, og jeg flyttet med. Noen glimt innom nyhetene innimellom ble det, før jeg gikk hjem og fylte opp bilen for kjøretur neste dag. Tidlig i seng, for å kunne kjøre tidlig på morgenen og unngå trafikken. Jeg fikk jo med meg noen nyheter igjen på ettermiddagen 23. juli. Det som forbauset, og stadig forbauser meg, er hvordan folk lar hendelser som berører ukjente mennesker, gå slik inn på seg. "

- Eilif H. Hansen 50 år Trist

" Jeg kom glad og fornøyd fra ferie i Sverige den dagen, og så fram til noen feriedager i Oslo før retur hjem til Bodø. På ettermidagen hørte jeg første forvirrende meldingene på radioen... og utover kveld natt og neste morgen ble jeg fylt av følelser som redsel, sjokk, sinne og en håpløs tristhet. Men det var også godt å være i hovedstaden vår da, og dele sorgen og oppleve det sterke, varme samholdet mot hatet. "

- Kari Aasjord White 42 år Forvirret

" Jeg hadde besøk av en venn fra Norge, og vi satt i en hotellbar da faren hans ringte og sa det hadde gått av en bombe i Oslo. Vi kastet oss på nettet og så alle meldingene på twitter og etter hvert også videoer. Mobilen min ladet seg ut så jeg fikk ikke sjekket oppdateringene utover kvelden. Neste morgen våknet jeg til sjokkmelding om alle som var drept, og det verste var å ikke komme i kontakt med de jeg kjente hjemme i Norge som lå og sov, når jeg visste at jeg kjente noen som hadde nær familie eller venner på utøya. Jeg hørte på oppdateringer fra NRK alltid nyheter og så nett-TV hele helga. Etter hvert måtte jeg på butikken og det var en veldig rar opplevelse. De inntrykkene ørene fanget opp fra streamt radio stemte ikke overens med det helt normale livet som de andre sansene oppfattet. Det var veldig tungt å være så langt borte. "

- Sven 32 år Forvirret

" Hadde min siste dag på jobb og hadde feiret det med kake på dagen. Da jeg kom hjem satte jeg på tv`n for å se på tour de france. Men der rullet det bare bilder av et ødelagt regjeringskvartal. Jeg gikk tilbake på jobb og fortalte kollegene mine om hva som hadde skjedd. Senere på kvelden var jeg i familie bursdag. Der satt vi og spiste kake og drakk kaffe, mens meldingene om skyting på Utøya kom. Tror ingen av oss klarte å forstå hva som skjedde. Kommer ikke til å glemme stillheten som var i timene og dagene etter dette skjedde. "

- Maren 23 år Forvirret

" Var hardt skadet etter sykkelulykke, ventet på operasjon når nyheten kom om bomben i regjeringskvartalet og senere angrepet på Utøya kom inn på min iPhone. Det ble full mobilisering på sykehuset, min operasjon ble utsatt og pasienter ble flyttet internt og mange sendt til andre sykehus for å gjøre plass til skadde. Det var skremmende å få inn meldingene iløpet av dagen og natten om antalle ofre. Ifra min sykeseng så jeg helikoptrene lande med ofre på helikopterdekke på toppen av parkeringshuset. Det var katasofe, men nærmest en følelse av krigstilstand - bårene ble trillet inn fra helikoptrene i stort antall - helsepersonalet jobbet med full innsats og stort pågangsmot blandet med vennlige smil og tårer - imponert ble jeg av å se hvor profesjonelt og omsorgsfullt sykepleiere og leger på Ullevål håndterte denne tragiske og forferdelige situasjonen. "

- Bjørn 61 år Trist

" Jeg var på vei til Sverige da de første meldingene om en mulig eksplosjon i Oslo. etterhvert som jeg nærmet meg Rovaniemi og jeg fikk oppdatert mer via Iphone. ble jeg ganske redd og sjokkert. og tenkte om Norge er i krig, men jeg følte meg trygg da jeg var langt inne i Finland. "

- Kevin 28 år Redd

" Jeg våknet opp den morgenen med en forferdelig følelse. Jeg hadde hatt mareritt om at det gikk av en bombe i Oslo og jeg løp livredd rundt i gatene. Senere på dagen da meldingene begynte å komme, fikk jeg frysninger og tenkte på det jeg hadde drømt. Så kom meldingene om Utøya. Det var helt uvirkelig. Jeg har bodd i Oslo i mange år, og har i sommer flyttet tilbake hit. 22 juli i år skal jeg være med på minnemarkeringen på Rådhusplassen. "

- Marita 31 år Trist

" Satt hjemme å så på Tour de France på TV2. Det var etappen opp Alpe d'hez, og meldingene om bomben i Oslo kom idet man startet på klatringen. Første tanken var at det ikke kunne være så alvorli, helt til jeg såTV-bildene. Minnet om en krigssone. Da begynte omfanget å gå opp for meg. Da meldingene om skyting på Utøya kom var jeg fortsatt overbevist om at det var en utenlandsk gruppering som sto bak. Da begynte jeg å lure på om de ville slå til nasjonalt, og så stadig oftere etter unormale ting utenfor vinduet. En usedvanlig tung dag, og forferdelig å tenke på alle som gikk fra å ha den fineste tiden i livet til ett reint Helvete i løpet av sekunder. "

- Per 36 år Sint

" Hadde nettopp kommet tilbake etter en tur på Ulriken og satt og så på Tour de France da det tikket inn twitter-meldinger om eksplosjon i Oslo. Det var helt uvirkelig. Da meldingene om skyting på Utøya kom, ble jeg helt satt ut og forvirret. Hele kvelden gikk med til å se på nyheter på TV. "

- Alexander 28 år Forvirret

" Satt på trammen hos svigerforeldre i Finland da jeg fikk en SMS fra en venn i Oslo. Gikk inn og slo på svensk TV, der bilder fra regjeringskvartalet ble vist i all sin gru. Kort etter rullet også de uvirkelige meldingene fra Utøya over skjermen. 23. juli startet vi den lange bilturen hjem. Hørte på radio på veien. Både Finland og Sverige var sjokkert over det som hadde skjedd i Norge. Støtten og omtanken fra nabolandene var god å ha den lange veien hjemover. "

- Bård Raustøl 43 år Forvirret

" Det kom en melding i radioen. Bombe gått av i Oslo, skrekken slo i mot meg. Tv-en ble slått på, forvirrede bilder. Røyk, knust glass,personer som lå slengt som filledukker, hva skjer? Hvem, hvorfor ? Det ble verre; skyting på Utøya. meldingene som kom var svært urovekkende. Mattheten seig innover meg, å hjelpe meg - noen går rundt å skyter vår ungdommer. Fremdeles gjør det ondt, så lenge etterpå. "

- Jette Lunemann Hansen 58 år Trist

" På møte, var innominternettakkurat da møtet sluttet, og så bildene fra regjeringskvartalet. Seinere, på hotellet kom Utøya-meldingene. Blesittende med internetttil langt på natt. "

- Eystein Jansen 58 år Trist

" Var med en vennegjeng for å få med oss monsteretappen opp Alpe´d Huez i Tour de France. Jeg hadde fridd til min kjære samboer kvelden i forveien. Kontrasten fra ekstrem lykke til all spekulasjonen og den påfølgende dysterheten og avmakten man følte da meldingene fra Oslo kom utover ettermiddagen kunne vel ikke sies å bli større. "

- Gøran Marinius 29 år Forvirret

" Fredag ettermiddag, og jeg hadde nettopp kommet hjem fra trening. Da ringte mannen min og ba meg slå på TV'en. Jeg fikk sjokk av det jeg så, og det første jeg gjorde var å ringe bestevenninna mi i Oslo og høre om alt var ok. Senere kom meldingene om skyting på Utøya, og da tenkte jeg 'hva er det som skjer?!' "

- Jannike 37 år Redd

" Vi var hjemme i Deichmansgate, noen hundre meter fra regjeringskvartalet. Bomben fikk hele gården til å riste, og det smalt i vinduene. Vi gikk bort til regjeringskvartalet for å se hva som hadde skjedd. Øverst i bibliotektrappa stoppet vi og kikket utover plassen. Alt var knust, og det var merkelig stille. Skadene var grusomme, og vi forsto at det måtte ha gått liv tapt. Vi skjønte at vi bare måtte komme oss hjem. Så kom meldingene fra Utøya, og de fryktelige bildene av flyktende ungdommer. Ble sittende å se på tv til fire om morgenen. Sov to timer og våknet av at jeg hørte skrik i hodet. Slo på tv og fikk vite det grufulle omfanget. Utenfor var alle de vante gatene sperret av og voktet av soldater med maskingevær. Marianne B. 44 år "

- Marianne B. 44 år Trist

" Jeg var på vei til jobb da meldingene om eksplosjonen kom. Da visste man ikke verken skadeomfanget eller noen ting. Da jeg kom hjem fra jobb klokka 22.30 sto nyhetene på i stua hjemme. 'Minst ti drepte på Utøya' flimret over skjermen. Dagen etter ble ikke noe bedre. Jeg tenker fortsatt daglig på det som skjedde. "

- Kvinne 20 år Trist

" Jeg var på jobb i NRK og mottok de første meldingene om eksplosjonen via kolleger i sentrum og sosiale medier. Først da en venn ringte noen minutter senere, skadet av fallende glass flere kvartaler unna høyblokka, og de første MMS-bildene fra regjeringskvartalet tikket inn, forsto jeg omfanget av ødeleggelsene. Husker ettermiddagen, kvelden og natten som intens, krevende og til tider nesten uvirkelig. "

- Frank G 43 år Vitebegjærlig

" Satt i kinosalen med familien da mobilene ringte fra norge om bomben i oslo-vi ble sjokkert og sjokket ble større utover kvelden da meldingene om utøya kom.vi fulgte nyheter fra nrk og tv2direkte på tv og avlyste reisen rundt som planlagt,våre hjerter gråt med norge.alle store indiske aviser hadde tragedien som førstesidestoff i flere dager og folk hadde nå hørt om lille norge.vi ble spurt om tragedien i små landsbyer i templer og i butikker og følte medfølelsen og medmennesligheten.plutselig blir verden liten..... "

- Heidi 45 år Trist

Søk i kommentarene:

Antall forekomster av utvalgte ord

Oslo ( 1075 )
fikk ( 811 )
Utøya ( 680 )
tv ( 668 )
Satt ( 594 )
Hørte ( 523 )
hjem ( 506 )
Norge ( 429 )
gikk ( 414 )
skjedd ( 410 )
dagen ( 393 )
helt ( 352 )
bombe ( 326 )
regjeringskvartalet ( 313 )
nyhetene ( 313 )
Trodde ( 297 )
Hele ( 295 )
tenkte ( 293 )
jobb ( 281 )
kvelden ( 266 )
vei ( 241 )
sa ( 239 )
bomben ( 238 )
hjemme ( 236 )
Ringte ( 236 )
se ( 235 )
uvirkelig ( 234 )
veldig ( 227 )
skjønte ( 223 )
eksplosjon ( 223 )
første ( 222 )
skjedde ( 205 )
radioen ( 200 )
resten ( 197 )
NRK ( 192 )
fulgte ( 190 )
aldri ( 187 )
venner ( 186 )
senere ( 184 )
Alt ( 184 )
måtte ( 183 )
redd ( 183 )
litt ( 179 )
dag ( 177 )
gått ( 176 )
ferie ( 173 )
skyting ( 170 )
høre ( 166 )
begynte ( 165 )
fortalte ( 158 )
trist ( 156 )
kjente ( 155 )
sjokk ( 153 )
akkurat ( 152 )
sentrum ( 152 )
sms ( 149 )
Slo ( 145 )
sammen ( 144 )
nyheter ( 143 )
juli ( 139 )
flere ( 138 )
radio ( 137 )
langt ( 126 )
følte ( 126 )
bilen ( 124 )
rundt ( 124 )
sto ( 122 )
gang ( 121 )
folk ( 119 )
neste ( 117 )
smalt ( 116 )
tok ( 115 )
visste ( 115 )
komme ( 114 )
igjen ( 113 )
leste ( 108 )
ei ( 108 )
stod ( 107 )
familie ( 106 )
plutselig ( 104 )
forvirret ( 102 )
husker ( 102 )
Tour ( 100 )
dro ( 100 )
familien ( 99 )
eksplosjonen ( 99 )
byen ( 98 )
to ( 98 )
kommet ( 96 )
natten ( 96 )
France ( 95 )
jag ( 94 )
meldingene ( 93 )
via ( 91 )
etterpå ( 90 )
nyheten ( 90 )
skje ( 89 )
etterhvert ( 89 )
omfanget ( 89 )
och ( 88 )