HVOR VAR DU 22. JULI 2011?

Fortell oss hvor du var, hvordan du først fikk høre om terrorhandlingene og hva du følte.

Alle kommentarer som inneholder ordet "plutselig"

Vis alle kommentarene

" Vi var midt i Geirangerfjorden da vi fikk høre om bombeeksplosjonen. plutselig var det lett å se hvem som var norsk og hvem som var turist på ferja. Alle nordmenn stod med telefonen i hånda. Det ble en lang natt i teltet i Geiranger med stadige oppdateringer fra skytingen på Utøya. "

- Maria 26 år Vitebegjærlig

" Satt med min nyfødte sønn og ammet mens jeg så på tv, plutselig var det ekstra nyhetssending og uvirkelige bilder fra Oslo. Følte frykt for framtida til min lille. "

- Hilde Borgfjord 42 år Forvirret

" Var på gladmat festivalen og koste oss med god mat og vin og fikk plutselig en sms fra familie i England som lurte på om vi hadde hørt om bomben i Oslo. Forsto ikke hva som hadde skjedd før vi kom hjem og så på tv. Det var et sjokk og våken opp dagen etterpå til tragedien fra Utøya. Satt og så på tv hele dagen sammen med familien og gråt og trøstet hverandre. Kommer aldri til å glemme den dagen. "

- anne karin stangeland 47 år Forvirret

" Jeg hadde min første feriedag og satt og fulgte Tour de France på fjernsyn da jeg plutselig hørte et smell. Jeg trodde først det var torden. Så begynte meldingene å komme. Det var en fullstendig uvirkelig situasjon og jeg ble sittende apatisk uten evne til å forstå hva som egentlig foregikk. "

- Bård Skaflestad 36 år Forvirret

" Vi hadde besok fra Norge, sosteren min og mannen, da tel plutselig ringte, vi satt og spiste lunsj,vi ble veldig redden, niesen vaar jobber i regjeringskvartalet, satt inne i resepsjonen og var med paa det hele, vi er saa glade for at hun kom fra det med livet i behold og uskadd, srlv om vi grater i dag for alle som ikke var saa heldige som henne "

- hilde hem eldre 56 år Redd

" jeg satt på hotellrommet og plutselig sier min mor; oi det har vært en bombe i oslo. hun hadde fått en melding fra en av tantene mine. og så kommer søsteren min inn og sier, har dere hørt det. hun har fått beskjed fra en vennine. vi setter på tven som bare får inn utenlanske kanaler som bbc. det er der vi ser det. faren satt på terrassen. først så vi bilder fra regjeringskvrtalet og så fra utøya. moren min trodde at det var høyreekstremister. "

- peter 20 år Forvirret

" Husker jeg satt og så på tv. plutselig er det nyhetssendinger om bombe i Oslo. Etterhvert som det går opp for meg hva som har skjedd blir jeg mer og mer redd, da jeg selv egentlig kommer fra Oslo og har størsteparten av min familie i nærheten. Senere kommer det inn meldinger fra venner på Utøya på facebook om at vi ikke må ringe dem, da det er en mann som skyter vilt rundt seg og de prøver å gjemme seg. Jeg mistet mange venner og jeg skulle egentlig selv vært der. "

- Yvonne Iversen 25 år Redd

" Jeg hadde akkurat blitt hentet av mine to bestevenninner, og vi dro til ene av de. da vi kom til henne satt lillesøteren å så på tv. da vi kom inn så sier hun ' det er ei Bombe som har gått av i Oslo' Vi trodde ikke på henne, tenkte at hun bare fantaserte, men vi satt oss ned å så på tven og da fikk vi se bilder av regjeringskvartalet, og da gikk det opp for oss hva som hadde skjedd. Vi satt fremfor tven ett par timer, jeg ringte og sendte melding til min familie siden jeg har familie i Oslo, men ingen av de var berørt. Etter en stund måtte vi jo ha oss mat så vi satt oss på kjøkkenet og begynte med maten. da sier plutselig hun ene ' kor ligg Utøya?' og hun fortelte hva som skjedde der. vi satt oss ned alle sammen med vårres telefon og gikk inn på db.no, vg.no og twitter. og sånn satt vi resten av kvelden. "

- Birgit Kaupang 22 år Forvirret

" Omringet av gode venner, satt jeg og snakket med kjæresten, som plutselig litket til en NRK.no-artikkel. Jeg åpner den, og ser noe om bombingen i Oslo - og føler meg redd, bortkommen og utenfor, da jeg ikke skjønner hva som skjer i landet vårt... Hvorfor det skjer, og av hvem. "

- Hawkilara Kathrine 19 år Redd

" Familien min og jeg var på ferie i Kroatia. Vi hadde nettopp vært i bassenget utenfor leiligheten og hadde gått inn for å kjøle oss ned med air kondition' en på full guffe. Jeg leste på nyhetene for å holde meg oppdatert om hva som skjedde hjemme. Da så jeg plutselig at det hadde vært bombing i Oslo for bare en halv time siden. Like etter så jeg at det var skyting på utøya. Jeg sa ifra til moren min og vi var ganske forvirret over det som stod på nyhetene. Jeg tror vi ikke helt skjønte hva som hadde skjedd, og det var helt rart at noe sånt hadde skjedd i Oslo. Vi skjønte nok egentlig ikke alvoret før vi kom hjem og så det på nyhetene. Jeg trodde ikke det var så alvorlig første gang jeg så det på nyhetene. Men i etterkant har jeg vært veldig glad for at vi ikke var hjemme den uka fordi da hadde mamma vært på jobb, og jobben hennes er bare to kvartaler unna regjeringskvartalet. "

- Irene 14 år Forvirret

" Jeg sto ute i hagen og malte huset, da jeg plutselig hørte et brak jeg trodde var torden. Jeg tenkte ikke mer over det før broen min ropte og sa han så røyk stige opp fra Oslo. Alt virket så uvirkelig, jeg var så redd. "

- Kristine 18 år Redd

" Jeg var på vei hjem fra jobb da jeg høte smellet. Det kjentes gjennom hele kroppen. plutselig vasset vi i glass fra knuste ruter. Stillheten i Karl Johan kommer jeg aldri til å glemme. Stillheten, og redselen i ansiktene rundt meg. "

- Karoline 39 år Forvirret

" Vi hadde akkurat tatt imot foreldrene mine som kom på besøk til oss og vår en måned gamle datter,da vi hørte smellet og trodde det var torden. Mannen min satt litt og surfet på mobilen, og sa plutselig at finansdepartementet var sprengt i luften. Vi skjønte ingenting, og satte på radio og etterhvert tv. Fulgte med resten av kvelden og natten, lamslåtte mens vi klemte ekstra mye på hverandre og veslejenten vår. "

- Ingvild Korsnes Daasvand 36 år Redd

" Spiste lunch da pappa plutselig fikk en melding fra min bror i Norge om at det hadde vært en bombe i Regjeringskvartalet. Jeg tok opp mobilen og leste om det som hadde skjedd. Senere på dagen kommer det på nyhetene at det var skyting på utøya. Jeg fikk nesten ikke sove den natten, for jeg var redd for at gjerningsmannen skulle komme hit også. Det var helt uvirkelig for meg at dette kunne skje i lille Norge. Jeg var redd, trist og forvirret... "

- Jostein Liverød 14 år Forvirret

" Jeg satt å så på Tour De France på TV2, da de avbrøt sendingen på grunn av eksplosjonen i Oslo, jeg tenkte meg hvor alvorlig saken var, siden de avbrøt sendingen, visste ikke noe om skadeomfanget og menneskeskadene. Men senere fikk jeg vite hva som hadde skjedd, da ble plutselig Tour De France ikke viktig i det heletatt. "

- Imad 14 år Redd

" Var hjemme i Vollen og lagde middag til søsteren (hun har bursdag 22. juli). plutselig kom det et gigantisk tordenbrak som rystet huset. Jeg så ut av vinduet, utover Oslofjorden. En stor grå sky veltet opp og ut fra Oslo. Hva hadde skjedd? Hvem sto bak? "

- Jørgen Bøckman Mæhre 25 år Forvirret

" Vi var en gjeng på stranden, badet og koste oss. Så fikk jeg plutselig en vond følelse i magen, og ble veldig bekymret for ei venninne om at ikke alt var bra hjemme i Oslo. Jeg ringte og meldte henne, men fikk ikke svar. Til slutt meldte jeg mannen hennes. Han svarte at de ikke hadde vært i nærheten av eksplosjonen, med tanke på at jeg visste om bomben i Oslo - da var klokken ca kvart på fire. Vi ble redde alle som var på turen, meldte og ringte til venner og familie. Alle hadde det heldigvis bra. På hotellet i Roma samme ettermiddag ble vi sittende å se det som lignet krigsbilder på CNN, men det var fra fra Oslo, vårt lille Oslo.. Også stadig stigende dødstall fra Utøya.. Med engang jeg kom til Oslo neste kveld, ruslet jeg ned til folkehavet utenfor Domkirken. "

- Randi 33 år Redd

" Satt i kassa på butikken da noen av kundene plutselig nevnte noe om ei bombe i Oslo. Gikk straks på nyhetssider på internett og hadde høytlesning til alle som var til stede i butikken. Da jeg kom hjem fra jobb hadde noe annet skjedd også... "

- Maiken 18 år Forvirret

" Jeg deltok på dansecamp i Danmark, arrangert av norske Kom og Dans, da folk plutselig begynte å snakke om at noen hadde sprengt en bombe i regjeringskvartalet. Først så jeg ikke alvoret i situasjonen. Det var en helt uvirkelig følelse da jeg senere fikk sjekket nyheter på internett og sett omfanget av skadene. Senere ringte moren min fra Norge og fortalte at noen skjøt etter ungdommer på en øy utenfor Oslo. Dette var siste kvelden på campen, og skulle være siste fest og dansekveld, i stedet ble det en merkelig kveld der vi samlet oss rundt tv'n og så alle de danske tv-kanalene sende nyheter fra Norge. Det var rart å komme til Oslo dagen etter. "

- Gunn 28 år Forvirret

" Var på ferie og besøkte familie og vi hadde tatt en tur til Florø. Da vi skulle hjem igjen sier mamma plutselig at det hadde gått en bombe i Oslo. Jeg fikk helt sjokk og fikk ikke dette til å stemme.. Bilturen tilbake til der vi bodde var lang og vi hørte på radioen hele tiden. Jeg var forvirret og tenkte bare på en venn av meg som skulle være i Oslo på den tiden. Men hadde heldigvis dratt hjem en halvtime før bomben gikk av. Resten av kvelden og de neste dagene gikk bare til å se på tv. "

- Rikke 14 år Forvirret

Søk i kommentarene:

Antall forekomster av utvalgte ord

Oslo ( 1075 )
fikk ( 811 )
Utøya ( 680 )
tv ( 668 )
Satt ( 594 )
Hørte ( 523 )
hjem ( 506 )
Norge ( 429 )
gikk ( 414 )
skjedd ( 410 )
dagen ( 393 )
helt ( 352 )
bombe ( 326 )
regjeringskvartalet ( 313 )
nyhetene ( 313 )
Trodde ( 297 )
Hele ( 295 )
tenkte ( 293 )
jobb ( 281 )
kvelden ( 266 )
vei ( 241 )
sa ( 239 )
bomben ( 238 )
hjemme ( 236 )
Ringte ( 236 )
se ( 235 )
uvirkelig ( 234 )
veldig ( 227 )
skjønte ( 223 )
eksplosjon ( 223 )
første ( 222 )
skjedde ( 205 )
radioen ( 200 )
resten ( 197 )
NRK ( 192 )
fulgte ( 190 )
aldri ( 187 )
venner ( 186 )
senere ( 184 )
Alt ( 184 )
måtte ( 183 )
redd ( 183 )
litt ( 179 )
dag ( 177 )
gått ( 176 )
ferie ( 173 )
skyting ( 170 )
høre ( 166 )
begynte ( 165 )
fortalte ( 158 )
trist ( 156 )
kjente ( 155 )
sjokk ( 153 )
akkurat ( 152 )
sentrum ( 152 )
sms ( 149 )
Slo ( 145 )
sammen ( 144 )
nyheter ( 143 )
juli ( 139 )
flere ( 138 )
radio ( 137 )
langt ( 126 )
følte ( 126 )
bilen ( 124 )
rundt ( 124 )
sto ( 122 )
gang ( 121 )
folk ( 119 )
neste ( 117 )
smalt ( 116 )
tok ( 115 )
visste ( 115 )
komme ( 114 )
igjen ( 113 )
leste ( 108 )
ei ( 108 )
stod ( 107 )
familie ( 106 )
plutselig ( 104 )
forvirret ( 102 )
husker ( 102 )
Tour ( 100 )
dro ( 100 )
familien ( 99 )
eksplosjonen ( 99 )
byen ( 98 )
to ( 98 )
kommet ( 96 )
natten ( 96 )
France ( 95 )
jag ( 94 )
meldingene ( 93 )
via ( 91 )
etterpå ( 90 )
nyheten ( 90 )
skje ( 89 )
etterhvert ( 89 )
omfanget ( 89 )
och ( 88 )