HVOR VAR DU 22. JULI 2011?

Fortell oss hvor du var, hvordan du først fikk høre om terrorhandlingene og hva du følte.

Alle kommentarer som inneholder ordet "resten"

Vis alle kommentarene

" Var på gladmat festivalen når vi fikk sms fra familie i England som lurte på om vi hadde hørt om bomben i Oslo. Vi forsto ikke hva som hadde skjedd før vi kom hjem og så på tv resten av kvelden. Det var et stort sjokk og våkne opp til tragedien fra Utøya neste dag. Vi kommer aldri til glemme denne dagen. "

- anne karin stangeland 47 år Forvirret

" Jag minns dagen så väl. Slog på tvn och fick höra om bomben i Oslo. Följde då nyheterna resten av eftermiddagen och fick veta att det var skjutning på Utöya och dom kunde bekräfta att någon dött men visste inte hur många. Minns att jag tänkte 'stackars den personen som mist livet, han kommer inte få någon uppmärksamhet nu när allt är riktad mot bomben i Oslo'. Stängde av tvn och när jag vaknade morgonen efter fick jag en total chock: 69 döda på Utöya. Dagarna efter satt jag klistrad framför tvn, chockerad och hemskt, hemskt ledsen. "

- Madelene 23 år Forvirret

" Den første meldingen om bomben fikk jeg gjennom en nyhetsapp på mobilen. Jeg trodde meldingen var fullstendig overdrevet og at det umulig kunne være en eksplosjon så stor som den ble beskrevet. Et par timer senere spiste jeg på gladmatfestivalen i sentrum av Stavanger. Det kom meldinger inn om skyting på ungdomsleir. Da begynte venner å sende meldinger om jeg hadde fått kontakt med de vi kjente på Utøya. Jeg sendte en melding til en av dem: 'Hva skjer? Går det bra med deg?'. Jeg fikk aldri svar. resten av kvelden og natten gikk til å sitte i timesvis å scanne nettaviser og prøve å få tak i alle detaljer om alt, mens jeg hadde to venninner på skype. Som mange andre var jeg i sjokk, og gråt ukontrollerbart. resten av den helgen gråt jeg til jeg var tom, og fikk bare pause sent på natten når jeg endelig sovnet. Jeg klarte ikke å få vekk bilder jeg hadde sett fra skytingen og bildene jeg selv så for meg der ungdommer på min alder ble jaget i gjennom skogen som dyr. "

- Ingjerd 18 år Vitebegjærlig

" Jeg var hjemme med mann, barn og ei venninne. Jeg og venninna mi hadde lagt ut turkart utover gulvet og pekte ut steder. Så sier min mann som ser på nyhetssendingen at det har gått av en bombe i Oslo. resten av ettermiddagen ble brukt foran skjermene. Venninna mi ringte senere på kvelden og dro meg med ut på tur. Vi gikk turen rundt naturstien, hylte opp når lemen pilte over stien, og jeg plukket og spiste modne multebær. Hverdagslige, normale og naturlige ting å gjøre, men samtidig vite at ALT var forandret. Senere tikket det inn en SMS fra fylkesmannen og kriseberedskapsgruppa kom sammen. Ingen direkte berørte i vår kommune, selvom mange hadde venner, nevøer, nieser og barnebarn på Utøya. Men det var på en merkelig måte godt å kunne gjøre noe i situasjonen. "

- Maia 43 år Vitebegjærlig

" Lå og sov etter nattevakt. Våknet av smellet og trodde det tordnet. Kjæresten min kom løpende inn på soverommet og skrek at lynet hadde slått ned i regjeringskvartalet. Vi ser ned dit fra soverommet og jeg kunne se røyken. Jeg la meg til å sove og fikk se grusomhetene på tv da jeg sto opp. Så tv hele natten og skrek da tallene ble oppjustert ca 04.00 Tenker mye på ofrene. brukt mye tid ved domkirken og grått endel. Forferdelig at ett menneske kan gjøre så mye skade, men har vært fint å være med på markeringene. "

- Westye egebergsgate 3a 50 år Forvirret

" Møtte trafikkorken som satte gjerningsmannen ut av spill en tid fra Oslo sentrum på vei til Utøya, ekkelt å tenke på. Vi ble klar over bomben i regjeringskvartalet på tven ved en bensinstasjon ved Letohallen. Ventet da lenge på at radioen skulle holde oss oppdatert på veien videre mot Hamar. resten av helgen ble brukt foran tven i sjokk og vantro. Det var faktisk litt godt å så kunne reise videre til en hytte uten tv og internettforbindelse. "

- Camilla L-Ø 36 år Vitebegjærlig

" Jeg hadde akkurat blitt hentet av mine to bestevenninner, og vi dro til ene av de. da vi kom til henne satt lillesøteren å så på tv. da vi kom inn så sier hun ' det er ei Bombe som har gått av i Oslo' Vi trodde ikke på henne, tenkte at hun bare fantaserte, men vi satt oss ned å så på tven og da fikk vi se bilder av regjeringskvartalet, og da gikk det opp for oss hva som hadde skjedd. Vi satt fremfor tven ett par timer, jeg ringte og sendte melding til min familie siden jeg har familie i Oslo, men ingen av de var berørt. Etter en stund måtte vi jo ha oss mat så vi satt oss på kjøkkenet og begynte med maten. da sier plutselig hun ene ' kor ligg Utøya?' og hun fortelte hva som skjedde der. vi satt oss ned alle sammen med vårres telefon og gikk inn på db.no, vg.no og twitter. og sånn satt vi resten av kvelden. "

- Birgit Kaupang 22 år Forvirret

" Omringet av gode venner, satt jeg og snakket med kjæresten, som plutselig litket til en NRK.no-artikkel. Jeg åpner den, og ser noe om bombingen i Oslo - og føler meg redd, bortkommen og utenfor, da jeg ikke skjønner hva som skjer i landet vårt... Hvorfor det skjer, og av hvem. "

- Hawkilara Kathrine 19 år Redd

" Hadde sommarjobb som guide, medan eg studerte i Oslo. Sjekka nettavisene og såg det hadde vore ein eksplosjon i regjeringskvartalet. Fleire av venene mine budde i kollektiv i nærleiken. resten av dagen etter arbeidstid sat vi benka foran tv'en for å sjå nyhende. Så byrja skytinga på Utøya, og det heile vart verre enn ein kunne forestille seg. "

- Tonje 22 år Forvirret

" Satt på jobb og ble spurt av en kollega om jeg så på nyhetene - sekunder senere kunne jeg svare at 'I am now!'. Ble deretter hanka inn av avdelingen innen selskapet som jobber med terrorovervåkning og brukte resten av dagen på å hjelpe dem med å orientere seg i Oslo og på å forstå hva som skjedde på Utøya. Kjente sinnet, kombinert med en hjelpesløshet stige utover hele dagen. "

- Endre 30 år Sint

" Vi hadde akkurat tatt imot foreldrene mine som kom på besøk til oss og vår en måned gamle datter,da vi hørte smellet og trodde det var torden. Mannen min satt litt og surfet på mobilen, og sa plutselig at finansdepartementet var sprengt i luften. Vi skjønte ingenting, og satte på radio og etterhvert tv. Fulgte med resten av kvelden og natten, lamslåtte mens vi klemte ekstra mye på hverandre og veslejenten vår. "

- Ingvild Korsnes Daasvand 36 år Redd

" Jeg hadde akkurat kommet hjem når jeg fikk en sms hvor en venninne spurte om det gikk bra med meg. Jeg forstod ikke før sms, telefoner og epost haglet inn - jeg løp ned og skrudde på tv hvor jeg så et syn jeg aldri glemmer. Jobben min var sprengt i filler. Tankene raste, tårene trillet og jeg ringte umiddelbart til en venninne jeg visste var på jobb. Hun var der, livredd og gråt på telefonen. resten av dagen/helgen er nesten en tåke av følelser, avmakt og sinne. Samtidig vanskelig å ta alt inn over seg. Det slo meg enda sterkere når jeg kom på jobb mandag- vi stod på plassen foran Høyblokka og så hvordan det dagliglivet vi en gang kjente var borte. "

- Benedicte 32 år Trist

" Var på feire i New York med veninnene mine da kjæresten ringte meg fra Norge og fortalte hva som hadde skjedd i regjeringskvartalet. Det første jeg gjorde var å ringe Mamma, som pleier å gå gjennom området hjem fra jobb rundt tidspunktet det skjedde. Heldigvis hadde hun tatt fri akuratt den dagen og var lykkelig uvitende i Sverige sammen med Pappa. Da vi forstod at også Utøya var angrepet dro vi til sjømannskirken i New York for å møte andre nordmenn og prate om hendelsene og prøve å forstå. "

- Mathilde Høgh Prestbakmo 22 år Redd

" Jeg satt hjemme og sendte den hyggelige meldingen til venner og familie om at jeg hadde fått et barnebarn til denne ettermiddagen. Hun ble født på Ullevål litt over en time før det smalt i Oslo. Radioen sto på, og jeg hørte vel den første meldingen som kom om eksplosjonen i Oslo. resten av helgen, og de neste dagene, ble en merkelig blanding av glede over den nyfødte og sorgen over de grufulle hendelsene som vi fikk høre så mye om. Hedvigs bursdag vil alltid bli spesiell. "

- Britt Sjøvaag 62 år Trist

" Var slutten på en fredelig uke på camping, midt i de årlige sesonglekene, når naboen kom og lurte på om 'vi hadde hørt det' (eksplosjonen i Regjeringskvartalet). resten av kvelden og natten gikk med til å følge med på nettet gjennom verdens tregeste wifi. Når morgenen kom, kom også sjokket.... Dødstallene fra Utøya. Ble en helt uvirkelig helg og ferieslutt... "

- Knut Johanson 38 år Vitebegjærlig

" Sto på trappen og pusset sko før middag da en medsoldat kom bort til meg og fortalte at det hadde vært en eksplosjon i Oslo, og at hvis jeg hadde familie der måtte jeg ringe dem. resten av kvelden ble brukt på velferdshuset der vi hadde tilgang til nett og tv. "

- Olaf 19 år Vitebegjærlig

" Ankom Brastad ca. kl. 16 sammen med mannen min og barnebarnet Maren på 5 år. Naboene i Sågvägen kom ut og fortalte om den sjokkerende hendelsen i Oslo. Da vi kom inn i leiligheten slo vi på TV og fikk se de store ødeleggelsene. Deretter slo vi av TV-en fordi vi ikke ville skremme lille Maren med de grusomme nyhetene. Utpå kvelden fulgte vi nyhetene igjen, og det ble langt på natt før vi gikk til sengs. Det er ufattelig at vårt trygge og velfungerende demokrati kan utløse så mye hat! Jeg tenkte at her har FrP's hatretorikk mot 'fremmedkulturelle' gjennom mange år et stort ansvar. Myndighetenes håndtering av tragedien gjorde meg stolt av å være norsk! Jeg tror jeg har grått mer dette året enn i hele resten av mitt lange liv! "

- Anne K 67 år Trist

" Var på hytta i Finnskogen, kjørte tidlig fra jobb denne fredagen. Mens vi satt ute med gjester fra Berlin og nøt sommervarmen begynte telefonene å ringe. Min kone og jeg er begge statsansatte med jobb i Oslo sentrum. Normalt sykler vi forbi H-blokka litt før halv fire hver dag. resten av kvelden satt jeg ved radioen. Tiden fram til neste morgen føltes som et mareritt i en glassbolle. Skjedde dette i virkeligheten, eller bare på radio? Med meldingen om antatt antall drepte lørdag morgen klarte jeg ikke å holde meg ute i skogen lenger og ba min kone kjøre meg til Kongsvinger for første tog til Oslo. Da vi svingte inn på Jernbaneplassen i Kongsvinger og så flagget på halv stang ble situasjonen virkelig for meg. Da gråt jeg. "

- Cornelis 42 år Trist

" Hadde nettopp kommet hjem fra jobb og sto på kjøkkenet da jeg hørte et høyt drønn. Trodde det var tordenvær og tenkte: 'Å, nei - nå får jeg ikke sett målgangen i Tour de France!' Kort etter fikk jeg melding om at det hadde vært en eksplosjon i regjeringskvartalet. Sendte tekstmelding til ei venninne som jeg visste var i sentrum og i nærheten. Jeg hadde nettopp flyttet og ikke fått internett ennå, noe som verken før eller siden har vært mer frustrerende. Så på nyhetssendingene resten av kvelden og sov med radioen på. "

- Sun Iren Bjørnås 30 år Vitebegjærlig

" På vei hjem fra jobb, og hørte på radioen at det 'hadde skjedd noe' i Oslo. Da jeg kom hjem, ca. 15.30, hadde vi fått helgebesøk av venner, og vi slo på TV. Der ble vi sittende resten av helgen! Med masse tårer, nesten i sjokk, og stadig grusomme meldinger på nyhetene! Norge blir aldri det samme igjen! "

- Trine 55 år Trist

Søk i kommentarene:

Antall forekomster av utvalgte ord

Oslo ( 1075 )
fikk ( 811 )
Utøya ( 680 )
tv ( 668 )
Satt ( 594 )
Hørte ( 523 )
hjem ( 506 )
Norge ( 429 )
gikk ( 414 )
skjedd ( 410 )
dagen ( 393 )
helt ( 352 )
bombe ( 326 )
regjeringskvartalet ( 313 )
nyhetene ( 313 )
Trodde ( 297 )
Hele ( 295 )
tenkte ( 293 )
jobb ( 281 )
kvelden ( 266 )
vei ( 241 )
sa ( 239 )
bomben ( 238 )
hjemme ( 236 )
Ringte ( 236 )
se ( 235 )
uvirkelig ( 234 )
veldig ( 227 )
skjønte ( 223 )
eksplosjon ( 223 )
første ( 222 )
skjedde ( 205 )
radioen ( 200 )
resten ( 197 )
NRK ( 192 )
fulgte ( 190 )
aldri ( 187 )
venner ( 186 )
senere ( 184 )
Alt ( 184 )
måtte ( 183 )
redd ( 183 )
litt ( 179 )
dag ( 177 )
gått ( 176 )
ferie ( 173 )
skyting ( 170 )
høre ( 166 )
begynte ( 165 )
fortalte ( 158 )
trist ( 156 )
kjente ( 155 )
sjokk ( 153 )
akkurat ( 152 )
sentrum ( 152 )
sms ( 149 )
Slo ( 145 )
sammen ( 144 )
nyheter ( 143 )
juli ( 139 )
flere ( 138 )
radio ( 137 )
langt ( 126 )
følte ( 126 )
bilen ( 124 )
rundt ( 124 )
sto ( 122 )
gang ( 121 )
folk ( 119 )
neste ( 117 )
smalt ( 116 )
tok ( 115 )
visste ( 115 )
komme ( 114 )
igjen ( 113 )
leste ( 108 )
ei ( 108 )
stod ( 107 )
familie ( 106 )
plutselig ( 104 )
forvirret ( 102 )
husker ( 102 )
Tour ( 100 )
dro ( 100 )
familien ( 99 )
eksplosjonen ( 99 )
byen ( 98 )
to ( 98 )
kommet ( 96 )
natten ( 96 )
France ( 95 )
jag ( 94 )
meldingene ( 93 )
via ( 91 )
etterpå ( 90 )
nyheten ( 90 )
skje ( 89 )
etterhvert ( 89 )
omfanget ( 89 )
och ( 88 )