HVOR VAR DU 22. JULI 2011?

Fortell oss hvor du var, hvordan du først fikk høre om terrorhandlingene og hva du følte.

Alle kommentarer som inneholder ordet "smalt"

Vis alle kommentarene

" Min mor i Pittsburgh så det på TV omtrent samtidig som min kone ringte fra Oslo. Hun gikk tur med datteren forbi regeringskvartal rett før det smalt -de var uskadd. Sønnen som var med meg og ble redd. Han lurte på hvem som ville gjøre noe slik. Jeg tenkte på Oklahoma City og sa vi måtte vente og se. Så så vi supernytt påp nett sammen. "

- Vincent Patrick Reilly 48 år Trist

" Jeg husker timene rett etter bomben veldig godt. Var på jobben da det smalt men merket ikke noe. Ikke før jeg kom ut på E6 på veg hjem. Møtte uvanlig mye blålys. Satte på radioen og forsto hvorfor... Helt uvirkelig :-( "

- Åge Paulsen 45 år Forvirret

" Hadde gåt tidlig hjem fra jobb, da det var så stille. Var på vei inn i leiligheten min da det smalt. Jeg så umiddelbart på klokken får å sikre meg tide. Det hørtes ut som om det var et skudd like i nærheten. Det har jeg aldri hørt før. "

- Tiril Grung 50 år Forvirret

" Kom hjem fra ferie og vi svingte innom Ikea for å kjøpe litt småting. Da vi kom ut i bilen fortalte faren min hva som hadde skjedd det riste og smalt voldsomt jeg skjønt ikke noen ting og sluttet fort og tenke over det. Da vi dro fra Oslo skrudde jeg på radioen og da skjønte jeg hva som smalt, Bomben. Jeg satt klistret til radioen i to timer og da vi kom hjem løpte jeg opp på rommet mitt og leste på VG om alt som hadde skjedd. PÅ kvelden satte jeg meg å så på nyheten og da nevnte de noe om en politimann og noe skyting og jeg skjønte jeg ingen ting. Dagen etter falt alt på plass og jeg ble så trist, tenk at så mange uskyldige folk skal bli rammet. Det er helt forferdelig. "

- Simen Tørud 13 år Forvirret

" Dagen før jeg skulle reise hjem så jeg tilfeldigvis på NRK på nettet og fikk med meg hele utviklingen, kun få minutter etter at bombem smalt. Jeg visste lite om Utøya og Arbeiderpartiets historie der, men skjønte raskt at vi stod ovenfor noe som var ekstremt unormalt. Alle var målløse og det var ikke spesielt betryggende å skulle fly tilbake til Norge rett etter en slik epsiode. 2 indirekte familiemedlemmer ble ofre for eksplosjonen og skytingen, et tragisk resultat av en ufattelig egoistisk og ekstrem handling av et menneske vi har store vanskeligheter med å forstå. Ønsker alle pårørende en minnesrik markering av hendelsen, på en måte som bare vanlige nordmenn vil evne å verdsette. Ta vare på de gode minnene og sett pris på friheten vi har i Norge. "

- Jeppe Broch Nielsen 36 år Forvirret

" Sto på balkongen og pratet med en venninne i tlf når det smalt, trodde lynet hadde slått ned veldig nært. Ti minutter senere ringte hun opp og hadde hørt det var en eksplosjon, sjokkert tenkte jeg det var en bombe. Dagen ble bare verre og verre, nettavisene rapporterte skyting på Utøya lenge før det ble bekreftet. Oslo var i unntakstilstand, trafikken stilnet bare avbrutt av militærhelikoptere og ambulansehelikoptere som fløy rett over balkongen. Prøvde å finne ut om jeg hadde rett blodtype til å hjelpe. To nye sjokk på natta, 80 døde og gjerningsmannen hadde bodd i området. Alle følelsene dere har listet gikk på rundgang i tillegg til sorg over mennesker jeg ikke kjente. Sommeren var slutt den dagen. "

- Elin 38 år Vitebegjærlig

" Jeg satt hjemme og sendte den hyggelige meldingen til venner og familie om at jeg hadde fått et barnebarn til denne ettermiddagen. Hun ble født på Ullevål litt over en time før det smalt i Oslo. Radioen sto på, og jeg hørte vel den første meldingen som kom om eksplosjonen i Oslo. Resten av helgen, og de neste dagene, ble en merkelig blanding av glede over den nyfødte og sorgen over de grufulle hendelsene som vi fikk høre så mye om. Hedvigs bursdag vil alltid bli spesiell. "

- Britt Sjøvaag 62 år Trist

" Var på vei inn på Steen&Strøm da bomben smalt. Det ristet kraftig i bakken. Mange kom ut, og jeg fulgte bare med strømmen. Det var mye aske og røyk over oss i gatene og alle alarmer skrek. Knuste vinduer og redde, forvirrede mennesker overalt. Jeg turde ikke gå mot Oslo S, da jeg tenkte det kanskje var et risikabelt område. Jeg havnet på Youngstorget. Da jeg så Regjeringsbygget begynte det å svimle, og jeg prøvde å finne en vei ut av sentrum. Det var vanskelig pga alle sperringene, men det gikk til slutt. Jeg tenkte; skjer det noe dramatisk igjen i nærheten av meg nå så dør jeg kanskje; hvis ikke overlever jeg. Nå går jeg bare hele veien hjem. "

- Anne Grethe Teien 38 år Forvirret

" Jeg bor i Toscana, og satt hjemme foran PC'en da bomben smalt. Jeg var i ferd med å lese en matoppskrift på vgd.no da jeg så en heading som het 'Stort smell i Oslo'. Klikket meg inn der ca. 15.30, og der ble jeg til kl. 07.30 neste dag. Var nok mest sjokkert, men også trist. To dager etter var jeg på et lokalt bilverksted. Da de fikk vite jeg var norsk, kom alle mekanikerne og ville kondolere. Sterk opplevelse. Tårevåte, voksne menn som tørket av oljesøl på hendene med en fille, før de stilte seg i en liten kø for å klemme hånden min og sa: Kondolerer. "

- Irene 50 år Trist

" Vi var hjemme i Deichmansgate, noen hundre meter fra regjeringskvartalet. Bomben fikk hele gården til å riste, og det smalt i vinduene. Vi gikk bort til regjeringskvartalet for å se hva som hadde skjedd. Øverst i bibliotektrappa stoppet vi og kikket utover plassen. Alt var knust, og det var merkelig stille. Skadene var grusomme, og vi forsto at det måtte ha gått liv tapt. Vi skjønte at vi bare måtte komme oss hjem. Så kom meldingene fra Utøya, og de fryktelige bildene av flyktende ungdommer. Ble sittende å se på tv til fire om morgenen. Sov to timer og våknet av at jeg hørte skrik i hodet. Slo på tv og fikk vite det grufulle omfanget. Utenfor var alle de vante gatene sperret av og voktet av soldater med maskingevær. Marianne B. 44 år "

- Marianne B. 44 år Trist

" Satt på 21 bussen da det smalt i regjeringskvartalet. Var ikke klar over dette før jeg kom til ei venninne. Da ringte søsteren min og fortalte det var gått av en bombe i Oslo. Ble sittende å se på nyhetene på TV med min venninne. Etter 20 minutter 15 minutter ringte de fra Ullevål sykehus og meldte Katastrofealarm. Jeg dro direkte dit med taxi og tilbringte resten av helgen min der. En utrolig sterk opplevelse og en helg jeg vil minnes for alltid. "

- Hasle Fredly 42 år Trist

" Hadde kjørt forbi regjeringskvartalet flere ganger den dagen. Men var heldigvis hjemme da det smalt. Og det ble mer uvirkelig, da en fra folkehjelpa var en av de omkommende. "

- Liv Myhre 46 år Trist

" Jeg var på hytta på Venabygdsfjellet sammen med familien. De av våre nærmeste som vanligvis ville vært i regjeringskvartalet på tidspunktet det smalt hadde alle fri akkurat den dagen, dette er noe vi er utrolig takknemlige for. "

- Christina 45 år Forvirret

" Jeg var på vei hjem fra jobb, og satt i bilen da jeg hørte om bomben i Regjeringskvartalet. Jeg var redd fordi jeg visste at min mor og niese skulle på bytur. Da jeg endelig fikk fatt i dem på mobiltelefon, ba jeg dem øyeblikkelig å reise hjem. De var på Paleet da det smalt, og løp mot Slottet sammen med mange andre mennesker som ropte at man skulle flykte vekk fra området. "

- Margrethe 53 år Redd

" Vi var på katolsk familieleir. Akkurat da bomben smalt hadde jeg søndagsskole under en messe i Dale kyrkje. Ungene fikk løpe på skattejakt rundt kirken og lete etter små, blå glasshjerter (som skulle symbolisere Guds kjærlighet). Så da den rystende nyheten nådde oss etter gudstjenesten, hadde hvert barn et lite hjerte i lommen eller i hånden sin. Siden fulgte vi med på nyheter så godt det lot seg gjøre. Pga jobben min avbrøt jeg ferien og dagen etter kjørte vi fra Sogn til Oslo og så flagg på halv stang overalt. Da begynte det nasjonale omfanget av dette tragiske politiske attentatet å gå opp for oss. "

- Tale Hungnes 34 år Trist

" Var nettopp kommet hjem fra en begravelse til en god venn,samtidig som det var 1års dag formin egen mors død..Fikk en tlf.fra en som jobbet i Regjeringskvartalet,han fikk sagt god-dag..og da smalt det.Hos meg var klokken 15.24.6 "

- Hilde Fjeldsgaard 64 år Forvirret

" lå på sofaen da det smalt, trodde først det var torden. men det viste seg å være feil.. "

- Espen Nygaard 36 år Trist

" stod akkurat å hjalp en kunde om tripp trapp stol.Da det smalt, hele bygningen ristet og vinduen bulte inn i butikken. forsto ikke helt hva det var. løp ut og forsto med en gang. Verste var å ikke kunne hjelpe(sliter fortsatt med at jeg ikke fikk gjort noe for å hjelpe,selv nå i dag feller jeg en tåre mens jeg skriver dette) og følelsen av at bomben ikke var det eneste som ville skje denne dagen.... når vi begynte å få meldinger om skytingen visste jeg at det var den samme.... "

- kine 33 år Trist

" Hei jeg var hjemme og så på tour de France. Også sa de på tven at det er et smell i Oslo en bombe som smalt i høyblokka. Å noen timer er det skyting på utøya jeg ble litt redd å tallene stiger mer og mer :( å jeg kjente noen so døde dette er veldig triste greier. :( "

- Steffen 13 år Forvirret

" Gikk gjennom Oslo S, så på tavlen at klokken var 15.24, og var på vei ned til T-banen da det smalt. Det ristet i hele taket. En dame jeg gikk forbi stoppet opp og sa 'det hørtes ut som en eksplosjon!'. Jeg tenkte at det ikke kunne stemme, og det var først da jeg satte meg ned på t-banen og en av de i samme sittegruppe ringte familien og sa det hadde vært en bombe ved VG-bygget at jeg begynte å tenke over det som hadde skjedd. "

- Ingrid 22 år Forvirret

Søk i kommentarene:

Antall forekomster av utvalgte ord

Oslo ( 1075 )
fikk ( 811 )
Utøya ( 680 )
tv ( 668 )
Satt ( 594 )
Hørte ( 523 )
hjem ( 506 )
Norge ( 429 )
gikk ( 414 )
skjedd ( 410 )
dagen ( 393 )
helt ( 352 )
bombe ( 326 )
regjeringskvartalet ( 313 )
nyhetene ( 313 )
Trodde ( 297 )
Hele ( 295 )
tenkte ( 293 )
jobb ( 281 )
kvelden ( 266 )
vei ( 241 )
sa ( 239 )
bomben ( 238 )
hjemme ( 236 )
Ringte ( 236 )
se ( 235 )
uvirkelig ( 234 )
veldig ( 227 )
skjønte ( 223 )
eksplosjon ( 223 )
første ( 222 )
skjedde ( 205 )
radioen ( 200 )
resten ( 197 )
NRK ( 192 )
fulgte ( 190 )
aldri ( 187 )
venner ( 186 )
senere ( 184 )
Alt ( 184 )
måtte ( 183 )
redd ( 183 )
litt ( 179 )
dag ( 177 )
gått ( 176 )
ferie ( 173 )
skyting ( 170 )
høre ( 166 )
begynte ( 165 )
fortalte ( 158 )
trist ( 156 )
kjente ( 155 )
sjokk ( 153 )
akkurat ( 152 )
sentrum ( 152 )
sms ( 149 )
Slo ( 145 )
sammen ( 144 )
nyheter ( 143 )
juli ( 139 )
flere ( 138 )
radio ( 137 )
langt ( 126 )
følte ( 126 )
bilen ( 124 )
rundt ( 124 )
sto ( 122 )
gang ( 121 )
folk ( 119 )
neste ( 117 )
smalt ( 116 )
tok ( 115 )
visste ( 115 )
komme ( 114 )
igjen ( 113 )
leste ( 108 )
ei ( 108 )
stod ( 107 )
familie ( 106 )
plutselig ( 104 )
forvirret ( 102 )
husker ( 102 )
Tour ( 100 )
dro ( 100 )
familien ( 99 )
eksplosjonen ( 99 )
byen ( 98 )
to ( 98 )
kommet ( 96 )
natten ( 96 )
France ( 95 )
jag ( 94 )
meldingene ( 93 )
via ( 91 )
etterpå ( 90 )
nyheten ( 90 )
skje ( 89 )
etterhvert ( 89 )
omfanget ( 89 )
och ( 88 )