HVOR VAR DU 22. JULI 2011?

Fortell oss hvor du var, hvordan du først fikk høre om terrorhandlingene og hva du følte.

Alle kommentarer som inneholder ordet "via"

Vis alle kommentarene

" Var sistemann på jobb, skulle sykle hjem til Sagene via Akersgata og Grubbegata da jeg kom på at jeg burde vanne plantene på jobben. Så kom drønnet. Fuglene skrek og fløy opp og forbi 6. etasje der jeg var. Det ristet i bygget. Jeg tenkte det var en sprenging - men forsto ikke hvor. Så ringte mannen min og lurte på hvor jeg var! Han visste jeg skulle sykle hjem - og hørte på radio på vei til fjellet om bomben i regjeringskvartalet. Ubehagelig å sykle hjem mellom glasskår, skingrende alarmer, røyk, blod, løpende og hylende mennesker...Så ble det ett døgn foran TV. Et uvirkelig døgn. "

- Alvhild Hedstein 45 år Vitebegjærlig

" På besøk med ett barnebarn hos min mor. Verandadøren med åpning i retning regjeringsbygget sto åpen. Et uvanlig drønn, en eksplosjon ulik alt jeg kjente, men lignet bygning som faller sammen (hørt på film og tv). -Tok de en minibank, nå sa min tunghørte mor på 99 år (idag i god behold på 100). Etter sekunder fyltes luften med sirener fra alle kanter, over Alex Kiellands plass mot byen. Det oppsiktsvekkende var også at allerede etter ca 5 min ringte vår sønn fra hotellrommet i Gøteborg og lurte på hva som skjedde i Oslo og hvor vi som barnevakt for to og barna befant oss. via Facebook hadde han fått melding fra Oslo sentrum om eksplosjon av ukjent omfang. Barnevakten fikk streng beskjed om å reise hjem. En uvirkelig tid fulgte. "

- Tor Mørk 65 år Vitebegjærlig

" Min datter på 15 år oppdaget hva som hadde skjedd via Facebook. Det neste døgnet brukte vi på CNN og BBC på TV, og NRKs og VGs nettsider. "

- KV 40 år Vitebegjærlig

" Satt i funktionärsmatsalen på förläget för World Scout Jamboree när vi via Twitter inser att en bomb briserat i Oslo. Det var otäckt nog. När nyheterna från Utöya började strömma in blev allt iskallt. Vi fortsatte vårt fredsprojekt med grannfolket nära hjärtat. "

- Marika 41 år Trist

" Eg deltok på festivalen Jakobs Dagar saman med koret mitt, via Vitae. Vi skulle ha stor midnattskonsert i Pedersöre Kyrka kvelden 23. juli. Då vi fekk høyra om det som hadde skjedd i Oslo og Utøya, valde vi å markera det. Vi avslutta midnattskonserten med å syngja Ja, vi elsker. Dei rundt 500 i publikum reiste seg før me song, og blei ståande. Det kjentes riktig å få syngja nasjonalsongen då. http://www.youtube.com/watch?v=6M6i8SzihI4 "

- Hallvard Lid 25 år Trist

" Jag var i Beijing med STS Språkresor och med bl.a fyra norska ungdomar. Mitt i natten, kinesisk tid, rapporterar CCTV, kinesisk tv, om bomben och Utöya. Det var svårt att veta hur jag skulle göra med de norska ungdomarna som sov i sina rum lite längre bort på hotellet. Vi satt uppe hela natten och följde händelserna via internet och kinesiskt tv. "

- Jesper Isaksson 37 år Forvirret

" Jeg var på nattevakt. Det var min tristeste tjeneste så langt med sjokkerende nyheter fra Norge. Hele natten jeg har lest på NRK. Tårer, sorg. Jeg er en venn av Skandinavia. "

- Stefan 39 år Trist

" Husker denne veldig godt. Var på tur med min bror og sammboer i Amerika for første gang. Var på ground zero to dager før, . 22 Juli var vi på frihetgudinnen. ekstrem sikkethets erklering for å komme ut der, men sikkert vanligt. veldig rart å komme ut når vi fikk bekreftet bomben via familie.. og utøya. . da vi kom hjem var alt snudd opp ned på osterøy der jeg bor. Trist. "

- Eivind Husebø 30 år Forvirret

" Jeg var på vei til Sverige da de første meldingene om en mulig eksplosjon i Oslo. etterhvert som jeg nærmet meg Rovaniemi og jeg fikk oppdatert mer via Iphone. ble jeg ganske redd og sjokkert. og tenkte om Norge er i krig, men jeg følte meg trygg da jeg var langt inne i Finland. "

- Kevin 28 år Redd

" Jeg og flere med meg var på vm i Tae kwon do i Dallas Texas, vi fikk først høre om eksplosjonen i regjeringskvartalet via sms og nettaviser, det var sent på kvelden og det var helt uvirkelig. Vi fulgte med på frustrerende amerikanske tv nyheter og norske nettaviser, vi var helt satt ut av dette. Etter at vi hadde lagt oss begynte smser å tikke inn om Utøya, vi våknet til over 100 døde mennesker. Vi klarte ikke å sette ord på det som var skjedd.. På åpningen av mesterskapet ble det avholdt et minutt stillhet til minne om de omkomne, det var vanskelig å forholde seg til så langt borte. Ville det skje mere? Hva var det neste? Var spørsmål som surret runt oss. Amerikanere og andre deltaker nasjoner kom og gav oss klemmer. Og vi deltok i mesterskapet med sørgebånd rundt armen. "

- Fred 34 år Vitebegjærlig

" Jobba på Riddu Riddu festivalen og vi hørte via politi og Norvakt at det hadde vært en eksplosjon i Oslo. Men ingen visste hvor/hvordan/hvorfor/hvem. En liten stund senere full forvirring: Det var skyting på Utøya! Mange, minst 80 drepte.. Vi skjønte ingenting. Hva skjer? Hvem er det som skyter og bomber? I NORGE?! Det var en forferdelig kveld og en underlig stemning på festivalen. Som med rette, ble avlyst. Den 23.juli var det en minnekonsert hvor ulike artister framførte noen sanger - stemninga var trykket- blant publikum og artister. Det var en sterk opplevelse- håper noe som dette ALDRI skjer igjen <3 "

- Bente Bech 47 år Forvirret

" PÅ en venn sin fødselsdag kom de første nyhetene via nettet, vi satt og skulle feire. Feiringen ble dempet-vi visste lite og da vi våknet neste dag og fikk vite katastrofens egentlige omfang var i grunnen ferien vår over. "

- Tore Huseby 55 år Forvirret

" Satt på en ö med vänner och njöt av sommaren, en vän fick meddelande via facebook om bomb i Oslo. Kort därefter om att barn var skjutna på en ö. Stark vämjelse, hoppades att det var en nyhetsanka, rädd för att det skulle vara en utomeuropeisk gärningsman/grupp och vad det skulle leda till. Men främst starkt äckel över att man ens kan komma på att döda barn och ungdomar. Så känner jag fortfarande. Illamående över aktionen och stark medkänsla för alla som förlorade sina anhöriga. Mycket imponerad över hur människor i Norge har reagerat och agerat sedan dess. Exempel på det bästa hos människor, som ett nutida ANC, Mahatma Gandhi, Martin Luther King. "

- S. Andersson 38 år Forvirret

" Siste del av ferien med min mann i Venezia etter Europatur, min søster tekstet oss fra Oslo om at noe hadde skjedd, en bombe. Jeg skjønte straks at det var terror. Vi bodde i New York under 9/11 og mye av min erfaring fra det kom tilbake. Jeg visste hva vi skulle gjennom og hvordan menneskelig nasjonal sorg er. Så begynte meldinger om skyting via pressen som vi så på hotellet. Dagen etter var det helt meningsløst å ta bilder av broer og vi ville bare hjem. "

- Tanja 42 år Trist

" På vei til flyplassen brøt melding om eksplosjon inn i radiosendingen: trodde det var reklame for radioteater. På flyplassen satt jeg i kafeen og fulgte med på nyhetssending fram til flyet gikk, og så via nett på telefon. Da flyet landet gikk jeg bak en som ringte hjem; da han fikk høre nyheten trodde han de han snakket med fleipet, og spøkte og lo av det. Jeg satte farten opp for å slippe å høre når det gikk opp for han at dette faktisk hadde skjedd. "

- Anne Hansen 37 år Trist

" Vi var på tur ut med helikopter til skipet 'Nordsyssel'. Vi skulle 1 uke på søppeltokt. Hadde fått med oss bombingen i Oslo rett før vi skulle dra. Skytingen fikk vi vite om da vi landet ca 1 time etterpå. Men vi ante ikke omfanget og alvorlighetsgraden før vi kom tilbake en liten uke etterpå. Vi fikk små oppdateringer via en radio oppe på broen, og via en som hadde satellittelefon. Kunne ikke skjønne hva som hadde skjedd. Vi gikk hjem med båten etter endt søppeltokt. Når vi nærmet oss Longyearbyen fikk vi dekning på telefonene. Da satt alle for å prøve å oppdatere seg på hva som hadde skjedd på små skjermer. En helt absurd situasjon! Og jeg begynte ringerunde som å sjekke at alle jeg kjente hadde det bra. Husker også at vi hadde 3 min. stillhet noen dager etter 22.Juli. Hele gruppen samlet oss på en strand helt øde i ingenmannsland nord på Svalbard. Tente bål og sendte tanker til alle som var berørte. Det var sterkt! "

- Cathrin Olaisen 25 år Forvirret

" Fikk vite det via en kompis "

- Stefan 20 år Sint

" Var på ferie i Lofoten med tre veninner - skulle heim neste dag. 22.juli var vi innom Krigsminnemuseet i Svolvær - tenkte på kor heldige vi er som lever i ei tid og eit land der det er så trygt og fredeleg. Gjekk inn i ein butikk, høyrde nokon snakka om bombe i regjeringsbygget. Forstod ikkje med det same at det var her i landet. Resten av kvelden følgde vi sendingane via pc medan vi pakka og gjorde oss klare til heimreise. "

- IA 58 år Forvirret

" Jeg hørte på radioen at det var et terrorangrep ved Oslo-Regjeringssenteret. Så srev jeg til en vennina i Trondheim om det stemmer fordi det var jo helt utrolig å tro på. Hun viste ikke enda om tragedien fordi hun var på hytta. Jeg kikket på datan (nrk.no)og sa meldinga på norsk. Imiddlertid har vennina min satt på tv'en. Så kom det nye meldinga at det var skyting på Utøya også. Kunne ikke tro det, men fulgte med på minnekonserten i Oslo via nett. Årsdagen nærmer seg og jeg minner med norsk folk. "

- Jacqueline Bein 39 år Trist

" Jeg var på jobb i NRK og mottok de første meldingene om eksplosjonen via kolleger i sentrum og sosiale medier. Først da en venn ringte noen minutter senere, skadet av fallende glass flere kvartaler unna høyblokka, og de første MMS-bildene fra regjeringskvartalet tikket inn, forsto jeg omfanget av ødeleggelsene. Husker ettermiddagen, kvelden og natten som intens, krevende og til tider nesten uvirkelig. "

- Frank G 43 år Vitebegjærlig

Søk i kommentarene:

Antall forekomster av utvalgte ord

Oslo ( 1075 )
fikk ( 811 )
Utøya ( 680 )
tv ( 668 )
Satt ( 594 )
Hørte ( 523 )
hjem ( 506 )
Norge ( 429 )
gikk ( 414 )
skjedd ( 410 )
dagen ( 393 )
helt ( 352 )
bombe ( 326 )
regjeringskvartalet ( 313 )
nyhetene ( 313 )
Trodde ( 297 )
Hele ( 295 )
tenkte ( 293 )
jobb ( 281 )
kvelden ( 266 )
vei ( 241 )
sa ( 239 )
bomben ( 238 )
hjemme ( 236 )
Ringte ( 236 )
se ( 235 )
uvirkelig ( 234 )
veldig ( 227 )
skjønte ( 223 )
eksplosjon ( 223 )
første ( 222 )
skjedde ( 205 )
radioen ( 200 )
resten ( 197 )
NRK ( 192 )
fulgte ( 190 )
aldri ( 187 )
venner ( 186 )
senere ( 184 )
Alt ( 184 )
måtte ( 183 )
redd ( 183 )
litt ( 179 )
dag ( 177 )
gått ( 176 )
ferie ( 173 )
skyting ( 170 )
høre ( 166 )
begynte ( 165 )
fortalte ( 158 )
trist ( 156 )
kjente ( 155 )
sjokk ( 153 )
akkurat ( 152 )
sentrum ( 152 )
sms ( 149 )
Slo ( 145 )
sammen ( 144 )
nyheter ( 143 )
juli ( 139 )
flere ( 138 )
radio ( 137 )
langt ( 126 )
følte ( 126 )
bilen ( 124 )
rundt ( 124 )
sto ( 122 )
gang ( 121 )
folk ( 119 )
neste ( 117 )
smalt ( 116 )
tok ( 115 )
visste ( 115 )
komme ( 114 )
igjen ( 113 )
leste ( 108 )
ei ( 108 )
stod ( 107 )
familie ( 106 )
plutselig ( 104 )
forvirret ( 102 )
husker ( 102 )
Tour ( 100 )
dro ( 100 )
familien ( 99 )
eksplosjonen ( 99 )
byen ( 98 )
to ( 98 )
kommet ( 96 )
natten ( 96 )
France ( 95 )
jag ( 94 )
meldingene ( 93 )
via ( 91 )
etterpå ( 90 )
nyheten ( 90 )
skje ( 89 )
etterhvert ( 89 )
omfanget ( 89 )
och ( 88 )